terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten van Cambodja

Tijdens deze rondreis door Cambodja ziet u bekende hoogtepunten zoals de tempels van Angkor bij Siem Reap en het Royal Palace in hoofdstad Phnom Penh. Met een tuktuk pruttelt u door deze intigrerende plaatsen. Ook minder bekende hoogtepunten komen aan bod. Wat denkt u van een ritje op een bamboetrein bij Battambang? Lekker luieren op het witte zandstrand van het eiland Koh Rong. En dan nog een beetje cultuur in koloniaal Kampot, inclusief een boottocht over de wateren buiten Kampot. Een afwisselende reis! 

Wat maakt deze reis bijzonder
Combinatie steden en natuur
Bijzonder Angkor Wat
Bounty-eiland Koh Rong
Gionne (4)
Gionne
Bij Cambodja heb ik het gevoel van 'Azië van 25 jaar geleden', nog zo authentiek. En die cultuurschatten, ik kan het u zeker aanraden!
Prijsindicatie vanaf € 1500,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van Cambodja

Dag 1      Aankomst Siem Reap
Dag 2      Siem Reap
Dag 3      Siem Reap
Dag 4      Battambang
Dag 5      Battambang

Dag 6      Phnom Penh
Dag 7      Phnom Penh
Dag 8      Koh Rong
Dag 9      Koh Rong
Dag 10    Koh Rong

Dag 11    Kampot
Dag 12    Kampot
Dag 13    Kampot
Dag 14    Vertrek Kampot

100% maat werk

Dag 1 Siem Reap

2 (17) IMG_0992(17)

Welkom in Cambodja!

 

U wordt van de luchthaven Siem Reap opgehaald en naar uw hotel in Siem Reap gebracht. Sinds de ontdekking van het enorme tempelcomplex Angkor is het kleine Siem Reap uitgegroeid tot een wereldberoemde plaats. Het is een charmante, overzichtelijke stad met een mooie ligging aan de gelijknamige rivier. Het is een goede uitvalsbasis voor tochten door de landelijke omgeving per tuk tuk, fiets, ossenkar en/of boot. 

 

Overnachting in Siem Reap.
Inclusief transfer

Dag 2 Siem Reap

Deze dag zal zeker één van de hoogtepunten van uw reis door Cambodja zijn! Per tuktuk bezoekt u de wereldberoemde tempels van Angkor; door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Uw gids neemt u mee naar de mooiste plekjes. U bezoekt de drie bekendste tempels: Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm. Maar ook staan een paar minder bekende ruïnes op het programma. U tuft met uw tuktuk door het bosrijke gebied van de ene ruïne naar de andere. Aan het eind van de dag maakt u, als de weergoden u gunstig gezind zijn, een mooie zonsondergang mee bij Angkor Wat. Een geliefde afsluiting van een indrukwekkende dag.

 

Overnachting in Siem Reap.
Inclusief ontbijt, tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Nachtmarkt en Streetfood
Siem Reap

Nachtmarkt en Streetfood

Een streetfoodtour is een speelse manier om de Cambodjaanse keuken te leren kennen. U wordt einde van de...

Dag 3 Siem Reap

Cambodja-SiemReap-AngkorWattempel(13)

Eén dag is absoluut niet voldoende om de prachtige tempelcomplexen van Angkor te bekijken. Zet deze dag uw ontdekkingstocht voort. Onze aanraders: Srah Srang (ook wel het koninklijke bad genoemd) en Preah Khan (deels overwoekerd door reusachtige boomwortels). Andere mooie ruïnes zijn nog Banteay Kdei en Ta Keo. Nog verder dit gebied in, is de Roulos Group zeker een bezoek waard. Maar niet alleen de tempels maken een bezoek aan Siem Reap interessant. Ga ook eens fietsen over het platteland buiten de stad of maak een boottocht naar de drijvende dorpen op het Tonlé Sap meer. Leuk om ’s avonds te doen: een Apsara dansvoorstelling bijwonen. Er zijn veel restaurants waar u tijdens uw diner deze traditionele dans kunt zien.

Overnachting in Siem Reap.
Inclusief ontbijt

Fietstocht door het achterland
Siem Reap

Fietstocht door het achterland

Een heerlijke fietstocht van circa 20 kilometer door het buitengebied rondom Siem Reap is een hele leuke...

Kulen Elephant Forest
Siem Reap

Kulen Elephant Forest

Jarenlang werden de 14 olifanten van Angkor Wat ingezet voor ritjes met toeristen op hun rug langs de...

Dag 4 Siem Reap – Battambang

U wordt bij uw hotel in Siem Reap opgehaald en naar uw hotel in Battambang gebracht. Deze rit duurt ongeveer 3 uur.

 

Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja. De stad heeft een provinciaal karakter en is 'lieflijk' gebleven. Voor liefhebbers van de Frans-koloniale bouw is er in het centrum genoeg te zien. Aan de waterkant is een gezellige markt.

 

U overnacht in Battambang.
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 5 Battambang

Cambodja-Battambang-vrouwinbootje(8) DSC_2952(8) IMG_2078(8)

De landelijke omgeving van Battambang is interessant, u zult dit merken tijdens uw dagtocht vandaag per auto. Zo bezoekt u kleine huisindustrieën, waar u de mensen aan het werk ziet. Er worden dingen gemaakt als: sigaren, rijstwijn, noedels en rijstcake. Ook dit soort bezoeken maakt het reizen zo leuk, u ziet hoe de bevolking leeft. Ook bezoekt u een beeldhouwer, die zich (zoals praktisch iedere kunstenaar in dit boeddhistische land) richt op verfraaiing van tempels. Op de vismarkt wordt, behalve verse vis, Prohoc verkocht, een typische Khmer-specialiteit. Bestel het eens in een restaurant. Op uw route ligt eveneens de mooie Memorial Wat Samrong Knong (wat = tempel), neem de tijd. Een pre-Angkoriaanse Ek Phnom tempel ligt ook op de route. Voordat u terug naar uw hotel wordt gebracht kunt u het lokale vervoer per bamboetrein uitproberen. Er ligt een spoor midden tussen de rijstvelden, onderweg ziet u hoe er op traditionele manier steen wordt gebakken. Uw chauffeur wacht u op het eindpunt weer op.

 

Overnachting in Battambang.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur, rit per bamboetreintje, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Battambang - Phnom Penh

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel. De eerste stop op de route is Kampong Loeung. Dit grote, drijvende dorp aan de zuidkant van het Tonle Sap meer ligt prachtig tussen de rijstvelden en moerassen. Opvallend genoeg zijn de meeste bewoners hier van Vietnamese afkomst. U kunt hier een boottocht van ongeveer 1 uur door het netwerk van drijvende huizen, winkeltjes, benzinestations en scholen maken (ter plaatse betalen). Vervolgens rijdt u door naar de provincie Kampong Chhnang, bekend om zijn aardewerk van fijne klei. De naam van de provincie zegt het al. Kampong Chhnang betekent: de haven van aardewerk. De mensen hier vermaken zich buiten het oogstseizoen met het maken van potten, vazen en diverse andere soorten keramiek. Het is een ingewikkeld proces en fascinerend om te zien. De laatste stop is Phnom Oudong. Oudong was de hoofdstad van Cambodja van 1618 tot 1866. Tijdens de Vietnamoorlog werd deze stad zwaar gebombardeerd door de Amerikanen en is vervolgens ernstig beschadigd door het leger van de Rode Khmer. Voor een prachtig uitzicht over de omgeving kunt u de heuvel beklimmen met de trap met 509 treden. Bovenop zijn nog een aantal stupa's van oude koningen te vinden. Dan rijdt u verder naar uw hotel in Phnom Penh.

 

In Phnom Penh vindt u hippe koffie-tentjes, bakkerijen met Franse broden, moderne boetieks en restaurants, wijnhuizen en micro-brouwerijen. Hoofdstad Phnom Penh is de grootste en meest moderne plaats van Cambodja.

 

Overnachting in Phnom Penh.
Inclusief ontbijt en privé-auto met chauffeur

Dag 7 Phnom Penh

8 (17) Cambodja-PhnomPenh-Royalpalace(17)

Deze ochtend wordt u opgehaald per tuktuk met chauffeur/Engelssprekende gids voor een tour langs een aantal van de bezienswaardigheden van Phnom Penh. Allereerst tuft u naar het Koninklijke Paleis bestaande uit verschillende met goud versierde gebouwen met kunstig beeldhouw- en houtsnijwerk. U wandelt door naar de naastgelegen Zilveren Pagode, die zijn naam dankt aan de duizenden zilveren tegels op de vloer. In de pagode staan waardevolle Boeddhabeelden van o.a. goud en jade, en rijk versierd met edelstenen en diamanten. Indrukwekkend en triest zijn de herinneringen aan het gruwelijke regime van de overheerser Pol Pot in de jaren '70: de Killing Fields en de voormalige Tuol Sleng-gevangenis. Als u dit niet wil bezoeken, dan kunt u in overleg met uw gids het programma aanpassen. De Killing Fields liggen 17 kilometer buiten de stad. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 personen gedood en in massagraven gedumpt. Een glazen monument met 8000 schedels, is een stille getuige van het leed. U bezoekt ook de gevangenis, gehuisvest in een voormalige school. In het museum krijgt u een goede indruk van alle gruwelijkheden die zich hebben afgespeeld tijdens het regime van de Rode Khmer. Tijd over? Dan is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. Bezoek de Russische markt; een kleurrijke wirwar van marktkraampjes waar van alles te koop is.

 

Overnachting in Phnom Penh.
Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden.

Kookcursus
Phnom Penh

Kookcursus

Wilt u zelf de heerlijkste gerechten uit de Cambodjaanse keuken leren bereiden? Dan is de kookcursus van La...

Sunsetcruise
Phnom Penh

Sunsetcruise

en ontspannen boottocht over de Tonlé Sap rivier tijdens zonsondergang. Op eigen gelegenheid reist u naar de...

Dag 8 Phnom Penh - Koh Rong

U wordt bij uw hotel in Phnom Penh opgehaald en naar Sihanoukville gebracht. U rijdt via de hoofdweg door het heuvelachtige landschap naar de badplaats Sihanoukville. De tocht duurt circa 5 uur. Vanaf Sihanoukvilla vaart u in 1 uur naar Koh Rong. 

 

Informatie Koh Rong:
Ziet u zichzelf al schommelen in een hangmat boven een wit strand onder een palmboom? Koh Rong is zo'n paradijselijk eiland waar u even helemaal kunt ontspannen. De accommodaties bevinden zich aan het strand van diverse baaien met wit zand en palmbomen. Er zijn in iedere baai meerdere strandbarretjes en restaurants. Maar de rust overheerst. Behalve aan Koh Toch Beach. Dit is de baai waar het uitgaansleven van Koh Rong zich centreert, en hier kunt u tot die in de nacht terecht. Koh Rong is bedekt met groene jungle en er zijn een paar vissersdorpjes. Rond het eiland liggen kleurrijke koraalriffen, dus blijf niet op het zand maar ga ook eens snorkelen of duiken. Huur een bootje, kajak of jetski en ga het water op. Heel bijzonder: in de zee rond Koh Rong zit een soort plankton dat oplicht. U kunt hier in de avond zwemmen tussen allemaal lichtpuntjes.

Overnachting op Koh Rong.
Inclusief ontbijt, transfer en ferry-overtocht

Dag 9 & 10 Koh Rong

IMG_5282(17) DSC_3489(17)

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Lekker luieren op het strand met een goed boek. Een wandelingetje maken, zwemmen of snorkelen. Fijn doen waar u zin in heeft. 

 

Overnachtingen op Koh Rong.
Inclusief ontbijten

Dag 11 Koh Rong - Kampot

IMG_4191_y4flgy(8) IMG_4746(8) Cambodja-Kampot-bootje3(8)

U vaart terug naar het vasteland. U wordt in Sihanoukville opgehaald en naar uw hotel in Kampot gebracht. Dit is maar een korte rit van maximaal 1,5 uur.

 

Informatie Kampot:
Het stadje Kampot ligt maar een paar kilometer van de kust. Verse vis is er ruim verkrijgbaar, maar het is zeker geen badplaats. In het centrum van deze charmante plaats staan opvallend veel koloniale panden; de aanwezigheid van de Fransen is hier nog voelbaar. Langs en op de rivier die door het centrum stroomt zijn veel kleinschalige (drijvende) restaurants de vinden. Verken het centrum van Kampot per fiets of te voet, en eindig de dag met een drankje in de hand op één van de terrasjes aan of op de rivier. Het platteland rond Kampot is goed per tuktuk te verkennen. Tip: rij 's ochtends vroeg naar Bokor National Park, dan hangt er nog mist rond de berg waarop dit nationale park gelegen is. Dit geeft een spookachtig effect rond het vervallen kerkje dat gebouwd is door de Fransen en later als schuilplaats gebruikt werd door soldaten van de Rode Khmer. Bij helder weer geniet u hier van een weids uitzicht over Kampot en in de verte de glinsterende zee. In het groene Bokor National Park zijn ook watervallen. Wij vinden de Popokvil waterval erg mooi. Hier kunt u zwemmen in het heldere water.

 

Overnachting in Kampot. 

Inclusief ontbijt, ferry-overtocht en transfer

Dag 12 Kampot

Per tuktuk wordt u naar de rivier gebrachtwaar uw houten longtailboot op u wacht. Een boottocht over de Kampong Bye rivier net buiten Kampot is een mooie manier om dit landelijke gebied te verkennen. De rivier mondt uit in zee, waar het zoete water vermengd met zout water. U vaart langs dorpjes en mangrovebossen, met op de achtergrond de Elephant Mountains. Kleurrijke vissersboten varen langs u, van zee naar Kampot of andersom. Onderweg vertelt uw gids honderduit over het lokale leven in Cambodja, de vele vogels die u ziet, de mangrove en de fruitsoorten die hier groeien. Bij een rivierstrandje meert de boot af en heeft u tijd voor een duik in het water. Even de benen strekken? Maak een wandeling door de fruitboomgaard op de oever. De boottocht duurt zo'n 3 uur en is dus op een ochtend of middag te doen.

Overnachting in Kampot.
Inclusief ontbijt, transfers per tuktuk, boottocht en Engelssprekende gids

Fietsen over het platteland
Kampot

Fietsen over het platteland

Stap op de fiets om de landelijke omgeving van Kampot te verkennen. Per tuktuk wordt u bij uw hotel opgehaald...

Dag 13 Kampot

De landelijke omgeving van Kampot biedt veel variatie. En om er zeker van te zijn dat u hier een goede indruk van krijgt, hebben wij deze tocht per tuktuk uitgestippeld langs de naar onze mening meest interessante plaatsen. Leun achterover in uw zitje en laat u meevoeren door de groene omgeving. Met de wind in de haren tuft u naar de zoutvelden. Hier laat men uitgestrekte velden vol lopen met zout zeewater, om de zon daarna zijn werk te laten doen. Als het water verdampt is, blijft het zout over dat dan in bergjes bijeen wordt geharkt. Bijzonder om te zien. Weer in de tuktuk rijdt u naar een peperplantage. Naar zeggen groeien de beste pepers in deze regio. U wandelt door de rijen peperplanten terwijl uw gids u van alles verteld over deze beroemde pepers uit Kampot. De eeuwenoude tempel van Phnom Chnouk is goed bewaard gebleven in een grot. Maar u moet er wel wat voor doen om er te komen. Een trap van ruim 200 treden brengt u naar de top van de heuvel, en van daar daalt u af in de grot. Weer in de tuktuk rijdt u naar de kust, naar de vismarkt bij de haven van Kep. Hier ziet u kleurrijke vissersboten, en kraampjes waar de vis vers voor u wordt bereid. Onze tip: kies voor de krab, dé specialiteit van Kep. Deze excursie duurt een halve dag (ochtend of middag), dus het is een leuk idee om te eindigen met een lunch of diner in Kep. Met de tuktuk bent u in een half uurtje terug in Kampot.

Overnachting in Kampot.
Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 14 Kampot - Phnom Penh

U wordt bij uw hotel in Kampot opgehaald en naar de luchthaven in Phnom Penh gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen