terug naar het overzicht

Rondreis Cultureel Thailand

Tijdens deze reis door Thailand kunt u genieten van de rijke historie van het voormalige Siam. Via de River Kwai en de prachtige ruïnes van Ayutthaya reist u naar het hoge noorden. Vanuit hier maakt u kennis met diverse bergstammen. Onderweg naar Chiang Rai zorgt de natuur voor een prachtige afwisseling in uw reis. Er staat ook een leuke boottocht op het programma richting de Gouden Driehoek. U sluit de reis af op Koh Chang. Een tropisch eiland met heerlijke stranden.

Wat maakt deze reis bijzonder
Ontmoet bergstammen in Hong Son
Tropisch eiland Koh Chang
Ruïnes van Ayutthaya
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verrassen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Prijsindicatie vanaf € 3050,- per persoon
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Rondreis cultureel Thailand

Dag 1        Aankomst Bangkok

Dag 2        Bangkok

Dag 3        River Kwai

Dag 4        River Kwai

Dag 5        Ayutthaya, trein

Dag 6        Chiang Mai

 

Dag 7        Chiang Mai

Dag 8        Mae Hong Son

Dag 9        Pai

Dag 10      Gouden Driehoek

Dag 11      Chiang Rai

 

 

Dag 12      Trein

Dag 13      Koh Chang

Dag 14      Koh Chang

Dag 15      Koh Chang

Dag 16      Vertrek Koh Chang 

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bangkok

U wordt van de luchthaven Bangkok opgehaald en naar uw hotel gebracht (transfer).

 

Informatie Bangkok:
De hoofdstad van Thailand ligt aan de Chao Phrayarivier. De Thai noemen Bangkok ook wel Krung Thep; de stad der engelen.

Het is een drukke, uitbundige metropool met ruim acht miljoen inwoners. De stad heeft voor toeristen zeer veel te bieden, een mix van prachtige Thaise cultuur, kleurrijke markten en de vriendelijke glimlach van de Thai.

 

Overnachting in Bangkok.
Inclusief transfer

Dag 2 Bangkok

thailand-bangkok-kinderenopstraat(8) P1020324_q0zvoc(8) DSC_0110(8)

Fietsexcursie Bangkok, halve dag:

Bangkok is één van ‘s werelds meest boeiende steden. In deze stad vindt u de essentie van de Thaise geest en tevens vormt de stad het hart van Thailand. Een leuke manier om deze te ontdekken is per fiets. Neem deel aan deze fietservaring die u zich nog lang zult herinneren.

 

Programma:

U gaat op eigen gelegenheid naar het startpunt waar u om 9.00 uur wordt verwacht door uw gids van vandaag.

U fietst door achterliggende straatjes en smalle steegjes van het 'nieuwe' Bangkok naar het oude centrum. Dit is geen fietstocht waarbij u langs de highlights fietst, maar juist een mooie tocht maakt om een kijkje te nemen in het dagelijkse leven van Bangkok.

 

Via de grote Rama 8 Brigde gaat u naar de "andere kant" van Bangkok. U fietst langs de Chao Praya rivier en vervolgens langs de smalle kanaaltjes. Onderweg komt u meerdere kleine tempeltjes, Moskeeën en kerken tegen. Wat een diversiteit in Religie vindt u hier! De mensen wonen hier allemaal in harmonie bij elkaar. Zwaai naar de kinderen langs de weg en kijk uw ogen uit.

 

Daarna neemt u de ferry en steekt u de rivier weer over terug naar Bangkok. U fietst langs het Grand Palace en brengt een bezoek aan het nabij gelegen park. Via een foodmarkt en the Giang Swing keert u rustig aan terug naar het start punt.

 

Overnachting in Bangkok.

Inclusief ontbijt, fietsexcursie

Een ware tuktuk belevenis
Bangkok

Een ware tuktuk belevenis

Typerend voor Bangkok zijn de tuktuks die door de hele stad rond rijden. Maar ook de vele eetstalletjes die u...

Dag 3 Bangkok - River Kwai, Kanchanaburi

Rond 07.30 uur wordt u opgehaald bij uw hotel in Bangkok.

U wordt in een uurtje of 2,5 naar de wereldberoemde drijvende markt, DamnoenSaduak gebracht. Ondanks dat veel mensen deze markt bezoeken is het nog steeds erg leuk om te zien. Het is een kleurrijk tafereel. U vaart in een bootje in de smalle kanaaltjes tussen de drijvende marktkraampjes door. Al uw zintuigen worden geprikkeld en uw fototoestel maakt overuren.

Ook ziet u hoe de mensen leven zo aan de rivier.

 

Na deze boeiende indrukken is het nog een uurtje rijden naar Kanchanaburi.

Daar wordt in een lokaal restaurantje een lekkere lunch voor u verzorgd. Deze lunch is standaard.

In de middag staat de beroemde Birma-spoorlijn op het programma. U maakt een rit in de trein over de historische spoorlijn. De trein rijdt met uiterste voorzichtigheid over de gevaarlijk uitziende houten viaducten. U heeft dan ook de tijd om prachtige foto's van de vergezichten te maken, de omgeving is prachtig.

Het laatste deel van de tour gaat per longtailboot. De auto zet u vlakbij de rivier af zodat u gemakkelijk kunt overstappen. De boot vaart over de River Kwai rivier naar uw floatel.

Informatie Kanchanaburi:
Kanchanaburi is de naam van een plaats en tevens van de grote provincie die grenst aan Myanmar. Het bekendste deel van de 'River Kwai', stroomt door Kanchanaburi. Daarnaast zijn er nog talloze bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving te zien en te doen. Vraag onze Thailand specialist voor de beste tips.

 

Overnachting in Kanchanaburi.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, excursies.

 

Dag 4 River Kwai, Kanchanaburi

DSC00300(13)

Na het ontbijt wordt u begeleid door uw gids en met de boot naar uw minibusje gebracht. Deze ochtend gaat u een lekkere korte of lange wandeling maken bij de beroemde Erawan Watervallen. Geliefd bij zowel de lokale bevolking als de toeristen. Er zijn diverse poeltjes om in te zwemmen of kiest u liever de intensieve wandeltocht naar het hoogste punt van de watervallen? Er zijn meer dan 7 niveaus.

 

Het is een hele inspanning, maar u wordt beloond met een prachtig uitzicht. U kunt uitrusten in de auto. De rit richting de beroemde brug, de "Bridge on the River Kwai”, en het oorlogsmuseum met -begraafplaats duurt ongeveer een half uurtje. De geschiedenis van deze plek is nog voelbaar. In het goed gedocumenteerde Thailand-Burma Railway centre krijgt u een goed beeld van de barre omstandigheden en bizarre verhaal van de dodenspoorlijn. Vele Nederlanders hebben er helaas ook het leven gelaten. Neem de tijd om het rustig te bekijken.

Aan het eind van de dag wordt u naar uw hotel gebracht.

Overnachting in Kanchanaburi.
Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, excursies.

Dag 5 Kanchanaburi - Ayutthaya, nachttrein – Chiang Mai

Na het ontbijt gaat de reis naar Ayutthaya.

Eerst wordt u door de chauffeur naar het station gebracht waar u de koffers kunt stallen in de kluisjes op het station. Daarna brengt de chauffeur u naar de tempel ruïnes waar u op uw gemak kunt rondlopen. Als u alles gezien heeft, neemt u zelf een taxi terug naar het station of u gaat eerst even een hapje eten in het centrum van Ayutthaya. 

 

U vertrekt met de nachttrein in een 1e klas airconditioned compartiment richting Chiang Mai. De trein vertrekt ‘s avonds.

U slaapt in een airconditioned wagon, de slaapgelegenheid is prima.

Overnachting in de trein.
Inclusief ontbijt, transfer naar Ayutthaya, treinrit

Dag 6 Chiang Mai

thailand-ChiangMai-doisuthep3(17) thailand-Chiang Mai-doisuthepmonnik(17)

U wordt bij het treinstation van Chiang Mai opgehaald en naar uw hotel gebracht (transfer).

Informatie Chiang Mai:
Het noorden van Thailand, het vroegere Lanna koninkrijk, bestaat uit prachtige hoge bergen en wouden. De belangrijkste plaats is Chiang Mai, qua grootte de tweede stad van Thailand, maar dan wel 40 keer zo klein als Bangkok. De stad is veel rustiger en gezelliger dan de hoofdstad. In Chiang Mai, de roos van het noorden, zijn natuurlijk vele prachtige tempels te zien. 

 

De stad staat ook bekend als centrum voor handwerken zoals paraplu’s en houtsnijwerk. In de avond zijn er gezellige nachtmarkten waar u de heerlijkste verse gerechten kunt eten of voordelig souvenirs kunt kopen.

Chiang Mai heeft een bijzondere sfeer door zijn eigen taal, keuken en tradities.

Vanuit Chiang Mai zijn vele excursiemogelijkheden en/of meerdaagse tochten te doen, bijvoorbeeld de bergen in.

Deze stad is een must op uw reis in Noord Thailand.

 

U overnacht in Chiang Mai.
Inclusief privétransfer

"Meet and Eat" bij de Lanna familie
Chiang Mai

"Meet and Eat" bij de Lanna familie

Leren koken tijdens een kookcursus is erg interessant. Maar hoe leuk zou het zijn om een dagje mee te kijken...

Suppen langs olifanten
Chiang Mai

Suppen langs olifanten

Een leuke halve dagtocht als u graag wat verkoeling en vertier zoekt buiten de stad. U rijdt in ca. 1 uur naar...

Dag 7 Chiang Mai

Deze dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Chiang Mai.
Inclusief ontbijt

Dag 8 Chiang Mai – Mae Hong Son

Thailand-noorden-mae hong son-longnecks4.jpg  shutterstock_107935424(8) Mae Hong Son e.o. - AJ - Survey  (8) Mae Hong Son e.o. - AJ - Survey  (135)

U wordt bij uw hotel in Chiang Mai opgehaald en naar de luchthaven van Chiang Mai gebracht (transfer).


U vliegt met Nok Air van Chiang Mai naar Mae Hong Son.

Op het vliegveld wordt u door de gids opgehaald en gaat u eerst heerlijk lunchen in een typisch Thais restaurant. Na de lunch begint de ontdekkingstocht in dit prachtige gedeelte van het land.

 

Eerst wordt u naar de pier gebracht en vaart u per longtailboot naar een Karen (langnek)dorp dat precies op de grens van Thailand en Birma gelegen is. Aanschouw hier het dagelijks leven van de vrouwen met de vele koperen ringen om hun nek. In dit dorpje is het een vrij toeristische aangelegenheid, omdat dit dorp goed bereikbaar is. Maar als u zich realiseert dat dit nog steeds de normaalste zaak van de wereld is bij de Karenmensen die verderop in de bergen wonen, is het zeker interessant.

 

Na het bezoek aan dit dorp, gaat u per boot terug naar Mae Hong Son waar u twee Birmese tempels bezoekt en ook een bezoek brengt aan de lokale markt. Aan het einde van de dag wordt u naar uw hotel gebracht in Mae Hong Son.

Informatie Mae Hong Son:
De plaats Mae Hong Son is net een groot dorp, erg leuk en gezellig. U reist naar deze afgelegen plaats met name om de ruige natuur in te trekken. Dit gebeurt meestal met een 4x4 Landrover of open truck. U kunt er boottochten maken of de jungle in. In dit deel van Thailand woont de bijzondere Karenstam, bekend om de vrouwen met koperen ringen om hun nek, polsen en enkels. 

Vraag onze Thailand specialist naar de beste tips.

 

Overnachting in Mae Hong Son.
Inclusief ontbijt, lunch, vlucht, transfer, privé-auto/busje met chauffeur bij aankomst in Mae Hong Son

Dag 9 Mae Hong Son - Pai

Vandaag is het na het ontbijt alweer tijd om Mae Hong Son te verlaten en gaat u op weg naar Pai, genoemd als één van de mooiste plekken van Thailand.

Dit stadje is gelegen in de bergen van Noord Thailand en is de woonplaats van verschillende bergvolkeren.

 

De reis van Mae Hong Son naar Pai gaat via een bochtige weg met prachtige uitzichten. Onderweg kunt u stoppen waar u wilt. Eerst bezoekt u een dorp van de Lisubergstam, hoog op een berg gelegen. Voorheen droegen alle bergstammen in Thailand prachtige, kleurrijke, geborduurde kleding.

Nu wordt deze bijzondere klederdracht bewaard voor feesten en speciale gelegenheden. Door een kijkje te nemen in het dorp leert u hoe de traditionele levensstijl nog steeds van kracht is. Vaak zijn een paar mensen voor de gelegenheid gekleed in hun traditionele klederdracht, zodat u het toch van dichtbij kunt bewonderen. Erg interessant!

Naast het bezoek aan de Lisu, bezoekt u ook de Zwarte Lahu, weer een andere stam.

 

Vlak voor Pai ligt een geisergebied, de Pong Duet-heetwaterbronnen. Verschillende kleine en grote bubbelende bronnen spuiten gloeiend heet water omhoog, soms zelfs tot 2 meter!

Het stinkt er erg naar zwavel, maar dit natuurverschijnsel is echt de moeite waard om de stank op de koop toe te nemen. Als u het nog niet warm genoeg heeft kunt u hier ook een bad nemen.

 

In Pai gaat u lunchen in een lokaal restaurantje. In de middag wordt u naar een Hmong bergstam gebracht. Deze bewoners staan bekend om de prachtige spreien die zij zelf maken.

Aan het einde van deze enerverende dag is het bijkomen op het terras van uw hotel met een drankje een heerlijke afsluiter.

Informatie Pai:
Pai ligt 140 kilometer ten noordwesten van Chiang Mai, in een groene vallei.

Ooit was Pai niet meer dan een kleine marktplaats, inmiddels zijn er verschillende souvenirwinkeltjes, guesthouses en restaurantjes. Het is een ideale plek voor een bezoek aan de bergstammen, zoals de Karen, Lahu en Hmong. U kunt prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld van het Lahu dorp naar de waterval MohPaeng.

Tip: Op woensdag is er een lokale kleurrijke markt waar verschillende bergstammen naartoe komen.


Overnachting in Pai.
Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, excursies.

Dag 10 Pai - Chiang Saen

In de ochtend vertrekt u vanuit Pai via bergachtige wegen (met meer dan 700 haarspeldbochten!) naar het plaatsje Thaton dat aan de grens met Birma ligt.

Een bezoek aan de Wat Thaton tempel is een must want het uitzicht over de omgeving is prachtig. Van hieruit stroomt de Kok-rivier Thailand binnen en het plaatsje is dan ook bekend vanwege populaire boottochten.

 

Uiteraard gaat u ook een boottocht maken. Laat de wind heerlijk door uw haar wapperen terwijl u van de uitzichten geniet. Aan het eind van de boottocht staat uw privé-auto/busje klaar om u naar uw hotel in Chiang Saen te brengen, pal aan de prachtige Mekong.

Overnachting in Chiang Saen.
Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, excursies

Dag 11 Chiang Saen, Gouden Driehoek - Chiang Rai

Thailand-Chiang-Saen(17) IMG_6360(17)

Genoeg op het programma vandaag!

Na het ontbijt bezoekt u als eerste Chiang Saen om hier een aantal ruines te bezoeken die stammen uit het Lanna Thai Koninkrijk.

Verder gaat de reis door naar de Gouden Driehoek waar u onder andere kunt genieten van een wijds uitzicht over de Mekong rivier en het drielandenpunt.

 

Na de lunch gaat u naar Doi Mae Salong. Dit dorp ligt op de top van een berg en is bekend geworden vanwege de vele Chinezen die hier naartoe zijn gevlucht in de tijd van Mao Tsedong. De Chinezen bouwden prachtige houten huizen die nu nog te bewonderen zijn. Aan het einde van de dag wordt u naar uw hotel gebracht in Chiang Rai en kunt u de avond doorbrengen in deze stad.

Tip: De nightbazaar is erg leuk om naar toe te gaan. De geuren en kleuren komen op u af.

Overnachting in Chiang Rai.
Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, excursies.

Dag 12 Chiang Rai - Chiang Mai

Vandaag gaat de reis terug in de richting van Chiang Mai en zal de eerste stop zijn in het levendige stadje Mae Sai.

 

Hier bezoekt u de lokale markt waar u veel producten uit buurland Birma kunt vinden. In de namiddag gaat de reis naar de ‘monkeycave’.

Deze bezienswaardigheid is een flink stuk wandelen naar een grot waar zich binnenin een tempel bevindt waar vroeger altijd een monnik mediteerde.

 

Daarna gaat de tocht verder naar Chiang Mai en stopt u ook nog bij een prachtige witte tempel (Wat Rong Khun) en bezoekt u ook nog de Mae Kachan Natural heetwaterbronnen.

Deze laatste is eigenlijk een markt waarbij in het midden een kuil in de grond zit met zeer heet water. Het water is zelfs zo heet dat marktkooplui hierin hun eieren koken. Een leuke gewaarwording om eens te bekijken!

 

Laat in de middag arriveert u in Chiang Mai. U vertrekt met de nachttrein in 1e klas compartiment richting Bangkok.

De trein vertrekt ‘s avonds. U slaapt in een airconditioned wagon, de slaapgelegenheid is prima.

Overnachting in de trein.
Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, trein,

Engelssprekende gids tot op het treinstation, excursies.

Dag 13 Bangkok - Koh Chang

U arriveert ’s ochtends in Bangkok. U kunt in de trein uw ontbijt bestellen (en betalen). 

Vanaf het treinstation in Bangkok wordt u opgehaald en naar de LaemNgob pier in Trad gebracht (transfer).

U vaart met de ferry naar het eiland Koh Chang. Bij aankomst op het eiland wordt u naar uw hotel gereden.

Overnachting op Koh Chang.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur, ferry.

Dag 14 Koh Chang

Ko Chang (73) lionfish (8) Thailand-KoChang-vissersdorp2(8)

Vandaag heeft u een vrije dag op Koh Chang.

 

Leuk is het om vandaag een bezoek te brengen aan het dorpje Bang Bao.

Dit dorpje is helemaal gebouwd op palen in de zee en je kunt er best even rondlopen en winkeltjes bekijken. Verser wordt de vis bijna niet, dus vergeet ook niet om hier een hapje te nuttigen.

Andere opties zijn een bezoek aan de Khlong Plu Waterval, het huren van een kajak of een excursie boeken waarbij u een dagje gaat vissen. Vraag onze Thailand specialist om de beste tips.


Overnachting op Koh Chang.
Inclusief ontbijt

Dag 15 Koh Chang

Deze dag is ter vrije besteding.

U kunt op eigen gelegenheid het mooie Koh Chang gaan ontdekken.

Veel plezier!

 

Overnachting op Koh Chang.
Inclusief ontbijt.

Dag 16 Koh Chang - Vertrek vanaf Bangkok

U vaart vanaf Koh Chang naar het vasteland waar u bij de LaemNgob pier wordt opgehaald en naar de luchthaven wordt gebracht (transfer). Deze transfer inclusief boot duurt zo'n 6 uur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, ferry 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen