Bouwsteen Khao Sok National Park

Khao Sok National Park bezoeken is bijna een must in elke rondreis door Thailand. In deze bouwsteen hebben we de leukste excursies in en om het nationale park opgenomen. Maar er zijn meer mogelijkheden. Maak uw wensen bekend en wij zoeken het voor u uit. Verblijf in de groene en weelderige omgeving van Khao Sok en overnacht in een bijzondere accommodatie.
Wat echt niet mag ontbreken tijdens uw bezoek aan het Khao Sok Nationaal Park is de dagtocht naar het prachtige stuwmeer. U kunt hier zelfs overnachten, al is het wat primitief. Maar de omgeving leent zich ook uitstekend voor een fietstocht, een hele of halve dag trekking, of wat dacht u van kayakken of tuben op de rivier? U zult verstelt staan van de stilte en schoonheid van dit deel van Thailand.

Jungle van Thailand
Varen op het stuwmeer
Trekking door het nationale park
Nicole-Chiang-Rai
Nicole
Thailand is zo'n fascinerend en afwisselend land, van de bergvolkeren in het noorden tot de mooie eilanden in het zuiden. Ik vertel het u graag!

Van dag tot dag: Khao Sok National Park

Dag 1      Naar Khao Sok National Park 

Dag 2      Khao Sok National Park

Dag 3      Khao Sok National Park

Dag 4      Khao Sok National Park

Dag 5      Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Surat Thani - Khao Sok National Park

HSM_4060-Khao Sok National Park(8) KaoSokNp552(8) DSC01975(8)

U wordt bij het treinstation of de luchthaven van Surat Thani opgehaald en naar uw hotel in Khao Sok Nationaal Park gebracht (transfer).

Informatie Khao Sok:

Een junglesafari in het Khao Sok National Park tijdens uw reis in Zuid-Thailand is een onvergetelijke ervaring. Het park ligt ongeveer tussen Phuket en Koh Samui in. Het biedt volop mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld onder begeleiding van een gids een boottocht door het gebied maken of met een autoband de rivier afvaren. Wilt u liever actief het park verkennen? Maak dan een wandeltocht door het tropisch regenwoud of ga per kano de rivier af.

 

Overnachting in Khao Sok

Inclusief privétransfer

Dag 2 Khao Sok National Park

Dagexcursie
Een minibusje haalt u in de ochtend op om samen met andere reizigers de excursie naar het prachtige stuwmeer van Khao Sok te ondernemen. Onderweg passeert u de dagelijkse overdekte markt waar men de meest bijzondere groenten en kruiden verkopen. U kunt zelf even rond lopen en wat te knabbelen kopen voor tijdens de boottocht. Dan rijdt u in ca. 1 uur naar het meer. Bij de pier stapt u samen met andere mensen in een houten longtailboot, om naar een mooie inham te varen. Deze plek is niet altijd dezelfde, daarom kan de duur van de boottocht verschillen. De boot legt aan bij zeer eenvoudige hutjes die op vlotten zijn gebouwd. Heel primitief. Er liggen kano's klaar waarmee u zelf de lagune in te peddelen. Ook is het een prima plek om te zwemmen vanaf de vlonders. De lokale mensen die de hutjes beheren verzorgen de lunch. Stelt u zich daar niet te veel van voor. Het is een standaard menu met vis. Na de lunch gaat u een grot bezoeken, houd rekening met natte voeten en benen! Een zaklamp mee is ook een aanrader. In de loop van de middag keert u weer terug met de boot naar de pier. Vlak voor het donker bent u weer terug in Khao Sok.


Overnachting in Khao Sok.

Inclusief: minibusje samen met andere reizigers, lunch, boottocht samen met andere reizigers.

 

Dag 3 Khao Sok National Park

Khao Sok National Park(8) Thailand-khaosoknp14(8)

Trekken door de jungle van Khao Sok
U wordt rond 8.30 uur opgehaald voor een trektocht door het regenwoud van Khao Sok. Het is een rit van 10 kilometer naar de rand van het nationale park. Daar wordt u begroet door een lokale gids die u mee het park in neemt. In ongeveer 3 uur tijd loopt u door het woud van reusachtige  bomen. Dé plek waar neushoornvogels wonen en allerlei soorten apen rondslingeren. Afhankelijk van het seizoen bezoekt u een grot of loopt u langs diverse kleine watervallen. Op de terugweg vertelt de gids u over de medicinale werking van de planten die u onderweg tegenkomt. Rond het middaguur neemt u afscheid van de gids en wordt u weer naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Khao Sok.

Inclusief vervoer, kleine groep medereizigers, Engelssprekende gids.

Dag 4 Khao Sok National Park

Halve dag: fietsen bij Khao Sok
De omgeving van Khao Sok is ontzettend mooi en hoe leuk is het om dit per fiets te verkennen? Samen met uw gids gaat u op pad voor een eenvoudige maar interessante fietstocht. De omgeving van Khao Sok wordt vooral gekenmerkt door het karstgebergte omgeven door een weelderige en groene omgeving. Een parcours over een deels een goed fietspad brengt u verder. U komt ook langs rubberplantages die in zuid-Thailand niet te missen zijn. Uw gids laat u zien hoe het rubber uit de boom wordt gehaald en verwerkt. De rit is ca. 15 km lang. Geniet van de uitzichten en maak gerust (veel) stops voor de foto’s. Het weer kan heel divers zijn, smeer u goed in, maar een Poncho kan ook handig zijn. U keert per fiets weer terug naar Khao sok.


Overnachting in Khao Sok.
Inclusief fiets, helm en Engelssprekende gids.

 

Dag 5 Vertrek Khao Sok National Park

Vandaag verlaat u Khao Sok National Park. U gaat per transfer naar uw volgende bestemming.

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën