Alice Springs

Verscholen tussen de bergketens: Alice Springs

Alice Springs is omgeven door zand en prachtige bergketens. Een stad die ondanks haar afgelegen ligging vol kunst en cultuur zit. Alice Springs is gelegen in het kloppende hart van het Red Centre en één van de grootste steden in het noordelijke territorium. Alice Springs is een fascinerende plek om de Aboriginal-cultuur en de unieke wilde dieren van Australië te ontdekken. Onmisbaar tijdens een individuele rondreis Australië.

 

Hoewel er in de stad zelf genoeg te doen is, is Alice Springs ook een prima uitvalsbasis om de natuurlijke wonderen van de outback te verkennen, zoals Uluru, Kata Tjuta, Kings Canyon en de West MacDonnell Ranges.

 

Geschiedenis van Alice Springs

Alice Springs is het gebied waar de Aboriginals vandaan komen. De traditionele bewoners zijn de Arrernte. De verhalen van de Arrernte bevolking beschrijft hoe het landschap rond Alice, met name de MacDonnell Ranges is ontstaan door hun voorouders. Scheppingsverhalen verklaren de traditionele band met verder weg gelegen gebieden zoals Urlatherrke (Mount Zeil) in West MacDonnell Ranges, tot Port Augusta in Zuid-Australië.

 

De Arrernte-bevolking die in Mparntwe woont, houdt zich nog steeds aan de traditionele wetgeving, zorgt voor het land en leert hun kinderen de Arrernte-taal en het belang van cultuur.

 

Kaart van Alice Springs

Alice Springs ligt in het hart van Australië, in het Red Centre. Omringd door rode bergketens en dicht bij de West MacDonnel Ranges. Op 450 kilometer van de stad vind je nog zo’n bekende bezienswaardigheid: Uluru/Ayers Rock.

 

Alice Springs heeft een luchthaven en treinstation waardoor je gemakkelijk naar het gebied toe kunt reizen.

 

Weer in Alice Springs

Alice Springs heeft een woestijnklimaat waardoor het niet vaak regent. De temperatuur overdag is warm tot heet, terwijl het ’s nachts flink kan afkoelen. In de maanden oktober tot en met maart is het overdag meestal meer dan 30 graden Celsius. Vertrek dus vroeg zodat het nog lekker aangenaam is.

Top 5 bezienswaardigheden in Alice Springs en omgeving

1. Alice Springs Desert Park

De woestijnen van Alice Springs wachten om ontdekt te worden. De parken zijn rijk aan duizenden historische verhalen. Wandel door het Desert Park en je wordt ondergedompeld in de schoonheid en het mysterie van de woestijnen van Australië. Je wandelt door oeroude landschappen, van droge rivierbeddingen tot dichte bosgebieden. Geniet van de natuurschoonheid en de diverse dieren die hier leven.

 

2. Royal Flying Doctor Service

Bezoek de oorspronkelijke Royal Flying Docter Service werkbasis in die in 1939 van start ging. Ervaar en leer via het wonder van de technologie over het ontstaan en de groei van de Royal Flying Doctor Service. In de outback is een flying doctor ontzettend belangrijk. Waarom? In het “museum” leer je hier meer over. Zo kan er altijd, ook op de geïsoleerde gebieden, snel hulp komen.

 

3. Alice Springs School of the Air

Naast zorg is het ook van belang dat kinderen goed onderwijs krijgen in de afgelegen gebieden. Alice Springs School of the Air werd in 1951 opgericht om kinderen in het afgelegen midden van Australië onderwijs te bieden. "The World's Largest Classroom" onthult verhalen over de school en de levensstijl van de leerlingen in de outback. Het is een unieke Australische school, maar hier zeker noodzakelijk. In de school zie je een film en vertelt een gids je tijdens een presentatie over de bijzondere geschiedenis van de school.

 

4. MacDonnel Ranges

Tjoritja West MacDonnell National Park strekt zich uit over 161 kilometer ten westen van Alice Springs. Verken en waardeer de landschappelijke schoonheid en geschiedenis van het gebied te voet. Vergeet je zwemkleding niet, want in het park zijn diverse permanente watergaten te vinden. Neem een duik in het koude water om even af te koelen en daarna weer meer van het park te ontdekken. De grotere watergaten zijn Ellery Creek Big Hole, Ormiston Gorge, Redbank Gorge en Glen Helen Gorge.

 

    

5. Todd Mall Market

De Todd Mall Market is een openluchtmarkt in het centrum van Alice Springs. Het is al meer dan 20 jaar een populaire plek voor toeristen en de plaatselijke bevolking. Er is een breed scala aan kraampjes met ambachtelijke producten, Aboriginal-kunst, kleding, sieraden, boeken, eten en nog veel meer. Een ideale plek om een mooi souvenir voor thuis te scoren.

Leuk om te doen in Alice Springs en omgeving

1. De Larapinta Trail

Houd je van wandelen? De Larapinta Trail behoort tot de 20 beste trektochten ter wereld en is te vinden in Alice Springs. Het is een pad van 231 kilometer lang dat de rotsachtige ruggengraat van de West MacDonnell Ranges volgt. Het pad loopt langs bekende attracties van de bergketens, waaronder Simpsons Gap en de permanente waterpoelen bij Ellery Creek Big Hole, Ormiston Gorge en Glen Helen.

 

2. The Kangaroo Sanctuary

Het kangoeroereservaat is een plek om de schoonheid van de rode kangoeroe te bewonderen. De kangoeroe is samen met de koala een Australisch icoon. Een aanrader om tijdens zonsondergang een tour te maken met gids. Je wandelt op een ontspannen manier door het 188 hectare grote wildreservaat van The Kangaroo Sanctuary, waar je een hele grote kans hebt om diverse kangoeroes te spotten.

 

    

3. Anzac Hill

Ten noorden van Alice Springs ligt Anzac Hill, een uniek uitkijkpunt waar je een prachtig uitzicht hebt op Alice Springs en omgeving. Zo kun je ook de schitterende natuur van de MacDonnell Ranges bewonderen tijdens jouw vakantie in Australie

 

Anzac Hill is genoemd naar het Anzac-monument, ter nagedachtenis aan de Australische slachtoffers van de wereldoorlogen. Tijdens zonsopgang en zonsondergang kun je hier genieten van een prachtig schouwspel.

Hotels in Alice Springs

We hebben een top 3 van hotels in Alice Springs voor jou geselecteerd. Wil je liever in een ander hotel verblijven? Dat kan! Wij horen dit graag van je.

Desert Palms

Desert Palms

Doubletree by Hilton

Doubletree by Hilton

Tijdens deze rondreizen reis je naar Alice Springs
Australie-Melbourne-Tourism-Australia
Zuidkust Australië

Rondreis Australië per auto: Zuid, Cities & Outback

Melbourne > Great Ocean Road, ruige kustroute > Grampians National Park > Mount Gambier > Adelaide > Red Centre: monoliet Uluru > Kings Canyon > Alice Springs > Sydney, wereldstad

Australie-Uluru-Aboriginal-vrouw
Voorbeeldreis Australië

Bouwsteen Australië: Red Centre Adventure

Red Centre & Top End

 

Uluru, bewonder de zonsondergang > rotskoepels van Kata Tjuta > Kings Canyon, wandel langs de eeuwenoude kloof en bezoek Aboriginals > Alice Springs

 

 

 

Prijs op aanvraag