terug naar het overzicht

Rondreis Noord-Tanzania & Zanzibar

Deze reis is meer dan het bezoek aan beroemde parken, zoals Serengeti, met haar weidse vlaktes, Ngorongoro Krater met een groots wildleven en Lake Manyara, met flamingo’s aan het meer. U eindigt uw reis op het indrukwekkende specerijeneiland Zanzibar. Hier slaapt u direct aan het lange zandstrand én ook nog eens twee nachten in het historische centrum van Stonetown. Rijk aan cultuur en sfeervolle cafés.

Wat maakt deze reis bijzonder
Weidse vlaktes in Serengeti N.P.
Flamingo's bij Lake Manyara
Eindig uw reis op Zanzibar
Tanzania-in-een-Masai-huis-Caroline
Caroline
Een reis door Tanzania is absoluut de moeite waard vanwege de ongetemde bush, eeuwenoude culturen en het paradijselijke Zanzibar.
Prijsindicatie vanaf € 3900,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Noord-Tanzania & Zanzibar

Tanzania

Dag 1             Arusha

Dag 2             Tarangire National Park

Dag 3             Lake Manyara National Park

Dag 4             Serengeti National Park

Dag 5             Serengeti National Park

Dag 6             Ngorongoro Krater

Dag 7             Ngorongoro Krater

    

Zanzibar

Dag 8             Zanzibar, strand

Dag 9             Zanzibar, strand

Dag 10           Zanzibar, strand

Dag 11           Zanzibar, strand

Dag 12           Zanzibar, Stonetown

Dag 13           Zanzibar, Stonetown

Dag 14           Vertrek Zanzibar

100% maat werk

Dag 1 Arusha

Welkom in Tanzania!

Uw chauffeur wacht u op bij de luchthaven en reist samen met u naar uw lodge. 

 

Arusha is de safarihoofdstad van Tanzania. Gelegen aan de voet van Mount Meru, vlakbij het verborgen pareltje Arusha National Park. Maak een mooie stadswandeling en zie hoe safari-jeeps door de straten van Arusha rijden. Straatverkopers presenteren hun souvenirs en u zult gelijk zien dat verkopen in hun Afrikaanse bloed zit. Het is een marktstad waar koffie, tarwe en maïs wordt verkocht. Op dinsdag is een bezoek aan de Masaïmarkt een leuk uitstapje. 

 

Overnachting in Arusha.

Inclusief transfer

Dag 2 Arusha - Tarangire National Park/ Lake Burunge

Vandaag maakt u kennis met uw Engelssprekende privé safarigids/chauffeur. De reis wordt uitgevoerd in een landrover (4x4). U reist met uw eigen gezelschap. Tijdens de safaritochten gaat het dak van de landrover open zodat u goed zicht heeft op de dieren en het landschap. U rijdt naar Tarangire, waar karakteristieke Baobab bomen, lukraak verspreid staan in het landschap. De Tarangire rivier heeft permanent water en trekt daardoor veel dieren, waaronder antilopesoorten als de oryx, kudu en eland. Daarnaast zijn ook de olifant, zebra en luipaard graag geziene gasten in het park. 

 

Het Tarangire National Park kent de grootste concentratie wild in Tanzania. Het is een lang en smal natuurgebied, dat zich uitstrekt langs de oevers van de Tarangire Rivier. In het noorden staan gigantische baobabbomen, met soms een diameter van wel elf meter! Bovendien is het Silale-moeras geliefd bij reizigers. Niet zozeer om de natuur, maar wel om het wild dat op deze groene oase afkomtGnoes, zebra’s, elanden, oryx, gazellen, en antilopen zoeken in droge periodes naar water, en op hun beurt trekken zij leeuwen en luipaarden naar het natuurgebied. Regelmatig komen er flinke kuddes olifanten voorbij

 

Overnachting aan Lake Burunge. 

Inclusief ontbijt, landrover met gids, diner en safari-activiteiten

Dag 3 Tarangire National Park/ Lake Burunge - Lake Manyara National Park

921a2f8a-a5b7-4425-bc11-e622dc7a669d Tanzania-Manyara-Olifanten1

Na het ontbijt maakt u een mooie safaritocht door Tarangire. De ochtendsafari zal u opnieuw doen beseffen hoe bijzonder Tanzania eigenlijk is. Haar verscheidenheid is onmiskenbaar. U luncht nog in de lodge en zet daarna koers naar Lake Manyara National Park

 

Een paradijs voor nijlpaarden, flamingo's en pelikanen. Om u heen ziet u brede, oude bomen, watervallen, moerassen, graslanden en grote meren. Vogelsoorten, maar ook jachtluipaarden en luipaarden laten graag hun boomklimkunsten aan u zien.

 

Overnachting nabij Lake Manyara National Park.

Inclusief ontbijt, landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 4 Lake Manyara National Park – Serengeti National Park

De dag begint goed met een safaritocht aan Lake Manyara. U stapt in de jeep en maakt een safari door het park. Niet alleen op de grond, maar ook hoog in de bomen ziet u wild voorbij rennen en vliegen. Uw safarigids volgt de sporen in het zand waardoor het spannend blijft welke dieren uw pad kruisen.

 

Na de lunch in Manyara zet u koers naar de wereldberoemde Serengeti, met haar uitgestrekte vlaktes vol wild komt u ogen tekort. Een lust voor het oog is om een groep zebra’s van dichtbij te bewonderen, hun prachtige zwart/witte strepen komen prachtig uit op foto. Maar ook impala’s en thompson gazelles die al spelend over de vlaktes springen is een leuk schouwspel. Pak uw verrekijker erbij en tuur de vlakte af. Iets na zonsondergang keert u terug naar het kamp waar een smaakvol diner voor u klaar staat. Geniet van honderdduizenden sterren die de hemel verlichten, een magisch moment.

 

Overnachting in Serengeti National Park.

Inclusief ontbijt, landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 5 Serengeti National Park

Tanzania-Serengeti-National-Park-4-gnoe-zebra

Wat een heerlijk vooruitzicht, de hele dag op safari in de Serengeti. Zo vroeg in de ochtend is het al een komen en gaan van dieren. In de lokale taal betekent Serengeti 'de eindeloze vlakte die overgaat in de lucht'. Misschien wel leuk om vandaag vanuit de lucht Serengeti te bekijken? Dit kan door een ballonexcursie te maken boven het nationale park. Hier hangt een prijskaartje aan, maar het is een onvergetelijke ervaring!

 

Let u vandaag tijdens de safari goed op of u luipaarden, verstopte leeuwen of andere dieren ziet. Geef uw ogen goed de kost, want voordat u het weet spot u vele soorten wild. Het is vandaag volop genieten van het rijke wildleven.

 

Overnachting in Serengeti National Park.

Inclusief ontbijt, landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

Serengeti, Ballonvaart
Serengeti

Serengeti, Ballonvaart

Wat een start van de dag: een ballonvaart over de vlaktes van de Serengeti! Observeer het wildleven vanuit de...

Dag 6 Serengeti National Park – Ngorongoro Krater

Dwars door de Serengeti reist u naar de Ngorongoro Krater. Maar niet voordat u een kijkje heeft genomen op de 'kopjes'. Deze rotsformaties midden in de natuur zijn een geliefde plek voor katachtige. Een leeuw die als koning van het wild trots op een kopje ligt te zonnebaden, zou een mooi afscheid zijn.

 

Informatie Ngorongoro krater

De Ngorongoro is een gedoofde vulkaan met een gigantische krater die bestaat uit grasland, moeras, bossen en duinen. U daalt in de krater af om samen met uw gids op zoek te gaan naar wild: leeuwen, olifanten, gnoes, hyena's, bokken, teveel om op te noemen.

 

Niet alleen wild, ook de Masai-stam zult u tegenkomen. Masai-herders die hun vee naar de drinkplaatst in de krater drijven. Op de uitgestrekte grasvlakte turen jachtluipaarden de omgeving af, schieten jakhalsen voorbij en roze flamingo's staan in het water. Soms weet u niet waar u moet kijken als u zoveel dieren om u heen ziet. 

 

Overnachting bij de Ngorongoro Krater.

Inclusief ontbijt, landrover met gids, picknicklunch, diner en safari-activiteiten

Dag 7 Ngorongoro Krater

Tanzania-Ngorogoro-krater-7-leeuw_1_363170 Tanzania-Ngorogoro-krater-4-nijlpaard Afrika-Tanzania-Ngorongoro-giraffe_4_311477

Na het ontbijt daalt u af naar de kratervloer. Een steile lange weg brengt u op de plek waar wild goed is te spotten. Staan daar in de verte nu wat neushoorns? Ja, dat zou zo maar kunnen. De safarigids zet koers naar een meertje waar nijlpaarden liggen te badderen. Als achtergronddecor ziet u de hoge kraterwanden, een prachtig gezicht!

 

Met de diversiteit verveelt u zich geen moment, het ene moment rijdt u door open grasland, dan weer door bebost gebied. Door de verrekijkerlens kijkend, ziet u opeens een Masai-herder lopen. Gek of gevaarlijk? Nee hoor, dit semi-nomadenvolk brengt haar vee naar waterdrinkplaatsen. Hun felgekleurde rode outfit schrikt cheeta’s, leeuwen en ander wild af. Hoewel de Masai het gebied op zijn duimpje kent, blijven ze altijd op hun hoede. Wanneer u een groep gieren door de lucht ziet vliegen, betekent dit voor hen... voedsel.

 

Overnachting bij de Ngorongoro Krater.

Inclusief ontbijt, landrover met gids, picknicklunch, diner en safari-activiteiten

Dag 8 Ngorongoro Krater – Zanzibar strand

Na het ontbijt komt een einde aan de onvergetelijke safaritocht. Terug naar de safarihoofdstad, Arusha. Hier stappen we op het vliegtuig en vertrekken we naar het paradijsje: Zanzibar. 

 

Informatie Zanzibar:
Tropische stranden, palmbomen en een Afrikaans-Arabische sfeer. Zanzibar is dé plek om de indrukken van de afgelopen dagen te verwerken. Het klinkt als een Afrikaanse droom en dat is het ook! De combinatie van natuur en cultuur is heerlijk. Het ene moment ligt u op een parelwit strand aan de azuurblauwe oceaan en vervolgens staat u met een leuk souvenir in uw handen in Stonetown. Geniet van verse zeevruchten, vaar op een traditionele dhow en ga op zoek naar kleurrijke koraalriffen. U komt hier helemaal tot rust.

 

Overnachting op Zanzibar.

Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

 

Dag 9 t/m 11 Zanzibar

Tanzania-Zanzibar-7-lokaal

Lekker luieren aan het strand de aankomende dagen. Genieten van het mooie weer, de wuivende palmbomen en de kleurrijke onderwaterwereld. Het eiland heeft qua uitstapjes veel te bieden. Wat dacht u van een leuke onderwaterexcursie?

 

Overnachtingen op Zanzibar.

Inclusief ontbijt en diner

 

Dag 12 Zanzibar – Stonetown

Aan het einde van de ochtend laat u het strand achter u en gaat u naar Stonetown. Hier liggen nog twee dagen voor u in het verschiet. Na een aantal rustige stranddagen is het tijd om cultuur op te snuiven in deze oude stad.

 

Stonetown is een Unesco Werelderfgoed. Struin door de nauwe straatjes en laat u inspireren door de verschillende wijken. Elke wijk heeft een eigen sfeer met gezellige koffieshops, moskeeën en winkeltjes. 

 

Overnachting op Zanzibar.

Inclusief ontbijt en diner

Dag 13 Stonetown

Tanzania-Zanzibar-Stonetown-2 Tanzania-Zanzibar-Stonetown-4 Tanzania-Zanzibar-Stonetown-6-fruitmarkt

Begin de dag vroeg, zodat de temperatuur nog relatief koel is. Slenter nogmaals door de straatjes van het historische centrum en stap één van de vele (souvenir)winkeltjes binnen. Breng een bezoek aan de lokale groente- en vismarkt en geniet van de levendigheid om u heen. Zoek de gezelligheid op in een lokaal café en sluit 's avonds af met een traditioneel diner op een dakterras. Naast lekker eten geniet u ook van een fantastisch uitzicht! Wij reserveren graag een plekje voor u.

 

Overnachting op Zanzibar.

Inclusief ontbijt

Dag 14 Vertrek Zanzibar

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van de parelwitte stranden. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Zanzibar gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen