Momenteel duurt het langer dan gebruikelijk voordat u een persoonlijk reisvoorstel van ons ontvangt.Lees meer

Autohuur Australië

Een auto huren in Australië

Zegt u Australië, dan denkt u ongetwijfeld aan een roadtrip. Australië is zeer geschikt om op eigen gelegenheid met een huurauto te ontdekken. Het huren van een auto in Australië is eenvoudig, veilig en goed geregeld. Behalve rond de grootste steden, zijn de wegen niet druk. De wegen zijn ruim opgezet, ruime parkeerplaatsen zijn er eveneens in overvloed. Veel bezienswaardigheden zijn goed en tot dicht bij te bereiken met de auto. Het allerbelangrijkste wat u niet mag vergeten: links rijden. Maar na een paar dagen heeft u dat al helemaal onder de knie.

 

Een aantal belangrijke verkeersregels hebben wij op een rij gezet.

  • U rijdt links en haalt in van rechts
  • Op een kruising zonder borden hebben alle bestuurders van rechts voorrang
  • Bij een T-splitsing hebben bestuurders op de doorgaande weg van beide kanten voorrang
  • Een wegrijdende bus verleent u voorrang
  • Trams hebben altijd voorrang

 

Men hanteert hoge boetes voor snelheidsovertredingen in Australië. U mag uw telefoon niet gebruiken, maar ook niet vasthouden tijdens het rijden. Stel dus vooraf uw navigatie in en doe dit niet terwijl u rijdt.

 

Let op lange road trains. Dit zijn lange vrachtwagen die tot wel 100 meter transport vervoert. Vergis u niet als u een vrachtwagen met wel twee of drie aanhangers er achter inhaalt.

Maar pas ook op voor kangoeroes en andere wilde dieren. Ze springen gewoon over de weg, waardoor u tijdens uw rondreis Australië ook dode dieren langs de kant van de weg zult tegenkomen.

 

Graag stippelen we samen met u een mooie roadtrip door Australië uit. Waarbij ritten met voldoende tijd om te stoppen en bezienswaardigheden te bezoeken centraal staan. Houd er wel rekening mee, dat de afstanden die u in Australië aflegt, vaak lang zijn. We noemen onze reizen roadtrips, maar het zijn ook echte autoreizen, waarbij het rijden op zich een belangrijk onderdeel uitmaakt van de reisbeleving. U ziet onderweg ontzettend veel.

 

Onze betrouwbare huurmaatschappij

Van Verre werkt samen met gerenommeerde autoverhuurbedrijven. Onze voorkeur in Australië gaat uit naar Avis. Avis is één van de grote verhuurmaatschappijen in Australië (en in de rest van de wereld) met vele autoverhuurlocaties. Hierdoor beschikt u altijd over een locatie in de buurt van uw bestemming. Avis heeft locaties in zowel de stad als op de grote luchthavens en biedt tarieven inclusief een ongelimiteerd aantal kilometers evenals een verzekering voor schade, diefstal en aansprakelijkheid. Ook zijn de lokale belastingen inclusief. Het is tevens mogelijk om de auto op een andere locatie in te leveren. Hiervoor betaalt u een oneway fee. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het aantal kilometers dat de ophaal- en inleverlocatie van elkaar vandaan liggen. De betrouwbare auto’s van Avis bieden u zekerheid tijdens uw vakantie. De auto’s zijn betrouwbaar wat betreft de technische staat, maar omdat Avis een internationaal gerenommeerd bedrijf is, hoeft u zich ook geen moment druk te maken om de details.

Als u de huurauto ophaalt, dient u een borg te betalen. Dit bedrag ligt tussen de 300 en 500 Australische Dollar per auto. U betaalt dit niet contant, maar het wordt gereserveerd op uw creditcard. Een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder van de auto is dan ook een must bij autohuur in Australië. Verhoog eventueel vóór uw reis de limiet van uw creditcard. Ook extra diensten die u afneemt, worden van uw creditcard afgeschreven.

 

Belangrijke informatie en tips

Een internationaal rijbewijs is verplicht bij het huren van een auto of camper in Australië. Alléén een nationaal rijbewijs is niet geldig. U dient beide documenten te kunnen overleggen. Zowel het gewone rijbewijs als het internationale rijbewijs dient op naam van de hoofdbestuurder te staan. Ook kan men vragen om uw paspoort. Een internationaal rijbewijs kunt u aanschaffen bij de winkels van de ANWB in Nederland. Het moet persoonlijk afgehaald worden en u heeft uw Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto nodig.

 

Als u een huurauto ophaalt in de ene plaats en inlevert in een andere plaats, betaalt u drop-off kosten. Deze worden berekend over de afstand tussen de beide verhuurstations. Voor sommige routes, bijvoorbeeld tussen Brisbane en de Gold Coast en Sunshine Coast is er geen drop-off fee. In uw persoonlijke reisvoorstel geven wij aan hoeveel de drop-off kosten voor u bedragen, indien van toepassing. U betaalt dit ter plaatse. Ook in de indicatieprijzen op onze website is de oneway fee nog niet in de reissom opgenomen.

 

De minimumleeftijd om een auto te huren bij Avis is 21 jaar. Er is geen maximumleeftijd voor autohuur in Australië. Als u tussen de 21 en 24 jaar bent, geldt er een toeslag op de verhuurprijs op de luxere autotypes.

 

Wij boeken uw huurauto standaard inclusief een ongelimiteerd aantal kilometers (op enkele afgelegen gebieden na), en een volledige verzekering met Loss Damage Waiver. U heeft geen eigen risico, mits u de auto met gezond verstand gebruikt en geen rare dingen doet. Off-road rijden of rivieren doorkruisen zijn uitgesloten van de verzekering. De Vehicle Registration Fee, Administratie Fee, GST (tax), Premium Location Surcharge, Concession Recovery Fee inbegrepen.

 

Omdat u vaak grote afstanden aflegt, adviseren wij om niet een te kleine auto te huren. Standaard gaan wij uit van een middenklasse auto, klasse Intermediate. Dit autotype kan een Hyundai I30 of gelijkwaardig zijn. Ook een auto uit de categorie S (Compact SUV) boeken wij vaak, bijvoorbeeld een Hyundai Kona of gelijkwaardig. Voor gezinnen of groepjes van vier personen adviseren wij een iets ruimere auto, zoals klasse K, een intermediate SUV. Voor reizigers die veel op onverharde wegen willen rijden, of bijvoorbeeld de Mereenie Loop willen rijden, adviseren wij categorie W, de Full size 4WD.

 

   

            

Standaard is één chauffeur inbegrepen plus een eventuele echtgenoot van de hoofdbestuurder. Een extra chauffeur buiten de echtgenoot kost slechts AUD 25 plus tax voor de gehele huurperiode. Wij adviseren voor een extra bestuurder te kiezen in verband met het verdelen van lange afstanden. Zo blijft het rijden veilig en kan de bestuurder onderweg ook van de omgeving genieten.

 

Op sommige ringwegen rond Sydney, Melbourne en Brisbane zijn elektronische tolpoorten aanwezig. De tol wordt direct via Avis van uw creditcard afgeschreven.

 

Indien u een kinderzitje in de huurauto nodig heeft, dient u dat bij boeking door te geven. We kunnen dan een kinderzitje voor u bijboeken. De kosten zijn ongeveer 9 AUD per dag of 90 AUD voor de totale huurperiode (niet exact, bij benadering!)

 

Een navigatiesysteem huren is niet nodig. Download vóór uw reis een navigatiesysteem op uw telefoon. De wegen en plaatsen staan over het algemeen goed aangegeven. De afstanden worden aangegeven in kilometers in Australië. Mocht u toch een navigatiesysteem willen bijboeken, dan regelen we dat graag voor u. Voor sommige routes geldt een minimum aantal huurdagen.

 

Routes die niet gereden mogen worden met een huurauto hebben wij hieronder opgesomt.

  • Queensland: Birdsville Track, op Fraser Island en op Magnetic Island
  • Western Australia: Tunnel Creek Road, Windjana Gorge Road, Cape Leveque Road, Spring Creek Track to Bungle Bungles, Gibb River Road, mine roads
  • South Australia: Oodnadatta track. Let ook goed op of u uw auto mee mag nemen naar Kangaroo Island. Daar is toestemming voor nodig.
  • Northern Territory: Jim Jim Falls, Twin Falls Roads in Kakadu, Tanami Track. Ook mag de Mereenie Loop Road niet met alle autotypes bereden worden.