Bouwsteen Beklimming Mount Kilimanjaro

Is het al jaren uw droom om de top van de Kilimanjaro te bereiken? We beloven u dat het een onvergetelijke ervaring wordt, maar onderschat de klim zeker niet. Eerst is het tijd om te acclimatiseren en even van de omgeving te genieten. Na twee dagen is het dan zover: de eerste etappe richting de top. U loopt langs bananenplantages, geniet van vergezichten, maar komt uzelf ook flink tegen tijdens de klim. Het is een klim voor mensen die gewend zijn op hoogte te lopen of conditioneel heel fit zijn. Uw gidsen helpen u de top te bereiken en mocht het zo lopen dat u echt niet verder kunt? Geen probleem, we zorgen dat u samen met een porter weer veilig naar beneden gaat.

Ontdek de stad Moshi
Een memorabele ervaring
Geniet van mooie uitzichten
Tanzania-in-een-Masai-huis-Caroline
Caroline
Een reis door Tanzania is absoluut de moeite waard vanwege de ongetemde bush, eeuwenoude culturen en het paradijselijke Zanzibar.
Eva-Madikwe-Game-Reserve
Eva
Ik zou Tanzania zeker aanraden vanwege de overweldigende diversiteit aan wilde dieren, koraalriffen en de adembenemende Kilimanjaro.
Ingrid-Kenia-zebra
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.

Reis van dag tot dag: Beklimming Mount Kilimanjaro

Dag 1     Aankomst Moshi

Dag 2     Moshi

Dag 3     Mount Kilimanjaro

Dag 4     Mount Kilimanjaro

Dag 5     Mount Kilimanjaro

Dag 6     Mount Kilimanjaro

 

Dag 7     Mount Kilimanjaro

Dag 8     Moshi

Dag 9     Vertrek Moshi

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Moshi

a12516d5-2322-4a5f-a0b8-c0aaefee0ccc Tanzania-Experience_Tanzanians_09

Welkom op Kilimanjaro Airport; uw startpunt van een fascinerende, indrukwekkende en uitputtende privéreis. Vanaf de luchthaven wordt u naar uw eerste overnachtingsadres gebracht in Moshi. Fijn om te acclimatiseren, de temperatuur te ervaren en letterlijk en figuurlijk te ‘landen’ alvorens u aan uw avontuur begint.

 

Overnachting in Moshi.

Inclusief transfer en diner

Dag 2 Moshi

In de verte ziet u hem al staan; Mount Kili. Mount Kili is er klaar voor, maar u ook? Het wordt een grote uitdaging, maar gelukkig heeft u vandaag nog even tijd om alles rustig in gereedheid te brengen. Slaap wat uit en geniet van een verkwikkend ontbijt. Daarna is het tijd om uw bagage te reorganiseren. Heeft u alles wat u nodig heeft? Samen met uw berggidsen, die u vanavond ontmoet, neemt u uw bagage door. Na de eerste briefing is het tijd om vroeg naar bed te gaan. Droom alvast dat u op de top van de Kilimanjaro staat. Wat een gaaf moment wordt dat!

 

Overnachting in Moshi.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 3 Moshi - Mount Kilimanjaro

Het avontuur gaat beginnen

Tanzania-Kilimanjaro-Bord_1_423824 Tanzania-Kilimanjaro-Lopen Tanzania-Kilimanjaro-Tentenkamp_1_423332

Wat een spannende dag: vandaag begint u aan de eerste etappe van uw reis naar de top! U wordt naar de gate gebracht en na het vervullen van alle formaliteiten gaat u beginnen. Samen met uw privégids en porters (dragers) loopt u door bananen- en koffieplantages. Vervolgens bereikt u het regenwoud. Grote kans dat tijdens deze hike uw warme kleding nog rustig in uw tas kan blijven zitten. Vandaag bent u ca. 4 à 5 uur aan het lopen. Als u bij het eerste kamp aankomt, is het tijd om de voeten te laten rusten. Uw tent wordt tussen de struiken en bomen opgezet, op een hoogte van krap 3000 meter.

 

Overnachting in Machame Camp.

Inclusief transfer, ontbijt, lunch, diner

Dag 4 Mount Kilimanjaro

Er ligt een steile klim op u te wachten. Laat u hierdoor zeker niet afschrikken, want wat geniet u onderweg van prachtige vergezichten en blikken op de Kili- en Kibo Peak. Na een stevig ontbijt wandelt en klimt u omhoog. Houd uw eigen tempo aan en luister goed naar uw lijf. Af en toe zult u worden ingehaald door andere klimmers of de porters die naar boven lijken te rennen, ondanks de grote hoeveelheid bagage die zij met zich meedragen. In 4 tot 6 uur heeft u een hoogte van 3720 meter bereikt.

 

Als u enkele steile klimmen heeft getrotseerd, daalt u af naar uw overnachtingsplaats. In tegenstelling tot Machame Camp is dit een weids kamp, waar de begroeiing al is geminimaliseerd. En waarvandaan u een prachtig uitzicht op zowel Mount Meru als de top van de Kilimanjaro heeft.

 

Overnachting in Shira Camp.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 5 Mount Kilimanjaro

Tanzania-Kilimanjaro-Gonne Tanzania-Kilimanjaro-Uitzicht_1_423277

Vandaag staat een zware en lange tocht op het programma. U klimt in ongeveer 5 à 7 uur naar uw kamp, gelegen op 3900 meter.

 

Na twee dagen klimmen, gaan de lengte, de afstand en de hoogte hun tol eisen. U bent sneller uitgeput, neem daarom voldoende rust, drink genoeg en eet suiker om energie te krijgen. Al snel ziet u het landschap veranderen. De variëteit van de afgelopen dagen verandert in een alpine-woestijn. Desolaat, een woord dat nauwelijks meer wordt gebruikt, maar zeker van toepassing is op deze berg. Ook vandaag stijgt u de nodige meters, maar daalt u ook weer een stuk naar het volgende overnachtingskamp. U zult merken dat de hoogteziektesymptomen verminderen zodra u daalt.

 

Overnachting in Baranco Camp.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 6 Mount Kilimanjaro

Vanaf het kamp ziet u hem al liggen: de Great Barranco Wall. Het lijkt mee te vallen, zo op een afstand, maar straks trotseert u deze ca. 260 meter hoge steile wand met handen en voeten. Een leuke afwisseling op de etappes die u al achter u heeft liggen.

 

Eenmaal boven wordt u getrakteerd op een prachtig uitzicht op de Karanga-vallei. Hier neemt u de tijd om op adem te komen, te genieten en weer een beetje te wennen aan de hoogte. De uren die volgen, wisselen van geleidelijk stijgen tot dalen, tot u Barafu Camp bereikt. Het kamp is gelegen op een kale berghelling, op 4600 meter hoogte en bereikt u na 6-8 uur. 

 

U wordt omringd door kou, wind, de uitgestrektheid en het kale landschap dus kleed u warm aan voor het avondeten en niet veel later uw nachtrust. “Lala salama” (slaap lekker).

 

Overnachting in Barafu Camp.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

 

 

Dag 7 Mount Kilimanjaro

Op naar de top!

Kilimanjaro-Omgeving_1_423296 Kilimanjaro-Uhuru-Peak_1_423314 Tanzania-Kilimanjaro-Tentenkamp1_1_423880

Vandaag staat het hoogtepunt van de reis op het programma: de top van Kilimanjaro!

 

Iets na middernacht begint het laatste traject en bereikt u na een unieke, zware en indrukwekkende tocht de top, Uhuru Peak. ‘Pole, pole’ (langzaam, langzaam) zijn de woorden die u ook vandaag vaak zult horen en niet snel zult vergeten. Terwijl de zon langzaam opkomt over de Mawenzi-piek, zet u uw hike, pole pole, voort. U klimt naar Uhuru Peak, op een hoogte van 5895 meter. Euforie wint het van de vermoeidheid, de kou en pijnlijke ledematen, want u heeft het hoogste punt van Afrika bereikt! Na het bereiken van de summit en het vieren van uw overwinning daalt u af naar Mweka Forest Camp. Deze unieke en memorabele hike neemt zo’n 11-15 uur in beslag.

 

Overnachting in Mweka Forest Camp.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 8 Mount Kilimanjaro - Moshi

Voor de laatste keer trekt u uw wandelschoenen aan. Nog onder de indruk van de dag van gisteren maakt u een ontspannen en prachtige tocht door het veranderende landschap naar de gate. U bent ongeveer 4 á 6 uur aan het hiken, alvorens u afscheid neemt van de mensen die het mede mogelijk hebben gemaakt de top te bereiken.

 

Wat kunt u trots zijn op uzelf en wat gaat u uw gids en de porters missen. Toen u het misschien even niet meer zag zitten, hebben zij u geholpen de top te bereiken.

 

U stapt in de auto en wordt naar uw hotel gebracht. Wat is het eerste wat u gaat doen? Ploft u heerlijk op bed neer of stapt u onder een warme douche? Dit laatste heeft u de afgelopen dagen vast gemist en meer dan verdiend. 

 

Overnachting in Moshi.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 9 Vertrek Moshi

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht. Nog niet genoeg gezien van Tanzania? Wat dacht u van een safari door de Serengeti of kom helemaal tot rust op een verlaten zandstrand op Zanzibar?

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën