Galle

Galle is een vestingstad met prachtige architectuur en kunstnijverheid. De bevolking is grotendeels islamitisch, afstammelingen van Arabische immigranten uit de 10e tot 14e eeuw. Galle was voor de VOC een hele belangrijke stad en het is nog steeds een havenstad met handelsschepen van over de hele wereld. In 1663 werd door de Nederlanders een fort gebouwd van 36 hectare groot dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een wandeling over de bastions en de zwaar versterkte vestingmuren voert u terug naar de koloniale tijd. Het is heel leuk om de overblijfselen van de Nederlandse overheersing in Galle te bewonderen tijdens een rondreis Sri Lanka.

 

 

Galle Sri Lanka

Maak tijdens een bezoek aan Galle zeker een wandeling door de smalle straatjes van de vestingstad en proef de sfeer van de Gouden Eeuw. Veel straatnamen (zoals Vanderspaar en Vanderstraten) tonen het Hollandse verleden van de stad. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in Church Street. In het centrum van Galle staat de Hollandse kerk. De kerk is gebouwd in barokstijl en heeft een sierlijke gevel, maar het interieur is sober. Er zijn fijne stranden aan de rand van de stad, waar u even tot rust kunt komen. Het is heel leuk om de Hollandse sfeer te ervaren tijdens een rondreis Sri Lanka.

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Galle
Sri-Lanka-Kandy-Lokale-Bevolking
Sri Lanka

Rondreis Gastvrij Sri Lanka

Waikkal - strand - Anuradhapura - tempels- Culturele Driehoek - koningssteden - Kandy - treinreis - Nuwara Eliya - theevelden - Haputale - Yala - olifanten - Sinharaja - natuurreservaat - Galle - vestingsstad - Bentota - zandstrand

 

malediven-eiland vanaf zee
Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka en de Malediven

Negombo - fietsen - Culturele Driehoek - Leeuwenrots van Sigiriya - Kandy - koken, treinreis - Haputale - theevelden - Yala National Park - jeepsafari - Galle - Koloniaal verleden - Malediven - witte zandstranden, onderwaterwereld

 

Habarana-Jeep-Excursie-9
Sri Lanka

Bouwsteen Wildlife Sri Lanka

Zuiden van Sri Lanka

 

Het Yala NP, safari's vele wilde diersoorten > naar het Udawalawe NP, met olifantenweeshuis > aan de zuidkust Galle, Nederlands verleden het meeste zichtbaar.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.