terug naar het overzicht

Rondreis Thailand kort

Maak tijdens deze korte rondreis kennis met de diversiteit van centraal Thailand. Een ideale mix van cultuur, natuur en strand. U start in Bangkok waar u onder andere gaat fietsen. Vervolgens bezoekt u de River Kwai waar u in een drijvend hotel overnacht en waar u de indrukwekkende geschiedenis gaat ervaren. Khao Yai is één van de populairste natuurparken waar u onder andere nog olifanten in het wild kunt zien. Als afsluiting bezoekt u het veelzijdige eiland Koh Chang voor een strandafsluiting.

Wat maakt deze reis bijzonder
Geschiedenis van Kanchanaburi
De natuur in Khao Yai N.P.
Fietsen in Bangkok
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verrassen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Prijsindicatie vanaf € 1900,- per persoon
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Thailand in het kort

Dag 1    Aankomst Bangkok       

Dag 2    Bangkok                          

Dag 3    Bangkok                         

Dag 4    River Kwai

Dag 5    River Kwai                       

Dag 6    Bangkok         

Dag 7    Khao Yai NP

Dag 8    Khao Yai NP

Dag 9    Koh  Chang

Dag 10  Koh Chang

Dag 11  Koh Chang

Dag 12  Vertrek Bangkok

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bangkok

U wordt van de luchthaven Bangkok opgehaald en naar uw hotel gebracht (transfer).

 

Informatie Bangkok:
De hoofdstad van Thailand ligt aan de Chao Phrayarivier. De Thai noemen Bangkok ook wel Krung Thep: De stad der engelen. Het is een drukke, uitbundige metropool met ruim acht miljoen inwoners. De stad heeft voor toeristen zeer veel te bieden, een mix van prachtige Thaise cultuur, kleurrijke markten en de vriendelijke glimlach van de Thai. Vraag onze Thailand specialist om de leukste tips.

 

Overnachting in Bangkok.
Inclusief transfer

Dag 2 Bangkok, Fietsexcursie halve dag

DSC_0290(8) CIMG0304(8) DSC_0166(8)

De hoofdstad van Thailand, bij de Thaise bevolking beter bekend als Krung Thep (de stad der engelen) is één van ‘s werelds meest boeiende steden. De snel groeiende metropool heeft zonder twijfel voor ieder wat wils. Denkt u hierbij aan uitgaansgelegenheden, markten, winkels, restaurants, tempels, musea, paleizen en parken. Bangkok verveelt nooit.

Hoewel Bangkok tegenwoordig een wereldstad is, bestaan er nog steeds ongeziene en onontdekte plekken. Een leuke manier om deze te ontdekken is per fiets. Neem deel aan deze fietservaring die u zich nog lang zult herinneren.

 

Programma:

U gaat op eigen gelegenheid naar het startpunt waar u om 9.00 uur wordt verwacht door uw gids van vandaag. U fietst door achterliggende straatjes en smalle steegjes van het 'nieuwe' Bangkok naar het oude centrum. Dit is geen fietstocht waarbij u langs de highlights fietst, maar juist een mooie tocht maakt om een kijkje te nemen in het dagelijkse leven van Bangkok.

Via de grote Rama 8 Brigde gaat u naar de "andere kant" van Bangkok. U fietst langs de Chao Praya rivier en vervolgens langs de smalle kanaaltjes. Onderweg komt u meerdere kleine tempeltjes, Moskeeën en kerken tegen. Wat een diversiteit in Religie vindt u hier! De mensen wonen hier allemaal in harmonie bij elkaar. Zwaai naar de kinderen langs de weg en kijk uw ogen uit.

 

Daarna neemt u de ferry en steekt u de rivier weer over terug naar Bangkok. U fietst langs het Grand Palace en brengt een bezoek aan het nabij gelegen park. Via een foodmarkt en the Giang Swing keert u rustig aan terug naar het start punt.

 

Overnachting in Bangkok.

Inclusief ontbijt, fietsexcursie

Bangkok by night
Bangkok

Bangkok by night

Deze avondfietstocht vind plaats rondom Rattanakosin eiland, het historische centrum van Bangkok aan de Chao...

Foodtour door China Town
Bangkok

Foodtour door China Town

Deze heerlijke excursie neemt u mee door het 200 jaar oude Chinatown waar u in aanraking komt met de de lokale...

Dag 3 Bangkok

Deze dag is ter vrije besteding.

Wij kunnen u natuurlijk wel adviseren welke excursie u nog bij kunt boeken of hoe de dag op eigen gelegenheid in te vullen.

 

Overnachting in Bangkok.
Inclusief ontbijt

Dag 4 Bangkok - River Kwai, Kanchanaburi

CIMG0736(8) DSC01690(8) CIMG0841(8)

Vandaag wordt u om 06:00 uur opgehaald bij een centraal gelegen hotel.

U gaat samen met andere reizigers beginnen aan River Kwai-driedaagse. De chauffeur rijdt u van Bangkok naar Kanchanaburi, naar de rivier de Kwai.

De River Kwai is wereldberoemd vanwege de verfilming van 'Bridge on the River Kwai’. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten krijgsgevangenen op bevel van de Japanners een spoorlijn aanleggen naar Birma. Velen vonden bij de aanleg hiervan de dood, waaronder veel Nederlanders.

 

Ook bezoekt u een interessant museum waar u alle informatie kunt vinden met betrekking tot deze beruchte Birmaspoorlijn.

Hierna bezoekt u één van de twee grote oorlogsbegraafplaatsen in Kanchanaburi. De brug over de Kwai-rivier ligt hier niet ver vandaan. Natuurlijk heeft u ook de tijd om dit icoon op de foto te zetten.

 

Na deze heftige geschiedenis stapt u in een longtailboot om door de prachtige, bergachtige jungle-omgeving naar uw unieke verblijf op het water te varen. U checkt in bij de jungle rafts waar een kant en klare lunch op u wacht. In de middag gaat u per boot en busje naar de Hell Fire Pass en Memorial. Dit is ook een belangrijk onderdeel van de Birmaspoorlijn. U krijgt hier een goede indruk van de zware omstandigheden waarin de gevangenen te werk waren gesteld.Tegenwoordig is het een serene plaats met prachtige natuur.

 

Voor het donker wordt keert u terug naar de jungle rafts.

Er wordt een lekker diner geserveerd. ’s Avonds kunt u een muziek- en dansvoorstelling bijwonen van een minderheidsgroep uit Birma:

De Mon. Deze mensen zijn lang geleden gevlucht uit Birma en hier neergestreken. Het uiterlijk van de Mon is duidelijk anders dan de Thai.

Deze twee dagen reist u samen met andere reizigers.

 

Overnachting op de rivier in Kanchanaburi.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, vervoer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 River Kwai, Kanchanaburi

's Ochtends om 07:00 uur is het ontbijt.

Daarna brengt u een bezoek aan een van de weinige Mon-dorpen van Thailand.

Het ligt pal achter de jungle rafts, dus lekker dichtbij. U heeft gisteravond al kennis kunnen maken met de dansen van deze Birmese bevolkingsgroep. Nu kunt u zien hoe zij in Thailand hun leven voortzetten.

 

Na de lunch is de middag ter vrije besteding.

Deze drie dagen reist u samen met andere reizigers.

 

Overnachting op de rivier in Kanchanaburi.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 River Kwai, Kanchanaburi - Bangkok

’s Ochtends om 07.00 uur is het ontbijt.

De ochtend is tot 11.00 uur ter vrije besteding.

 

Nadat u alles heeft bekeken volgt de check-out en vertrekt u naar de pier waar de lunch voor u is bereid. Als afsluiting maakt u een historische rit over de beruchte dodenspoorlijn door het weelderige groen van Kanchanaburi.

Gezamenlijk wordt u aan het eind van de dag teruggereden naar Bangkok.

U arriveert bij uw hotel rond 18.00 uur (afhankelijk van verkeersomstandigheden).

 

Overnachting in Bangkok.
Inclusief ontbijt en lunch, vervoer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 7 Bangkok - Khao Yai National Park

DSC04414 - versie 2(13)

U wordt vroeg bij uw hotel opgehaald en met een privétransfer naar het Khao Yai National Park gebracht.

Na aankomst in uw hotel heeft u alle tijd om te lunchen en te wennen aan de omgeving. Pas in de middag gaat u op pad.

Een ontspannen wandeling en een mooie rit door het nationale park zijn onderdeel van het programma.

 

Informatie Khao Yai National Park:
Beleef de fantastische natuur in het Khao Yai National Park. Dit park is het eerste nationale park van Thailand. Met een grootte van 2.000 km2 is er veel ruimte voor (met uitsterven bedreigde) dieren, waaronder bijvoorbeeld de tijger. Het landschap is bergachtig en begroeit met tropisch regenwoud.

 

U overnacht in het Khao Yai Nationaal Park.
Inclusief ontbijt, transfer en vleermuizenexcursie

Dag 8 Khao Yai

Vandaag gaat u genieten van de schoonheid van het Khao Yai Nationaal Park.

U rijdt met een busje diep de jungle in voor een vroege ochtendwandeling. De nog frisse ochtend is de beste tijd om dieren te spotten. De mooie landschappen en bizarre bergformaties veranderen van kleur naarmate de zon stijgt. Via smalle olifantenpaden, langs riviertjes en watervallen speurt u naar alles wat leeft.

 

Op een piek van 1270 meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht over Khao Yai. Afhankelijk van het seizoen ziet u bloeiende bomen, wilde orchideeën en zeldzame vlinders. De ervaring van alle geluiden van de jungle is op zich al een belevenis.

Het park heeft een uitgebreide fauna waaronder de grootste populatie olifanten (zo'n 200) in Thailand, vele soorten herten, katachtigen, gibbons, wilde beren en vogels waaronder neushoornvogels.

 

Op de terugweg naar het hotel rijdt u langs een plaats waar olifanten 's avonds verzamelen, de kans dat u deze imposante dieren ziet is daarom best groot. Bij terugkomst in uw hotel wordt het diner geserveerd (niet inbegrepen).

 

Overnachting in het Khao Yai National Park.
Inclusief ontbijt, lunch en dagtour Khao Yai Nationaal Park

Dag 9 Khao Yai National Park - Koh Chang

U wordt bij uw hotel in het Khao Yai National Park opgehaald en naar uw hotel op Koh Chang gebracht (transfer).

U gaat met de auto op de ferry.

 

Informatie Koh Chang:
Koh Chang (olifanteneiland) is het op één na grootste eiland van Thailand.

Ondanks het kristalheldere water en de paradijselijke stranden heeft het massatoerisme Koh Chang (gelukkig) nog niet echt gevonden.

 

Het ruige binnenland bestaat uit bergen, oerwouden en indrukwekkende watervallen. Het binnenland is moeilijk begaanbaar. Koh Chang is het grootste eiland van de ongeveer 50 eilanden die samen het nationaal zeepark vormen. Een bezoek aan enkele van de bounty-eilanden is echt een aanrader.

 

Overnachting op Koh Chang.
Inclusief ontbijt, transfer en bootovertocht

Dag 10 - 11 Koh Chang

Thailand-KoChang-tuktuk(8) Thailand-KoChang-strand(8) Thailand-KoChang-vissersdorp2(8)

Deze dagen op Koh Chang zijn ter vrije besteding.

 

Leuk is het om een bezoek te brengen aan het dorpje Bang Bao.

Dit dorpje is helemaal gebouwd op palen in de zee en je kunt er best even rondlopen en winkeltjes bekijken. Verser wordt de vis bijna niet, dus vergeet ook niet om hier een hapje te nuttigen. Andere opties zijn een bezoek aan de Khlong Plu Waterval, het huren van een kajak of een excursie boeken waarbij u een dagje gaat vissen. Vraag onze Thailand specialist om de leukste tips.

 

Overnachtingen op Koh Chang.
Inclusief ontbijten

Dag 12 Koh Chang - Vertrek vanaf Bangkok

U vaart vanaf Koh Chang naar het vasteland waar u bij de Laem Ngob pier wordt opgehaald en naar de luchthaven van Bangkok wordt gebracht (transfer). Deze transfer inclusief boot duurt zo'n 6 uur.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen