Ratanakiri, Hotel Terres Rouges

Cambodja

Een charmant villahotel gelegen in een fraaie exotische tuin. Voorheen was het de residentie van de provinciegouverneur. Het hotel is gedecoreerd met zandstenen sculpturen uit de Angkor-periode en Thaise textiel. Het combineert de tradities uit het verleden met moderne gemakken. De lodge is in handen van een Fransman die als VN-militair in 1993 veiligheidsoperaties uitvoerde en zijn Cambodjaanse vrouw. De kennis van hen over de omgeving is groot. Een aanrader en zeer sfeervol!

 

Locatie

Gelegen aan de rand van het centrum van het kleine provinciehoofdstadje Banlung. Het complex biedt uitzicht op Banlung Lake. 

Accommodatie

Het hotel bestaat uit 14 luxueuze kamers met veel hout. De kamers zijn verdeeld over de begane grond en eerste etage. Deze zijn stijlvol ingericht en beschikken over een telefoon, minibar, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en toilet. Daarnaast zijn er suites, deze beschikken over airconditioning. Een grappig detail: in de badkamer hangen rekruteringsposters om soldaten te werven voor de Indochinese oorlog en rantsoenmenu’s voor de soldaten van eendenpaté, karamel en waterzuiveringstabletten.  

 

Voorzieningen

Het restaurant is gedecoreerd met speren en kandelaren uit Bali en serveert gerechten uit de westerse keuken en Cambodjaanse specialiteiten. Er is een bar, souvenirwinkel en op de tweede verdieping van het hotel is een bijzonder ingerichte videokamer.

Veasna, een jonge blinde jongen getraind door de Ngo Krousar Thmey (een school voor dove en blinde kinderen) verzorgt de massages. Vanuit het hotel kunt u verschillende interessante excursies maken.

 

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën