Bouwsteen Hagelwitte stranden van Zanzibar

Vlak langs de kust van Tanzania ligt Zanzibar. Het eiland behoort tot Tanzania en is de perfecte plek om uit te rusten na een aantal dagen safari. Geniet de aankomende dagen van het mooie weer, rust uit op het strand en bezoek het stadje Stonetown. Voor de onderwaterliefhebbers zijn er volop mogelijkheden. Snorkelen of misschien wel duiken tussen de honderden verschillende vissen- en koraalsoorten? Of kiest u voor een wandeling door het mangrovebos of een specerijenexcursie?

Witte zandstranden
Zon zee en strand
Stonetown
Tanzania-in-een-Masai-huis-Caroline
Caroline
Een reis door Tanzania is absoluut de moeite waard vanwege de ongetemde bush, eeuwenoude culturen en het paradijselijke Zanzibar.
Eva-Madikwe-Game-Reserve
Eva
Ik zou Tanzania zeker aanraden vanwege de overweldigende diversiteit aan wilde dieren, koraalriffen en de adembenemende Kilimanjaro.
Ingrid-Kenia-zebra
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.

Reis van dag tot dag: Hagelwitte stranden van Zanzibar

Dag 1     Aankomst Zanzibar

Dag 2     Zanzibar

Dag 3     Zanzibar

Dag 4     Zanzibar

Dag 5     Vertrek Zanzibar

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Zanzibar

Tanzania-Zanzibar-4-lokaal Tanzania-Zanzibar-20-onderwater Tanzania-Zanzibar-Palmboom_1_375934

In Arusha stapt u op het vliegtuig naar Zanzibar. Na ruim een uur gevlogen te hebben, komt u in een compleet andere wereld. Van de safarihoofdstad naar tropische stranden met wuivende palmbomen.

 

Informatie Zanzibar:

Zanzibar is dé plek om de indrukken van de afgelopen dagen te verwerken. Het klinkt als een Afrikaanse droom en dat is het ook! De combinatie van natuur en cultuur is heerlijk. Het ene moment ligt u op een parelwit strand aan de azuurblauwe oceaan en vervolgens staat u met een leuk souvenir in uw handen in Stonetown. Geniet van verse zeevruchten, vaar op een traditionele dhow en ga op zoek naar kleurrijke koraalriffen. U komt hier helemaal tot rust.

 

Overnachting op Zanzibar.

Inclusief transfer, diner

Dag 2 & 3 Zanzibar

Lekker luieren aan het strand de aankomende dagen. Genieten van het mooie weer, de wuivende palmbomen en de kleurrijke onderwaterwereld. Het eiland heeft qua uitstapjes veel te bieden.

 

Wat dacht u van een leuke onderwaterexcursie? Vaar met een boot naar Mnmba eiland en geniet van de prachtige onderwaterwereld. Niet alleen om te duiken, maar ook als u wilt snorkelen komt u de mooiste dieren tegen. U blijft uw ogen uitkijken onder water.

 

Maar het echte leven van Zanzibar ontdekt u tussen de hoge kruidnagelbomen tijdens een specerijentour. Zanzibar is het specerijeneiland waar onder andere kruidnagel en nootmuskaat vandaan komt. Of wandel door het mangrovebos van het Jozani-Chwaka Bay en spot de rode franjeaap.

 

Overnachtingen op Zanzibar.

Inclusief ontbijt en diner

Dag 4 Zanzibar

Tanzania-Zanzibar-Stonetown-8_1_375993 Tanzania-Zanzibar-Stonetown-3_1_376011

Vandaag gaat u naar Stonetown, een Unesco Werelderfgoed. Begin de dag vroeg, zodat de temperatuur nog relatief koel is. Slenter door de straatjes van het historische centrum en stap één van de vele (souvenir)winkeltjes binnen. Breng een bezoek aan de lokale groente- en vismarkt en geniet van de levendigheid om u heen. Zoek de gezelligheid op in een lokaal café en sluit 's avonds af met een traditioneel diner op een dakterras. Naast lekker eten geniet u ook van een fantastisch uitzicht! Wij reserveren graag een plekje voor u, zodat u uw laatste avond in Zanzibar wel heel bijzonder afsluit.

 

Overnachting op Zanzibar.

Inclusief ontbijt

 

Dag 5 Vertrek Zanzibar

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van de stranden en het stadsleven. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Zanzibar gebracht. Als u nog geen genoeg heeft gekregen van de rust dan plakken we graag wat extra nachten toe aan uw reis.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

 

 

 

 

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën