Bouwsteen Ngorongoro Krater & Lake Manyara

Voor wie iets minder tijd heeft is deze safarireis perfect. Met bekende plekken zoals Ngorongoro Krater en Lake Manyara krijgt u een goed beeld van de 2 bijzondere parken in het noordelijk deel van Tanzania. Een stukje extra cultuur proeft u in Arusha tijdens een interessante excursie. In Karatu nemen wij u mee op een mooie natuurwandeling.

Lokale markten
Safaritochten
Flamingo's
Tanzania-Safari-Ingrid
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Tanzania-Safari-Ingrid
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.

Reis van dag tot dag: Ngorongoro Krater & Lake Manyara

Dag 1     Arusha

Dag 2     Arusha

Dag 3     Ngorongoro Krater

Dag 4     Lake Manyara         

Dag 5     Arusha

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Arusha

U arriveert op de luchthaven van Kilimanjaro en wordt opgewacht voor de transfer naar uw lodge die prachtig gelegen is buiten het drukke centrum van Arusha. 

 

Arusha is de safarihoofdstad van Tanzania. Gelegen aan de voet van Mount Meru, vlakbij het verborgen pareltje Arusha National Park. Maak een mooie stadswandeling en zie hoe safari-jeeps door de straten van Arusha rijden. Straatverkopers presenteren hun souvenirs en u zult gelijk zien dat verkopen in hun Afrikaanse bloed zit. Het is een marktstad waar koffie, tarwe en maïs wordt verkocht. Op dinsdag is een bezoek aan de Masaïmarkt een leuk uitstapje. 

 

Overnachting in Arusha

Inclusief transfer

Dag 2 Arusha

Tanzania-Arusha-Lake-Duluti 1b34688d-ec13-4758-9813-c8411c2e5192

Begin de ochtend rustig en relaxt met een ontbijt in de tuin. In de middag heeft u genoeg tijd om de stad Arusha te verkennen. Er staat een leuke middagexcursie op het programma, met als start een lunch in een lokaal restaurant. Daarna maakt u een rondrit door de stad waar u een bezoek brengt aan de Clock Tower (gelegen precies halverwege Kaapstad en Cairo) en een lokale markt met houtsnijwerken. Misschien leuk om wat mee te nemen voor thuis.

 

De laatste stop is een bezoek aan de Tanzanite Experience. Hier wordt uitleg gegeven over de bijzondere en unieke edelsteen. Deze steen wordt gevonden in een kleine mijn vlakbij Arusha. 

 

Overnachting in Arusha.

Inclusief ontbijt, middagexcursie met privéchauffeur/gids en lunch in lokaal restaurant

Dag 3 Arusha – Ngorongoro Krater

Uw privéchauffeur/gids staat al op u te wachten, het safari avontuur gaat beginnen!

 

Nog voor de lunch arriveert u in de omgeving van de Ngorongoro Krater. Hier wacht een spectaculaire wandeltocht door het landbouwgebied, waar koffieplantages het landschap domineren. U krijgt de kans om vogels en bloemen te bewonderen, maar het hoogtepunt is een bezoek aan de Iraqw village. U ziet hoe de lokale bevolking leeft en wat hun traditionele gewoontes zijn.

 

Overnachting nabij de Ngorongoro Krater

Inclusief ontbijt, landrover met privéchauffeur/gids, lunch, diner en bezoek aan lokaal dorpje

Dag 4 Ngorongoro Krater – Lake Manyara

9db0dbd0-a783-4805-98b4-721751e52ab2

U daalt de kraterrand af en speurt de middag in een landrover naar het omvangrijke wild dat zich hier op de bodem van de krater ophoudt. U zult beslist de kleurrijke en trotse Masai in het landschap zien, want zij drijven dagelijks hun vee naar de drinkplaats in de krater.

 

Niet alleen wild, ook de Masai-stam zult u tegenkomen. Masai-herders die hun vee naar de drinkplaatst in de krater drijven. Op de uitgestrekte grasvlakte turen jachtluipaarden de omgeving af, schieten jakhalsen voorbij en roze flamingo's staan in het water. Soms weet u niet waar u moet kijken als u zoveel dieren om u heen ziet. Na de lunch rijdt u naar Lake Manyara, een paradijs voor nijlpaarden, flamingo's en pelikanen. 

 

Overnachting bij de Lake Manyara

Inclusief ontbijt, landrover met privéchauffeur/gids, picknicklunch, diner en safari-activiteiten.

 

Dag 5 Vertrek Lake Manyara

Bent u klaar om dieper het park in te gaan? In de vroege ochtend gaat u op safari. We rijden verder en verder het park in, zodat de kans om meer wild te zien nog groter wordt. Schrik niet wanneer er plots een kudde olifanten uit de bosjes tevoorschijn komt. 

 

Op een plek waar u een prachtig uitzicht heeft op het Manyarameer stoppen we voor de lunch. De picknick wordt uit de auto gehaald en hier geniet u van een smakelijke lunch. In de namiddag rijden we weer terug naar Arusha.

 

Inclusief ontbijt, landrover met privéchauffeur/gids en picknicklunch

 

 

 

 

 

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën