terug naar het overzicht

Safari Serengeti Serenade

Stap in een jeep en ga op zoek naar de Big Five! Het Serengeti Nationaal Park is de ideale plek voor een safaritocht. Leeuwen liggen op de loer en aan het Manyarameer ziet u de flamingo's in de zon staan. U overnacht in sfeervolle tentenkampen, brengt een bezoek aan de Masai en rust uit op het strand van Zanzibar.

Wat maakt deze reis bijzonder
Op safari in het Serengeti park
Flamingo's bij het Natronmeer
Breng een bezoek aan de Masai
Tanzania-Safari-Ingrid
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Prijsindicatie vanaf € 5100,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Safari Serengeti Serenade

Tanzania

Dag 1             Arusha

Dag 2             Natronmeer

Dag 3             Natronmeer

Dag 4             Serengeti Nationaal Park

Dag 5             Serengeti Nationaal Park

Dag 6             Serengeti Nationaal Park

Dag 7             Ngorongoro Krater

Dag 8             Manyarameer

Dag 9             Manyarameer

 

Zanzibar

Dag 10           Zanzibar

Dag 11           Zanzibar

Dag 12           Zanzibar

Dag 13           Zanzibar

Dag 14           Vertrek Zanzibar

100% maat werk

Dag 1 Arusha

Welkom in Tanzania! Uw chauffeur wacht u op bij de luchthaven en reist samen met u naar uw lodge.


Arusha is de safarihoofdstad van Tanzania. Gelegen aan de voet van Mount Meru, vlakbij het verborgen pareltje Arusha National Park. Maak een mooie stadswandeling en zie hoe safari-jeeps door de straten van Arusha rijden. Straatverkopers presenteren hun souvenirs en u zult gelijk zien dat verkopen in hun Afrikaanse bloed zit. Het is een marktstad waar koffie, tarwe en maïs wordt verkocht. Op dinsdag is een bezoek aan de Masaïmarkt een leuk uitstapje.


Overnachting in Arusha

Inclusief transfer

Dag 2 Arusha – Natronmeer

Tanzania-Natronmeer1_1_363399

Vandaag stapt u in uw eigen landrover en reist u door het heuvellandschap naar het prachtige Natronmeer. Al snel ziet u het landschap ruiger en kaler worden. U bent in één van de meest afgelegen gebieden van Tanzania.

 

Informatie Natronmeer:

Het zoutwatermeer zit boordevol mineralen, algen en bacteriën. Blauwgroenalgen zorgen voor een sprookjesachtig palet van dieprode- en bruinoranje tinten. U ziet duizenden flamingo's op zoek naar eten in het ondiepe water. Het Natronmeer is één van de belangrijkste broedplaatsen in Afrika. Elk jaar tussen augustus en november verzamelen de vogels zich hier om hun eieren te leggen.

 

Overnachting bij Natronmeer

Inclusief ontbijt, privé-landrover met gids, lunch, diner

 

 

 

 

Dag 3 Natronmeer

Een volle dag om het bijzondere Natronmeer te verkennen. Naast flamingo's leven er ook giraffen, gnoes en zebra's in dit gebied. U bezoekt vandaag de warmwaterbronnen en wandelt naar de Engaresero rivier. 

 

Halverwege de dag gaat u op bezoek bij een lokale Masai familie. Een unieke ervaring om te zien hoe de stammen hier in Tanzania leven. Ze leidden u graag rond in hun woning. Eindig uw dag met een prachtige zonsondergang boven het Natronmeer.

 

Overnachting bij Natronmeer

Inclusief ontbijt, privé-landrover met gids, lunch, diner en excursies

 

Dag 4 Natronmeer – Serengeti Nationaal Park

Tanzania-Serengeti-Safari1 Tanzania-Serengeti-Leeuw1

Net als de zon is opgekomen verlaat u het Natronmeer en reist u langs de indrukwekkende Oldonyo Lengai vulkaan naar Tanzania’s bekendste wildpark: Serengeti Nationaal Park.

 

Na de lunch kunt u gelijk per jeep het park bezoeken. Hopelijk heeft u geluk en ziet u vandaag al enkele dieren van de Big Five. Het Serengeti National Park is misschien wel het beroemdste natuurgebied ter wereld. Het park was inspiratie voor de Disneyfilm, de Leeuwenkoning, en kent de grootste migratie van Tanzania. 

 

Overnachting in Serengeti Nationaal Park

Inclusief ontbijt, privé-landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

 

Dag 5 Serengeti Nationaal Park

In de lokale taal betekent Serengeti 'de eindeloze vlakte die overgaat in de lucht'. Misschien wel leuk om vandaag vanuit de lucht Serengeti te bekijken? Dit kan door een ballonexcursie te maken boven het nationale park. Hier hangt een prijskaartje aan, maar het is een onvergetelijke ervaring!

 

Let u vandaag tijdens de safari goed op of u luipaarden, verstopte leeuwen of andere dieren ziet. Geef uw ogen goed de kost, want voordat u het weet spot u vele soorten wild. Het is vandaag volop genieten van het rijke wildleven.

 

Overnachting in Serengeti Nationaal Park

Inclusief ontbijt, privé-landrover met gids, picknicklunch, diner en safari-activiteiten

 

 

Dag 6 Serengeti Nationaal Park

7e4adaad-f3dd-4cea-b605-e66d2038457c

Eén dag op safari is voor ons zeker niet genoeg. Om alles uit het Serengeti Nationaal Park te halen gaat u vandaag nogmaals op safari. Wel in een ander gedeelte van het park. U reist af naar het wildrijke Seronera Vallei. Luipaarden, leeuwen en hyena's leven hier volop. Houd uw camera bij de hand vandaag!

 

Overnachting in Serengeti Nationaal Park

Inclusief ontbijt, privé-landrover met gids, picknicklunch, diner en safari-activiteiten

Dag 7 Serengeti Nationaal Park – Ngorongoro Krater

Dwars door de Serengeti reist u naar de Ngorongoro Krater. De Ngorongoro is een gedoofde vulkaan met een gigantische krater die bestaat uit grasland, moeras, bossen en duinen. U daalt in de krater af om samen met uw gids op zoek te gaan naar wild: leeuwen, olifanten, gnoes, hyena's, bokken, teveel om op te noemen.

 

Niet alleen wild, ook de Masai-stam zult u tegenkomen. Masai-herders die hun vee naar de drinkplaatst in de krater drijven. Op de uitgestrekte grasvlakte turen jachtluipaarden de omgeving af, schieten jakhalsen voorbij en roze flamingo's staan in het water. Soms weet u niet waar u moet kijken als u zoveel dieren om u heen ziet. 

 

Overnachting bij de Ngorongoro Krater

Inclusief ontbijt, privé-landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

 

 

 

Dag 8 Ngorongoro Krater - Manyarameer

Tanzania-Ngorongoro-apen Tanzania-Serengeti-Giraffen(2) d68ac1bd-19bf-41c5-a1fb-52e9a534c07f

U vertrekt naar Lake Manyara. Een paradijs voor nijlpaarden, flamingo's en pelikanen. Om u heen ziet u brede, oude bomen, watervallen, moerassen, graslanden en grote meren. Tweederde van het Lake Manyara National Park bestaat uit water. 

 

U stapt in de jeep en maakt een safari door het park. Niet alleen op de grond, maar ook hoog in de bomen ziet u wild. Vergeet dus niet om ook even omhoog te kijken als u op safari gaat. Vogelsoorten, maar ook jachtluipaarden en luipaarden laten graag hun boomklimkunsten zien. Weer volop genieten vandaag!

 

Overnachting bij Manyarameer

Inclusief ontbijt, privé-landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

 

 

 

 

Dag 9 Manyarameer

Bent u klaar om dieper het park in te gaan? U gaat de hele dag op safari. We rijden verder en verder het park in, zodat de kans om meer wild te zien nog groter wordt. 

 

Op een plek waar u een prachtig uitzicht heeft op het Manyarameer stoppen we voor de lunch. De picknickmand wordt uit de auto gehaald en hier geniet u van een smakelijke lunch. In de namiddag rijden we weer terug naar het kamp waar u overnacht. 

 

Overnachting bij Manyarameer

Inclusief ontbijt, privé-landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 10 Manyarameer - Zanzibar

ebdabb75-7d79-46fa-9561-10d63e510234 Tanzania-Zanzibar-12

Terug naar de safarihoofdstad, Arusha. Hier stappen we op het vliegtuig en vertrekken we naar het paradijsje: Zanzibar. 

 

Informatie Zanzibar:
Tropische stranden, palmbomen en een Afrikaans-Arabische sfeer. Zanzibar is dé plek om de indrukken van de afgelopen dagen te verwerken. Het klinkt als een Afrikaanse droom en dat is het ook! De combinatie van natuur en cultuur is heerlijk. Het ene moment ligt u op een parelwit strand aan de azuurblauwe oceaan en vervolgens staat u met een leuk souvenir in uw handen in Stonetown. Geniet van verse zeevruchten, vaar op een traditionele dhow en ga op zoek naar kleurrijke koraalriffen. U komt hier helemaal tot rust.

 

Overnachting op Zanzibar

Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 11 t/m 13 Zanzibar

Lekker luieren aan het strand is prima af te wisselen met een bezoek aan Stonetown, benoemd als Unesco Werelderfgoed. Struin door de nauwe straatjes en laat u inspireren door de verschillende wijken. Elke wijk heeft een eigen sfeer met gezellige koffieshops, moskeeën en winkeltjes. 

 

Bent u een duik- of snorkelliefhebber? Boek een leuke excursie en ga op ontdekking onder water. Kleurrijke koraalriffen en vissen wisselen elkaar af. 

 

Overnachting op Zanzibar

Inclusief ontbijt en diner

 

 

 

Dag 14 Zanzibar

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van de parelwitte stranden. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Zanzibar gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen