Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Reizen door Cambodja per auto, trein, boot en vliegtuig

Planning van de reis door Cambodja

Er zijn geen directe intercontinentale vluchten naar Cambodja. De meeste reizigers vliegen via Bangkok, Singapore of Hong Kong naar Cambodja. Grote internationale luchthavens zijn er in de hoofdstad Phnom Penh en in Siem Reap. In Cambodja reist u over het algemeen met een auto met chauffeur. De afstanden zijn niet heel groot in kilometers, maar omdat sommige wegen slecht zijn, kunt u overige sommige ritten lang doen.

 

De natuur van Cambodja is mooi zoals hier bij Battambang

 

Reizen met een privéauto met chauffeur

Cambodja leent zich uitstekend voor een reis met een auto met chauffeur. De chauffeur kent de routes en de leuke plekjes om te stoppen. U heeft een privéreis, u bepaalt dus echt zelf waar u stopt. Geef aan waar uw interesse ligt. Een marktje is voor een chauffeur iets alledaags, maar voor ons blijft dat altijd een leuke en kleurrijke ervaring. Maak het echt uw maatwerkreis. In Cambodja is het over het algemeen niet nodig om de gehele reis over een auto met chauffeur te beschikken. In Phnom Penh of bij Siem Reap en in Sihanoukville heeft u niet alle dagen een auto nodig. We bepalen graag samen met u hoe u de reis en het vervoer het beste in kunt delen.

Wij bieden in Cambodja geen self-drive aan. Het is niet aan te raden om zelf een auto te huren.

 

Treinreizen in Cambodja

Er is geen uitgebreid spoorwegnet in Cambodja. We bieden zelden tot nooit treinreizen aan.

 

Ook de lokale bevolking maakt gebruik van het bamboe treintje!

 

Boten

Een aantal bootreizen in Cambodja zijn zeer interessant.

Niet zo leuk vinden wij de boottocht van Siem Reap naar Phnom Penh. Deze tocht wordt vaak mooier voorgesteld dan dat het is. Het is een snelle boot en onderweg ziet u weinig. Alleen de eerste en laatste 10 minuten is het uitzicht mooi. Als u buiten zit, verbrandt u snel door de combinatie van wind, water en zon. Als u binnen zit, staat de airco vaak zo hoog, dat het erg koud is. Wel heel mooi is een riviercruise van 2 dagen van Siem Reap naar Phnom Penh. Kijkt u bijvoorbeeld naar onze bouwsteen “Tom Tiou Rivier Cruise” om meer te weten te komen over deze bijzondere boottocht. Ook een aanrader is de tocht van Cambodja naar Vietnam per boot. U reist hierbij door de Mekongdelta. Het eerste deel wordt ook uitgevoerd door een snelboot, maar knoop daar zeker nog een dag aan vast om de Mekongdelta in Vietnam te ontdekken.

 

Simpel, maar leuk om in contact te komen met de lokale bevolking is de lokale boot van Siem Reap naar Battambang. Dit is echter niet voor iedereen geschikt. Het is een eenvoudige lokale boot en er is geen toilet aan boord. De boot legt af en toe wel aan voor een “plasstop”. De boottocht duurt lang en u zit op houten bankjes.

 

Binnenlandse vluchten

Omdat de afstanden in Cambodja niet heel groot zijn, wordt er niet heel veel gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten. Het zou handig zijn om naar het noordoostelijke gebied Ratanakiri te vliegen, maar helaas zijn de vluchten naar Banlung al jaren gestaakt en is het onzeker wanneer en of deze vluchten weer zullen worden herstart. U kunt vliegen van Phnom Penh naar Siem Reap en vice versa. Maar met de auto is dit ook goed te doen. 

 

Fietsen in Cambodja

 

Lokaal vervoer

Maak zeker een keer gebruik van lokale vervoermiddelen. De bekendste en meest voorkomende in Cambodja is de tuktuk. Een gemotoriseerd karretje, waar u met z’n tweeën naast elkaar achterin kunt zetten. Maak van tevoren een prijsafspraak met de chauffeur en ding af op de prijs!

 

Fietsen in Cambodja

De fiets is niet zozeer een vervoermiddel om van A naar B te reizen, maar het is wel ontzettend leuk om ergens een fietstochtje te maken, bijvoorbeeld bij het uitgestrekte Angkor Wat tempelcomplex.

Voorbeelden van bouwstenen met fietsen of een boottocht
Vietnam11 (53)
Voorbeeldreis Cambodja

Bouwsteen: Van Phnom Penh naar Vietnam

Zuid-Cambodja en Zuid-Vietnam, Mekongdelta

 

Vanaf Phnom Penh vaart u naar de Mekongdelta, naar Chau Doc > door naar het Vinh Long, waar u door het labyrinth van eilandjes vaart; drijvende markten > einde in Ho Chi Minh City.