Takayama

Verblijf aan de voet van de Japanse Alpen: Takayama

In het bergachtige Hida-gebied ligt Takayama. Een plaats aan de voet van de Japanse Alpen, met een traditioneel tintje. Het oude centrum is goed bewaard gebleven. Slenter door de straten, langs de traditionele houten huizen. Je waant je terug in de tijd. Wil je kennis maken met landelijk Japan? Dan is Takayama een goede uitvalsbasis tijdens jouw reis.

 

Bekijk de voorbeelden van onze rondreizen Japan om te zien in welke reizen Takayama voorkomt.

 

De witte shrine van Takayama

 

De geschiedenis van Takayama

De geschiedenis van Takayama gaat zo’n tweeduizend jaar terug. We gaan terug naar het moment dat Kyoto nog de hoofdstad van Japan was. Takayama stond toen al bekend om de vele goede meubelmakers die de stad rijk was. Zij werden gevraagd om meubels te maken voor onder andere het keizerlijk paleis. De stad genoot van veel welvaart dankzij de steun van de shogun.

 

Kaart van Takayama

Het trein- en busstation van Takayama liggen beide op circa 10 minuten wandelen van het oude centrum. Het oude centrum is al een bezienswaardigheid op zich, en hier vind je bijvoorbeeld ook de ochtendmarkten. De meeste bezienswaardigheden kunnen te voet bereikt worden.

 

Het weer in Takayama

Het klimaat wordt beïnvloed door de ligging aan de voet van de bergen. Zodra de zon achter de bergen zakt, koelt het al snel af. In de wintermaanden valt er regelmatig een pak sneeuw.  Houd hier rekening mee als je dan naar Takayama en Japan afreist. Voor een uitgebreid overzicht van het klimaat, verwijzen wij je graag naar onze klimaatpagina Japan.

Top 5 bezienswaardigheden Takayama

1. Het oude centrum

Bij een bezoek aan het oude centrum waan je je in de Edo-periode. De stad was een rijke stad vol met kooplieden. Vooral de Sannomachi-straat is een bezoek waard. Je vindt hier vele oude huizen, winkels, gezellige koffiehuizen en sake-brouwerijen. Enkele traditionele huizen hebben hun deuren geopend voor toeristen. Neem dus zeker een kijkje.

 

Het oude centrum van Takayama

 

2. Bezoek een ochtendmarkt

Als je een van de markten in het oude centrum wilt bezoeken, dan dien je vroeg op te staan. De markten openen al om 07.00 uur en duren tot het middaguur. Slenter samen met de locals langs de kraampjes. Er worden hier voornamelijk lokale producten verkocht. De groenten en bloemen komen direct van de boerderij. Des te vroeger je arriveert, des te drukker het is op de markt.

 

3. De Higashiyama wandelroute

Deze 3,5 kilometer lange wandelroute gaat langs tempels en heiligdommen, ruïnes van het oude kasteel en het buitengebied van Takayama. Het is misschien niet een hoogstaande wandelroute, maar het is zeker leuk om in ongeveer twee uur ook de minder toeristische kant van Takayama en omgeving te verkennen.

 

 

In de lente staat de kersenbloesem in bloei en is de Gashiyama wandelroute nog leuker om te doen

 

4. Takayama festival

Twee keer per jaar is het feest in Takayama. Deze festivals zijn absoluut het bezoeken waard, vanuit het hele land (en ver daarbuiten) komen honderdduizenden Japanners en toeristen naar Takayama om dit mee te maken. Het lente- en herfstfestival lijken qua uitvoering redelijk op elkaar. Bij beide festivals gaan er prachtige praalwagens door de straten. Enkele van deze praalwagens zijn het gehele jaar door te bewonderen in het Matsuri no Mori-festivalmuseum. Mocht je een van deze festivals mee willen maken, boek dan ver van te voren. Vanwege de enorme drukte zijn veel accommodaties al snel volgeboekt of zijn de prijzen ontzettend hoog.

 

5. Hida openluchtmuseum

De Hida-regio staat bekend om zijn authentieke huizen en boerderijen. Deze bouwstijl is uniek voor de regio. De huizen werden gebouwd tijdens de Edo-periode en werden verplaatst vanuit hun oorspronkelijke locaties om het museum te creëren. Het openluchtmuseum is opgesteld alsof je door een lokaal dorpje wandelt. De gassho-zukuri boerderijen zijn uniek voor de regio. Deze bijzondere boerderijen zijn vernoemd naar de typische steile daken die lijken op een paar handen die bidden (gassho).

 

Het openluchtmuseum van Takayama

 

Leuk om te doen in Takayama; sake proeverij

Misschien heb je weleens gehoord van rijstwijn uit Japan? Het is de nationale drank van Japan: sake. Deze sake is eigenlijk geen rijstwijn, het is namelijk gebrouwen. In Takayama zijn enkele brouwerijen waar je een bezoek aan kunt brengen. Samen met een gids krijg je een rondleiding door de brouwerij en hij laat je ook nog de mooiste plekjes van het authentieke Takayama zien.

Hotels in Takayama

In Takayama is er genoeg keus om te slapen. Wat dacht je van een traditioneel Japans hotel? Of kies je liever voor gemak en wordt het een modern of zelfs spa-hotel. Wij hebben een kleine selectie gemaakt van hotels in Takayama die wij aanbevelen, uiteraard kunnen we ook andere hotels voor je reserveren.

 

Hida Takayama Washington

Hida Takayama Washington

Best Western

Best Western

Een impressie van Takayama - bekijk de video!

Onze reistips voor Takayama
Japan-Kyoto-Kimono-Parasol
Voorbeeldreis Japan

Rondreis Japan: Kennismaking met Japan

Honshu: Tokyo, wereldstad met musea, tal van verschillende wijken > Kyoto, authentieke cultuur met geisha’s, dagtour Nara > Hiroshima, verleden met atoombom en dagtour Miyajima > Osaka > Koyasan, tempelverblijf > Osaka

Het kasteel van Kanazawa omringd door Kersenbloesem in Japan
Voorbeeldreis Japan

Rondreis Japan: Japanse Alpen

Beste reistijd: van de lente tot de herfst

 

Honshu: Tokyo > Kiso Fukushima, Kiso-vallei, Nakasendo-trail, overnachting in ryokan > Shibu Onsen, sneeuwapen > Matsumoto, kasteel > Kamikochi, wandelen > Takayama > via Shirakawago naar Kanazawa > Kyoto, tip: Nara > Osaka