Ruaha National Park

Het Ruaha National Park in Tanzania

Het Ruaha National Park is het derde grootste nationale park van Tanzania. Dit stukje ongerepte wildernis staat bekend om immense kuddes olifanten, honderden vogels en bijzondere antilopen.

 

Oude baobabs en de Great Ruaha River

Middenin Tanzania ligt het Ruaha National Park: een onherbergzaam natuurgebied vol geheimen. Hier vindt u geen hordes toeristen – deze woestenij is een feest voor de avontuurlijke reiziger. Het reservaat combineert wilde natuur met een ruig dierenrijk. U komt terecht in de ongetemde natuur, met rode heuvels, open graslanden, dichte bebossing en ruwe ravijnen. U reist langs bergketens, baobabs, rotsformaties en heetwaterbronnen. Het kloppend hart is de Great Ruaha River: een bron van leven voor het wild dat in de drogere periodes lijdt onder de onverbiddelijke zon. Het Ruaha National Park is een geliefd park onder de vaste reizigers van Tanzania.

 

Olifanten, sabelantilope en honderden vogels

Het Ruaha National Park staat bekend om zijn bijzondere inwoners. De dichtbegroeide bossen aan de rivieroevers zijn een ideale schuilplek voor grotere dieren – hier leeft één van de grootste olifantenpopulaties van heel Afrika! Daarbij is Ruaha thuis voor sabel- en paardantilopen en de grote koedoe. Die ziet u nergens anders in Tanzania terug. Er leven ook zebra’s, giraffes, waterbokken, nijlpaarden, buffels en wilde honden, en jagers zoals jachtluipaarden, hyena’s en jakhalzen. Troepen leeuwen houden zich schuil bij de rivier: dit is waar zij hun slag kunnen slaan. Als u op uw rondreis Tanzania wil vogelen, is dit natuurpark misschien wel de bestemming van uw keuze. Heeft u ooit al wel eens een zwartkraagdwergpapegaai of grauwe spreeuw gezien? In het Ruaha National Park zijn inmiddels ruim vierhonderd soorten geteld.

 

Safari in Ruaha NP

Het Ruaha National Park is droog tussen juni en november. Dat is ideaal om veel dieren te zien! In de kale droogte functioneert de Ruaha River immers als een magische oase: een trekpleister voor wild. Vogelaars komen liever tussen januari en april als er wat meer regen valt en het landschap gaat bloeien. Als u speciaal voor de imposante grote koedoe komt, reist u het beste in juni. Gedurende het hele jaar kunt u terecht in een tweetal lodges en diverse kampen. En dat is het waard. ’s Ochtends staat u al vroeg op voor uw wandelsafari, ’s middags geniet u van een picknick midden in de natuur en als de schemering valt, gaat u op verkenningstocht in de jeep. U houdt een drankje in uw hand als de zon ondergaat en dineert bij kaarslicht in de wildernis. Een jankende hyena maakt uw ervaring compleet. Het Ruaha National Park is misschien wel uw favoriet in Tanzania.