terug naar het overzicht

Rondreis Kennismaking met Bolivia

Deze reis is een afwisselende kennismaking met Bolivia, ideaal na een bezoek aan bijvoorbeeld Peru. Stadstours door La Paz en het koloniale centrum van Sucre zijn inbegrepen. Een heftige kijk in het dagelijks leven biedt de tour door de zilvermijn. Natuur tijdens de Incatrail hike en de jeepsafari bij Uyuni. Woestijnen, de bekende zoutvlakte, flamingo’s en geisers; tijdens deze reis door Bolivia ziet u het allemaal.

Wat maakt deze reis bijzonder
Jeeptour over Uyuni zoutvlakte
Koloniale stadscentra
Bezoek een werkende zilvermijn
Peru-route-Colca-Puno-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Prijsindicatie vanaf € 2050,- per persoon
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Kennismaking met Bolivia

Dag 1      Aankomst La Paz

Dag 2      La Paz

Dag 3      Vlucht naar Uyuni

Dag 4      Uyuni, jeeptour

Dag 5      Uyuni, jeeptour

Dag 6      Uyuni

Dag 7      Potosí

Dag 8      Sucre

Dag 9      Sucre

Dag 10    Sucre

Dag 11    La Paz

Dag 12    Vertrek La Paz

100% maat werk

Dag 1 Aankomst La Paz

U wordt bij de luchthaven in La Paz opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

 

La Paz is een enorm grote stad met bijna drie miljoen inwoners. Het is de administratieve hoofdstad van Bolivia. De stad is verdeeld in een “bovenstad” en een “benedenstad”. De hoogteverschillen tussen de boven- en de benedenstad zijn enorm. De luchthaven ligt bijvoorbeeld op 4150 meter en de benedenstad op 3650 meter. Omdat La Paz zo groot en vrij onoverzichtelijk is, raden we aan om hier een stadstour te maken.

 

Onder begeleiding van een gids verkent u de stad met een minibusje, lopend en met het lokale openbaar vervoer: een kabelbaan! U ziet de San Francisco kerk en hoort alle ins en outs over de heksenmarkt. De koloniale wijk van La Paz met de kathedraal bezoekt u eveneens tijdens deze stadstour. Ergens tijdens deze stadstour maakt u gebruik van de kabelbaan. Niet een kabelbaan voor toeristen, maar in La Paz is dit een belangrijk onderdeel van het openbaar vervoer. Om de verkeersdrukte in toom te houden komen er acht lijnen door de hele stad heen. Vanaf het uitkijkpunt Killi Killi heeft u een uitzicht van 360 graden over La Paz. U bezoekt de Maanvallei met grillig gevormde rotsen. Deze excursie duurt een halve dag en is samen met andere reizigers. Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids

 

Overnachting in La Paz.

Inclusief transfer, stadstour in kleine groep

Citytour
La Paz

Citytour

Omdat La Paz niet echt een duidelijk stadscentrum heeft en het openbaar vervoersysteem best verwarrend is...

Dag 2 La Paz

Oude ruïnestad Tiwanaku bezoeken met imposante "totempalen"

Heksenmarkt-La-Paz-Bolivia Plein-gebouwen-La-Paz-Bolivia Uitzicht-kabelbaan-La-Paz-Bolivia

De Tiwanaku cultuur is precolumbiaans en het is de oudste beschaving uit de regio rond La Paz. Vanaf de stad rijdt u in ongeveer twee uur naar Tiwanaku. Al in 1300 voor Christus leefden deze bevolkingsgroep in de Andes en ze bleven er tot 1200 na Christus. Ze waren bekend om hun bijzondere architectuur en hun kennis van de astronomie. In de stad leefden 20.000 mensen en op het hoogtepunt zelfs meer dan 100.000! Bij de stad Tiwanaku zijn ruïnes te zien. Door UNESCO zijn deze ruïnes benoemd tot Werelderfgoed. De belangrijkste bouwwerken zijn de tempel van Kalasasaya, de zonnepoort Intipunku, de piramide van Akapana en een ondergrondse tempel. Het meest indrukwekkend vonden wij de prachtige beelden van onder andere Pachamama die in de ruïnes staan. Er zijn ook twee musea bij Tiwanaku. U koopt één kaartje en kunt daarmee alles bekijken. Deze excursie duurt een halve dag en is op privébasis. Inbegrepen: vervoer, entree, Engelssprekende gids.

 

Overnachting in La Paz.

Inclusief ontbijt

Tiwanaku
La Paz

Tiwanaku

De Tiwanaku cultuur is precolumbiaans en het is de oudste beschaving uit de regio rond La Paz. Vanaf de stad...

Dag 3 La Paz - Uyuni

U wordt bij uw hotel in La Paz opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven gebracht. Met een binnenlandse vlucht vliegt u van La Paz naar Uyuni. U wordt bij de luchthaven van Uyuni opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

Het stadje Uyuni is niets bijzonders.

 

Het stadje Uyuni is niets bijzonders. U verblijft hier één nachtje ter voorbereiding op één van de hoogtepunten van uw reis.

 

Overnachting in Uyuni.

Inclusief ontbijt, privétransfers, binnenlandse vlucht La Paz-Uyuni

Dag 4 Uyuni

Geen fata morgana: hiken over een eiland met cactussen op een zoutvlakte

Tussen-cactussen-Uyuni-Bolivia 989d6428-89e0-4b57-aea1-4972b968dfd7

Eén van de hoogtepunten van de reis is een tour over de zoutvlaktes van Uyuni.  U deelt een 4x4 jeep met anderen, er passen maximaal zes personen plus de chauffeur in.

 

U rijdt Uyuni uit en gaat eerst naar het treinenkerkhof. Hier staan allemaal oude treinen te verroesten. Vervolgens rijdt u naar Colchani. Hier worden veel souvenirs verkocht die gemaakt zijn van zout en het zout zelf natuurlijk. Daarna rijdt u daadwerkelijk de zoutvlakte op. Soms lijkt het alsof er water ligt. Een fata morgana. Soms lijkt het alsof u door een landschap van sneeuw en ijs rijdt. Ook als u uitstapt uit de jeep, is het net alsof u op het ijs stapt. Het zout is hard. Op sommige plekken is het twee meter op andere plekken wel twintig meter dik. De chauffeur zoekt een mooie, rustige plek om foto’s te nemen. In totaal is de vlakte ongeveer 10.000 km2. Op de achtergrond ziet u bergen.

 

De volgende stop is bij het eiland Incawasi. Maak hier een wandeling van 45 minuten (met alle fotostops een uur). Op het eiland groeien gigantische cactussen. Ter plekke dient u nog 30 Bolivianos entree te betalen. Verder over de oneindige vlakte van zout naar uw overnachtingsplek.

 

Overnachting in een eenvoudige hostel bij Uyuni.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, jeeptour (in kleine groep)

Dag 5 Uyuni

Met een jeep over zoutvlaktes en door woestijnen

Vroeg op, ontbijten en dan staat de jeep alweer klaar. U rijdt naar een dorp waar een kruidenier is. Koop hier water als dat nodig is en wat lekkers. Het wordt een lange dag! U rijdt over de pampa’s, vrij kale grasvlaktes. Let goed op of u lama’s ziet. U rijdt ook over een zoutvlakte, maar lang niet zo mooi als gisteren.

 

Vandaag draait het vooral om lagunes en flamingo’s. Bij de lagunes ziet u bijna zeker flamingo’s. Niet een paar, maar tientallen. Bij één van de lagunes dekt de chauffeur de picknicktafel en hij zet de lunch klaar. Na de lunch rijdt u eerst een stuk over de pampa’s. Vervolgens gaat u de Desierto (=woestijn) Siloli in. Enkele uren rijdt u door de woestijn. U stopt om foto’s te nemen bij de zevenkleurige berg. Dit is op 4000 meter hoogte. Iets verderop, nog steeds in de woestijn, staat een versteende boom. Er zijn diverse mooie rotsformaties omheen. De laatste plek die u vandaag bezoekt is de Laguna Colorada. Colorada betekent gekleurd. Het water is blauw en rood en in het water ligt wit zout. Een bijzondere kleurcombinatie die het goed doet op foto’s. De rode kleur ontstaat door rode algen en microben. Ook in de Laguna Colorada staan flamingo’s. U betaalt ter plekke nog 150 Bolivianos omdat u het Nationale Reservaat bij de Laguna Colorado inrijdt. Een stukje langs het meer en dan arriveert u bij de accommodatie.

 

Overnachting in een eenvoudige hostel bij Uyuni.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, jeeptour (in kleine groep)

Dag 6 Uyuni

Rotsformaties in Uyuni - Bolivia

Heel vroeg op, rond 04.30 uur. Ontbijten en warm aankleden: muts op en handschoenen aan. U rijdt als eerste naar de Sol de Mañana geisers. Stoom spuit de lucht in. Metershoog. Er zijn meerdere geisers. Om u heen in het landschap ziet u op diverse plekken stoom uit de aarde omhoog komen. Terwijl u hier rondkijkt, gaat de zon op. U rijdt verder naar de Laguna Verde. Verde betekent groen en met de juiste wind is de lagune inderdaad groen (niet altijd dus). Op de achtergrond torent de vulkaan Licancabur hoog boven de lagune uit. Vervolgens rijdt u door de woestijn. U maakt een fotostop bij rotsformaties in de woestijn. En dan is het tijd voor warmwaterbronnen. Heerlijk als het buiten zo koud is, om hier op temperatuur te komen. Even het stof van de afgelopen dagen afweken. Het water écht heet. Er zijn twee baden, wij konden niet eens meteen de warmste in, we moesten eerst wennen in de iets minder warme. Het is tijd om weer verder te gaan, want u heeft nog een lange rit voor de boeg. Onderweg ziet u ongetwijfeld veel lama’s. In het dorp Villa Mar is de lunch. Vlak na Villamer ligt de Vallei van de Rotsen. Mooie rotsformaties, maar kijk ook goed om u heen of u een vizcacha ziet. Een vizcacha is een konijn met een lange staart. Door naar Uyuni. Op de terugweg stopt u nog in het dorp San Cristobal. Hier leven de mensen van mijnbouw.

 

Overnachting in Uyuni.

Inclusief ontbijt, lunch, jeeptour (in kleine groep)

Dag 7 Uyuni - Potosí

Mijnen-in-Potosi-Bolivia Arch-Potosi-Bolivia Lokale-bevolking-straten-Potosi-Bolivia

U wordt bij uw hotel in Uyuni opgehaald door een vertegenwoordiger en naar het busstation gebracht.

In ongeveer vier uur rijdt u naar de hooggelegen stad Potosí. De natuur onderweg is mooi. Het lijkt wel of de bergen steeds weer andere kleuren hebben. Soms dieprood. U rijdt over hoogvlaktes en passeert onder andere een canyon. Af en toe zijn er zandduinen. En u ziet zeker lama’s die aan de kant van de weg staan te grazen of vlak voor u oversteken. Het is een droog gebied, er staan veel cactussen. De hele weg ligt hoog, zowel Potosí als Uyuni zijn hooggelegen. U wordt bij het busstation in Potosí opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

 

Potosí is een grote stad met bijna 250.000 inwoners. Potosí is één van de hoogstgelegen steden ter wereld, op meer dan 4000 meter hoogte. Als u aan komt rijden en vanaf een omliggende berg uitzicht heeft op de stad, ziet die er nou niet direct aanlokkelijk uit. Het lijkt rommelig en onaf. Als u echter het koloniale centrum inrijdt, ziet u pas hoeveel mooie gebouwen en kerken er staan. Het middelpunt van de stad is het 10 november plein. Bijna ieder gebouw dat rondom deze Plaza gebouwd is, is een foto waard. U ziet hier onder andere de kathedraal. Een grote obelisk staat op het plein naast het centrale plein. Verder zijn er enorm veel andere kerken. Bijna allemaal op loopafstand. Doe rustig aan, want u bevindt zich op grote hoogte en alles kost hier meer energie.

 

Overnachting in Potosí.

Inclusief ontbijt, privétransfers, ticket lijndienstbus

Kari Kari Trekking
Potosí

Kari Kari Trekking

Vlakbij Potosí ligt een hoogvlakte, een altiplano. Op slechts een kwartier van de stad begint dit...

Baden in kratermeer
Potosí

Baden in kratermeer

Met een taxi of minibus (privé) wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het Tarapayameer gebracht. Voor de Inca...

Dag 8 Potosí - Sucre

Kruipen door de gangen van een werkende zilvermijn

U gaat vandaag de mijnen in! Dit is niet zomaar een excursie of een georganiseerde tour. U maakt daadwerkelijk kennis met het leven van de mijnwerkers. Ongeveer 85% van de mensen die in Potosí leven is direct of indirect afhankelijk van de mijnen voor hun inkomsten. U gaat vandaag een mijn, die nog in gebruik is, in. Onderweg stopt u eerst bij een markt. Niet met groente en fruit, maar puur gericht op de mijnwerkers. Vervolgens krijgt u een pak om over uw kleren aan te trekken. Een helm en een mijnlamp maken uw outfit compleet. U bent klaar om de mijn in te gaan. Het grootste stuk loopt u; soms gebukt. Maar u moet meestal ook een klein stukje kruipen. Al snel begrijpt u hoe zwaar het leven hier is. Samen met de gids gaat u op zoek naar de mijnwerkers. Dat kan elke keer ergens anders zijn, het hangt er maar van af waar ze aan het werk zijn. Misschien ziet u zelfs hoe ze dynamiet gebruiken. Een zeer indrukwekkende excursie. De excursie is een halve dag en samen met andere reizigers. Inclusief: transport, Engelssprekende gids, uitrusting om de mijn in te gaan.

 

Bij uw hotel in Potosí wordt u opgehaald voor uw transfer naar Sucre. De rit duurt 3 tot 3,5 uur.

 

Sucre wordt de witte stad genoemd en die naam is terecht! Bijna alle gebouwen in de koloniale binnenstad zijn wit. Sucre is de hoofdstad van Bolivia. De stad ligt op bijna 2900 meter hoogte. De koloniale gebouwen zijn hier zeer goed bewaard gebleven. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Er zijn veel kerken.

 

Overnachting in Sucre.

Inclusief ontbijt, privétransfer

Zilvermijnen
Potosí

Zilvermijnen

Maak kennis met het leven van de mijnwerkers. Ongeveer 85% van de mensen die in Potosí leven is direct of...

Dag 9 Sucre

Boeiende historie tijdens stadswandeling met gids

Koloniale gebouwen in Sucre - Bolivia

Onder begeleiding van een gids gaat u de witte stad Sucre verkennen. Er zijn ontzettend veel kerken en mooie gebouwen. Let ook op de details zoals de houten balkons en de bijzondere deuren. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de Plaza 25 de Mayo, het centrale plein gebracht. Als uw hotel dichtbij is, loopt u daar samen met uw gids heen. Rondom het plein is al ontzettend veel te zien. De kathedraal, overheidsgebouwen, het gemeentehuis, la Casa de Libertad enzovoorts. U loopt verder naar het meest interessante museum van Sucre: het textielmuseum. Wevers zijn druk aan het werk met dit ingewikkelde proces. Weefkunst is zeer belangrijk in deze regio. U hoort alles over de verschillende kleuren, geometrische patronen en figuren. Elke stam in Bolivia heeft zijn eigen kenmerken in de doeken. Het is even klimmen als u verdergaat naar de Recoleta. Deze excursie is een halve dag en is privé. Inclusief transport, Engelssprekende gids.

 

Overnachting in Sucre.

Inclusief ontbijt, stadstour op privébasis

Stadstour
Sucre

Stadstour

Onder begeleiding van een gids gaat u de witte stad Sucre verkennen. Er zijn ontzettend veel kerken en mooie...

Tarabucomarkt
Sucre

Tarabucomarkt

In Tarabuco is iedere zondag de grootste markt in de wijde omtrek. U wordt bij uw hotel opgehaald en in...

Oude rotstekeningen
Sucre

Oude rotstekeningen

Een hike en oude rotstekeningen in de omgeving van Sucre. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de Chataquila...

Dag 10 Sucre

Doe als de Inca's: volg een eeuwenoud pad door de bergen

Een hike van ongeveer drie uur grotendeels bergafwaarts over een oude Incatrail. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de kapel van Chataquila gebracht. Dit ligt op de bergkam van de Cordillera de los Frailes. Bij de kapel begint de wandeling. Omdat het voor 95% bergafwaarts is, is deze trail voor iedereen goed te doen. Onderweg geniet u van het ene na het andere vergezicht. U loopt tot Chaunaca. Daar staat de auto weer op u te wachten. U wordt naar de Ravelo rivier gebracht. Even met uw voeten in het koude water is aangenaam na de wandeling. Ook een complete duik in de koude rivier voor de echte die hards behoort tot de mogelijkheden. U krijgt koekjes, koffie of thee en fruit. Vervolgens wordt u teruggebracht naar uw hotel in Sucre. Deze excursie is een halve dag en is op privébasis. Inclusief transport, Engelssprekende gids, snacks en koffie of thee

 

Overnachting in Sucre.

Inclusief ontbijt, Incatrail

Incatrail
Sucre

Incatrail

Een hike van ongeveer drie uur grotendeels bergafwaarts over een oude Incatrail. U wordt opgehaald bij uw...

Dag 11 Sucre - La Paz

U stapt in het vliegtuig en vliegt in twee uur terug naar La Paz. Hier heeft u nog een dag om op eigen gelegenheid La Paz te bezoeken.

 

Overnachting in La Paz

Inclusief ontbijt, binnenlandse vlucht

Dag 12 Vertrek La Paz

Vandaag is er een einde gekomen aan uw kennismaking met Bolivia. Wilt u nog meer plekken in Bolivia bezoeken? Wat dacht u van het kustplaatsje Copacabana? Of reis door naar buurland Peru en bezoek een nieuw wereldwonder.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen