Koh Rong en Koh Rong Saloen

Voor de kust van Sihanoukville liggen deze twee tropische eilanden met witte stranden en koraal voor de deur. Ideaal voor een paar dagen zon, zee en strand.

Vanaf Sihanoukville is het circa een uur varen naar de eilanden. 

 

Informatie Koh Rong

Ziet u zichzelf al schommelen in een hangmat boven een wit strand onder een palmboom? Koh Rong is zo'n paradijselijk eiland waar u even helemaal kunt ontspannen. De accommodaties bevinden zich aan het strand van diverse baaien met wit zand en palmbomen. Er zijn in iedere baai meerdere strandbarretjes en restaurants. Maar de rust overheerst. Behalve aan Koh Toch Beach. Dit is de baai waar het uitgaansleven van Koh Rong zich centreert, en hier kunt u tot die in de nacht terecht.

 

Relaxen op het stand van Koh Rong

 

Koh Rong is bedekt met groene jungle en er zijn een paar vissersdorpjes. Rond het eiland liggen kleurrijke koraalriffen, dus blijf niet op het zand maar ga ook eens snorkelen of duiken. Huur een bootje, kajak of jetski en ga het water op. Heel bijzonder: in de zee rond Koh Rong zit een soort plankton dat oplicht. U kunt hier in de avond zwemmen tussen allemaal lichtpuntjes.

 

Informatie Koh Rong Saloem

Het paradijselijke eiland Koh Rong Saloem heeft witte zandstranden omzoomd door palm-, loof- en naaldbomen. Er zijn meerdere baaien op dit eiland waar kleinschalige resorts te vinden zijn. Aan de kilometerslange Saracen Bay liggen veel comfortabele resorts. Restaurants en strandbarretjes vindt u hier ook in grote getale, maar de rust blijft overheersen.

 

Het brede zandstrand van Koh Rong Saloem

 

Voor de kust van Koh Rong Saloem zijn een paar snorkel locaties te vinden met kleurrijke koraalriffen en vele soorten vissen. Als de zee rustig is, kunt u de zee op met een kajak of sup-board. Laat u masseren in één van de spa's aan het strand, of ga lekker loungen aan het strand. Wat u ook kiest, tot rust komt u hier zeker!