Bouwsteen Bangkok startpakket

Bangkok is een metropool die niet gemist mag worden wanneer u door Thailand reist. Zoveel verschillende wijken, zoveel indrukken. Op iedere hoek van de straat gebeurt weer iets anders. Hoogtepunt om te bezoeken is het bijzonder blinkende Koninklijk Paleis. Naast de gezellige chaos van de stad is er ook ruimte om de natuur in te gaan, het leukst is dat op de fiets.

De Chao Phrayarivier is één van de belangrijkste verkeersaders van Bangkok. Via het water en de kleine kanalen kunt u een mooie boottocht maken en de stad vanaf het water verkennen. Of wandel vroeg in de ochtend door het Lumphini Park voor een bijzonder ochtendritueel. Dit startpakket biedt u de mogelijkheid om uw reis goed te laten beginnen in één van de meest fascinerende steden van Azië.

Start de reis
Fietsen door Bangkok
Varen door de Klongs
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verrassen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Reizen-overal-natuur
Evelyn
Reizen door Thailand is enorm afwisselend en inspirerend, het hele jaar door. Of je nu houdt van cultuur of natuur, het is hier allemaal te vinden.
Europa-italie-collega-Wendy_3_610849
Wendy
Thailand is een bestemming die absoluut het ontdekken waard is, vanwege de stranden, tempels, de smaakvolle keuken en gastvrije lokale bevolking

Reis van dag tot dag: Bangkok startpakket

Dag 1     Aankomst Bangkok

Dag 2     Bangkok

 

Dag 3     Bangkok

Dag 4     Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bangkok

Foto van Jose Loos, Wat Pho 4(8) thailand-bangkok-lachendemanmethoed(8) DSC_0056_odoz7t(8)

U wordt van de luchthaven in Bangkok opgehaald en naar uw hotel in Bangkok gebracht (transfer).

 

Informatie Bangkok: De hoofdstad van Thailand ligt aan de Chao Phraya rivier. De Thai noemen Bangkok ook wel Krung Thep; de stad der engelen. Het is een drukke, uitbundige metropool met ruim acht miljoen inwoners. De stad kent vele gezichten door de mix van het moderne stadsleven met de traditionele Thaise cultuur. U vindt er torenhoge gebouwen en gigantische winkelcentra, maar ook versierde tempelcomplexen en dagelijkse offers van fruit en wierook. Middenin de drukte staat het paleis van de koning, de Grand Palace, een oase van rust bewaakt door indrukwekkende wachters. Oranje geklede monniken lopen tussen de gouden tempels. Op het terrein staat de tempel Wat Phra Kaeo, één van de belangrijkste tempels van Thailand. Binnen staat de smaragdgroene Boeddha te schitteren op zijn troon. Maak een wandeling over het complex en proef de sfeer van rondom het oude Koningshuis.

 

Overnachting in Bangkok

Dag 2 Bangkok

Vandaag verkent u Bangkok per fiets! U gaat op eigen gelegenheid naar het startpunt nabij Khao San Road waar u om 9.00 uur wordt verwacht door uw gids van vandaag. U kunt bij de receptie om een tuktuk of taxi vragen. Samen met de gids fietst u door achterliggende straatjes en smalle steegjes van het 'nieuwe' Bangkok naar het oude centrum. Rond het middaguur komt u aan op een plek waar verschillende ambachts- en marktlieden op en aan het water handel drijven. Geniet van een lunch aan het kanaal voordat u het Artist's House bezoekt. Hier wordt, op de meeste dagen, een traditionele poppenshow gehouden.
Na een bezoek aan het Artist's house gaat u het water op. Met de fietsen achter in een longtailboot vaart u over smalle kanalen. In de vijftiger jaren van de 19e eeuw stond Bangkok bekend als het Venetië het Oosten met veel waterwegen en slechts een handjevol stoffige wegen. De stad is uitgegroeid tot metropool, maar het karakteristieke leven rondom het water is nog steeds zichtbaar. De tocht gaat verder over de Chao Phraya rivier, langs het Koninklijk Paleis en de Tempel van Dageraad: Wat Arun. Vervolgens meert u aan om de fietsen uit te laden en terug naar de opstapplaats te rijden. Deze excursie is samen met andere reizigers, inclusief lunch, Engelssprekende gids en fietshuur.

Overnachting in Bangkok.

Dag 3 Bangkok

thailand-bangok-fietsengroen(8) IMG_7933(8)

Een leuke manier om Bangkok te zien is vanaf het water. Stap in één van de vele longtail boten of watertaxi's en vaar over de Chao Phraya Rivier, de levensader van Bangkok. Plan ook een bezoek aan Chinatown, waar u kunt dwalen door het web van kleine straten, drukke markten, goudwinkels en eetstalletjes. Drink 's avonds een drankje in één van de skybars voor een uitzicht over de verlichte stad. Bent u in het weekend in Bangkok? Breng dan een bezoek aan de Chatchuakmarkt. Favoriet bij de lokale bevolking en koopjesjagers.

 

Overnachting in Bangkok.

Dag 4 Vertrek Bangkok

Vandaag kunt u alle kanten op. Blijf in de omgeving van Bangkok en breidt uw reis uit met een bouwsteen van Centraal Thailand. Of pak de nachttrein/vliegtuig en ga naar het noorden of zuiden van Thailand.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën