Koyasan, Mount Koya

Bijzonder Mount Koya in Koyasan

Mount Koya, ook wel bekend als Koyasan, ligt ten zuiden van Osaka. De reis ernaartoe is al een belevenis op zich. Met een boemeltreintje rijd je door de meest prachtige natuur. Daarna maak je nog een mooie tocht met een kabelbaan. Dit Boeddhistische dorpje wordt bewoond en gerund door monniken. Je kunt hier verblijven in een tempel, om zo een klein stukje mee te krijgen van de Boeddhistische levensstijl. Het dorpje is het centrum van het Shingon-boeddhisme. Vanwege de vele tempels die hier zijn, is dit ook een belangrijke pelgrimsplaats. Pelgrims vanuit het hele land leggen de tocht naar Mount Koya te voet af.

 

Bekijk onze rondreizen Japan om te zien tijdens welke reizen je in Koyasan verblijft.

 

Beleef de sfeer bij de monniken

Tijdens een verblijf in een tempel bij Mount Koya zul je te maken krijgen met diverse rituelen. Bij binnenkomst dien je je schoenen uit te doen en een kimono aan te trekken. In de ochtend en de avond wordt een traditionele maaltijd geserveerd. De maaltijden zijn volledig vegetarisch, en er worden producten van het seizoen gebruikt. Laat je verrassen door de bijzondere gerechten en smaken. Je krijgt een uniek kijkje achter de schermen tijdens de ochtendceremonie.

 

  

Een must do als je in Mount Koya verblijft: op bezoek bij de monniken

 

De geschiedenis van Koyasan en Mount Koya

In het jaar 805 werd het Shingon-boeddhisme opgericht. Een belangrijke boeddhistische sekte. De oprichter was Kobo Daishi. Rond het hoofdkwartier van de sekte werd een klein, afgelegen tempelstadje gebouwd. In het jaar 826 begon Kobo Daishi met het bouwen van het Garan-tempelcomplex. Sindsdien zijn er meer dan honderd tempels gebouwd in de straten van Koyasan. Het hoofdkwartier is nu het mausoleum van Kobo Daishi, en tegelijkertijd het begin- en eindpunt van de Shikoku 88 Tempels-pelgrimroute.

 

Kaart van Koyasan

Nadat je met de kabelbaan bent aangekomen, ga je per bus of taxi naar het centrum van de stad. Let op: het is niet toegestaan om per voet naar het centrum te gaan. Het centrum is relatief vlak en de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Er zijn drie buslijnen in het dorp. Hiermee kun je alle bezienswaardigheden bereiken.

 

Het weer in Koyasan

Gezien Mount Koya op 800 meter hoogte ligt, is de gemiddelde jaartemperatuur 11 graden. Neem vooral warme kleding of een goed vest mee. Voor een uitgebreid overzicht van het klimaat, verwijzen wij je graag naar onze klimaatpagina Japan.

Leukste uitstapjes in de omgeving van Mount Koya

1. Okunoin begraafplaats

Deze mysterieuze locatie is de plaats waar het mausoleum van Kobo Daishi te vinden is. Men gelooft dat Kobo Daishi niet gestorven is, maar tijdens een eeuwige meditatie wacht op de Buddha van de toekomst. De gehele begraafplaats is daarom heilig verklaard, en wordt veel bezocht door pelgrims.

 

 

De mysterieuze Okunoin begraafplaats in Koyasan

 

2. Kongobuji-tempel

In de loop der jaren heeft deze tempel veel te verduren gekregen. Hij is diverse malen opnieuw opgebouwd. Inmiddels dient de tempel als hoofdkwartier van de Shingon-sekte. De tuinen van de tempel zijn vrij te bezoeken. De Ohiroma-kamer heeft prachtige papieren schermen die door Kano Tanyu zijn beschilderd in de 16de eeuw.

 

3. Garan-tempelcomplex

De meest indrukwekkende bezienswaardigheden van dit complex zijn de Kondo-hal en de majestueuze Konpon Daito-pagode. De vermiljoen gekleurde pagode is maar liefst 45 meter hoog en een ware blikvanger. Prachtig om van dichtbij te bewonderen.

 

Het tempelcomplex van Garan zie je al van grote afstand als je in Mount Koya op bezoek bent.

 

4. Pelgrimsroutes

Om te ervaren hoe de pelgrims naar Koyasan trekken, kun je een van de pelgrimsroutes bewandelen. De Choishi Michi-trail is de langste en oudste route. De route meet maar liefst 23,5 kilometer en duurt ongeveer 7 uur. Een minder interessante route op historisch gebied, is de Fudozaka-trail, welke van Koyasan naar het lager gelegen station van de kabelbaan gaat. Deze steile route is 2,5 kilometer lang en duurt ongeveer een uur.

Hotels bij Koyasan, Mount Koya

De twee leukste verblijven in Koyasan, Mount Koya, vinden wij de traditionele tempelcomplexen. Je slaapt op futonbedden en staat vroeg op om de ochtendceremonie bij te wonen.

Sekisho-in

Onze reistips voor Koyasan, Mount Koya
Japan-Kyoto-Kimono-Parasol
Voorbeeldreis Japan

Rondreis Japan: Kennismaking met Japan

Honshu: Tokyo, wereldstad met musea, tal van verschillende wijken > Kyoto, authentieke cultuur met geisha’s, dagtour Nara > Hiroshima, verleden met atoombom en dagtour Miyajima > Osaka > Koyasan, tempelverblijf > Osaka