Verschillende vervoersmiddelen in Cambodja

Hoe wordt er door Cambodja gereisd? Wij voeren al onze rondreizen uit met een privéchauffeur. Al onze reizen zijn individueel dus u reist met uw eigen gezelschap door Cambodja. Per auto, een excursie op de fiets, kiest u voor een binnenlandse vlucht of een boottocht richting Vietnam? Wij hebben de belangrijkste vervoersmiddelen voor u op een rij gezet.

 

Van Nederland naar Cambodja

Er zijn geen directe intercontinentale vluchten naar Cambodja. De meeste reizigers vliegen via Bangkok, Singapore of Hong Kong. Onderbreek de lange vlucht daardoor eens met een stopover (korte stedentrip) in één van deze drie steden.

 

Grote internationale luchthavens zijn er in de hoofdstad Phnom Penh en in Siem Reap.

 

Reizen met een privéauto met chauffeur door Cambodja

Cambodja leent zich uitstekend voor een reis met een auto met chauffeur. De afstanden zijn niet heel groot in kilometers, maar omdat sommige wegen slecht zijn, kunt u over sommige ritten wel lang doen.

 

Wij vinden het heerlijk om tijdens een rondreis door Cambodja met een privéchauffeur rond te rijden. Niet omdat we kunnen stoppen waar en wanneer we dat willen, maar juist omdat zij de routes goed kennen en soms uitwijken naar een leuk plekje om even te stoppen. Daarnaast raden wij het af om zelf te gaan autorijden in Cambodja. Overleg altijd met uw chauffeur wat u graag wilt zien. Dat ene marktje waarover u eerder gelezen had of misschien wilt u net wat langer bij een bezienswaardigheid blijven. Alles kan!

 

Ook bepaalt u zelf of u de gehele reis een chauffeur tot u beschikking heeft of slechts delen. In de steden Phnom Penh, Siem Reap of Sihanoukville heeft u niet alle dagen een auto nodig.

 

 

Per boot van Cambodja naar Vietnam

U kunt diverse routes in Cambodja afleggen per boot. Diverse reisorganisaties bieden een boottocht aan van Siem Reap naar Phnom Penh, maar zelf vinden wij de reis nogal tegenvallen. U reist niet per traditionele longboat, maar met de snelle boot waardoor u onderweg weinig ziet.

 

Wel kunnen wij de boottocht van Cambodja naar Vietnam aanraden. 

U reist hierbij door de Mekongdelta. Het eerste deel wordt ook uitgevoerd door een snelboot, maar plak daar zeker nog een dag aan vast om de Mekongdelta in Vietnam te ontdekken. Een prachtige reis.

 

 

Binnenlandse vluchten in Cambodja

Omdat de afstanden in Cambodja niet heel groot zijn, wordt er niet heel veel gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten. Dit zullen wij alleen aanraden als u niet meer dan twee plaatsen wilt aandoen tijdens uw vakantie Cambodja. Maar geloof ons, er is zoveel meer te zien dan alleen de bekende steden Phnom Penh en Siem Reap. Wat dacht u van een jungletocht in Ratanakiri, een bezoek aan de olifanten in Mondulkiri, overnachten in een glampingtent in het Cardamom-gebergte of misschien wel afsluiten of het witte zandstrand van Koh Rong? Bekijk ons bouwsteenoverzicht Cambodja voor nog meer inspiratie voor uw eigen vakantie in Cambodja.

 

Lokaal vervoer: de stad verkennen per tuktuk

Maak zeker een keer gebruik van lokale vervoermiddelen. De bekendste en meest voorkomende in Cambodja is de tuktuk. Een gemotoriseerd karretje waar u met z’n tweeën naast elkaar achterin kunt zetten. Als tip willen wij u meegeven dat u van tevoren een prijs afspreekt met de chauffeur. Ding altijd af, want anders betaalt u veel te veel.

 

      

 

Fietsen in Cambodja

Fietsen in Cambodja is prima te doen. Niet als vervoersmiddel om van A naar B te reizen, maar wat dacht u van een fietstocht over het platteland of bij de uitgestrekte Angkor Wat tempelcomplex? Neem een kijkje bij ons excursieaanbod om te zien wat voor fietstochten wij in Cambodja aanbieden.

Voorbeeldreizen naar Cambodja
Azie-Cambodja-Angkor-Wat_1_549544
Voorbeeldreis Cambodja

Rondreis Cambodja: Hoogtepunten van Cambodja

Centraal-Cambodja: Siem Reap, Angkor-tempels > Battambang, Frans-koloniaal > Phnom Penh, Rode Khmer-verleden. Zuid-west: witte zandstranden op Koh Rong Kampot, Franse tijd, boottocht in rustig gebied 

Vietnam-Phnom-Penh-Fietsen_1_549572
Voorbeeldreis Cambodja

Rondreis Cambodja: Cambodja actief

Centraal-Cambodja: Siem Reap, Angkor per tuktuk. Oost: Stung Treng, kajakken > Ratanakiri, trektocht > Mondulkiri, olifanten Kratie, fietstocht. Centraal: Phnom Penh. Zuid-west: Koh Kong, jungle  Koh Rong, bounty-strand

Vietnam11 (53)
Voorbeeldreis Cambodja

Bouwsteen: Van Phnom Penh naar Vietnam

Zuid-Cambodja en Zuid-Vietnam, Mekongdelta

 

Vanaf Phnom Penh vaart u naar de Mekongdelta, naar Chau Doc > door naar het Vinh Long, waar u door het labyrinth van eilandjes vaart; drijvende markten > einde in Ho Chi Minh City.