terug naar overzicht

Bouwsteen Onbekende tempels en culturen van Cambodja

In het kort over Onbekende tempels en culturen van Cambodja

Cambodja heeft zoveel meer te bieden dan de bekende plaatsen Siem Reap en Phnom Penh. Het relatief kleine land kent ook gebieden die qua natuur en cultuur zeer de moeite waard zijn. Eén ervan is de provincie Ratanakiri. Bos, afgewisseld met dorpjes en akkers. Hier kunt u wandelen en zwemmen onder watervallen in de mooie natuur. Het meest bijzondere van Ratanakiri is de ontmoeting met de traditionele Cambodjaanse bevolking.

Bijna alle mensen in dit afgelegen gebied zijn animistisch, dit betekent dat zij geloven in geesten en zeer nauw verbonden zijn met de natuur. Vele natuurlijke kenmerken zoals rotsformaties, watervallen en vegetatie zijn heilig. Bij Stung Treng gaat u kajakken door het gebied met 4000 eilanden en het verdronken bos. Hier heeft u ook kans om dolfijnen te spotten. De Irriwaddy-dolfijn is erg zeldzaam, maar bij Stung Treng is er kans ze te zien.

 

Cambodja-PreahVihearTempel11.jpg(10)

Route

Dag 1     Siem Reap – Preah Vihear

Dag 2     Preah Vihear - Ratanakiri

Dag 3     Ratanakiri

Dag 4     Ratanakiri - Stung Treng

Dag 5     Stung Treng

Dag 6     Stung Treng - Siem Reap/Phnom Penh

VanVerre1 (337)

Maatwerk

Deze reis is een voorbeeld van wat er mogelijk is in Cambodja. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door. We passen uw reis graag aan uw wensen aan. Als u ergens langer of korter wilt verblijven, dan passen wij dit voor u aan. De reis kent geen vaste vertrekdata.


Tip
In Ratanakiri kunt u ook een trektocht door de jungle maken op zoek naar Gibbons. U overnacht dan diep in de jungle in een hangmat met klamboe eroverheen gespannen. Een echt avontuur!

Overige informatie

Accommodaties

We boeken goede hotels, daar waar mogelijk. In deze reis hebben wij een selectie gemaakt. Als u een ander hotel wilt tijdens de reis: geen probleem, wij passen dit graag in een offerte voor u aan. Wij bieden alle goede hotels aan, zie 'Hotels' in de menubalk.

 

Aantal deelnemers

U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu twee of twintig personen (of meer) is, het is dus een privéreis.

 

Vervoer en Gidsen

U heeft overal tijdens transfers, over land-reizen en excursies een auto of minibusje. Tijdens de excursies heeft u een Engelssprekende gids. Alles wat inclusief is staat per dag vermeld en bij tabje 'Prijsindicatie'.

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.