terug naar het overzicht

Combinatiereis Peru en Bolivia

Bij Paracas maakt u een boottocht naar de kleine Galapagos: de Islas Ballestas. Bij Ica sandbuggy rijden en bij Nazca een vlucht over de Nazca-lijnen. Koloniale steden zoals Arequipa en Cuzco. Condors spotten in de Colca Canyon. Hoogtepunt van Peru is de Machu Picchu. Een halve dag op het tempelterrein inclusief een guided tour. Uitgebreid het Titicacameer verkennen aan de Boliviaanse en de Peruaanse zijde. Hoogtepunt van Bolivia is een jeeptour over de zoutvlaktes van Uyuni.

Wat maakt deze reis bijzonder
Uitgebreid Peru én Bolivia
Veel excursies inbegrepen
Alle hoogtepunten
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Prijsindicatie vanaf € 3900,- per persoon
Reisduur: 23 dagen / 22 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Combinatiereis Peru en Bolivia

Peru

Dag 1     Aankomst Lima

Dag 2     Lima

Dag 3     Paracas

Dag 4     Ica

Dag 5     Ica

Dag 6     Nazca

Dag 7     Arequipa

Dag 8     Arequipa

 

Dag 9      Chivay - Colca Canyon

Dag 10    Arequipa

Dag 11    Cuzco

Dag 12    Cuzco

Dag 13    Heilige vallei - Aguas Calientes

Dag 14    Machu Picchu - Cuzco

Dag 15    Puno

Dag 16    Puno

Bolivia

Dag 17     Copacabana, Isla del Sol

Dag 18     La Paz

Dag 19     La Paz

Dag 20     Uyuni

Dag 21     Zoutvlakte van Uyuni

Dag 22     Vulkaan bij Uyuni

Dag 23     Vertrek La Paz

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Lima

Lima, de hoofdstad van Peru, telt negen miljoen inwoners. De hele stad ontdekken, is bijna onmogelijk. Een stadstour is de moeite waard. Op het Centrale Plein stichtte Francisco Pizarro de stad in 1535. Er staat nog een aantal oude gebouwen zoals de kathedraal, het gemeentehuis en het aartsbisschoppelijk paleis. Breng een bezoek aan het Larco Museum, één van de boeiendste musea van Lima. Er zijn precolumbiaanse kunstschatten te zien. Niet alleen scherven, maar schitterende complete sieraden, gewaden, beelden en keramiek.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief transfer

Dag 2 Lima

Lokale markt in Lima - Peru

Lima is een stad met historie, maar zeker ook een moderne stad. Wandel door het historische hart en bezoek enkele van de vele kerken. Bezoek de wijken San Isidro en Barranco. Ten zuiden van het oude centrum ligt het Parque de la Reserva. Van woensdag tot en met zondag is hier de Magic Water Circuit: een spectaculaire fonteinshow met water en gekleurde lampen. Wij kunnen kaartjes en vervoer voor u regelen.

 

Wilt u een uitstapje maken naar de Palomino-eilanden? Vanaf de wijk Callao vertrekt de boot. U heeft tijdens deze excursie de kans om watervogels en misschien zelfs zeeleeuwen te spotten. Een leuk alternatief als u tijdens uw rondreis niet naar Paracas en de Islas Ballestas gaat.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Lima - Paracas

Per luxe touringcar reist u naar Paracas. U verblijft in Paracas voor een uitstap naar de Islas Ballestas, de kleine Galapagos. Toch kent Paracas zelf ook een gezellige boulevard. Struin de winkeltjes af en kies een visrestaurant waar u vanavond gaat eten. Kiest u voor een typisch gerecht, zoals ceviche of rijst met zeevruchten?

 

Deze vissersstad heeft een fotogenieke haven. Kleurrijke vissersboten, vaak met pelikanen er op. Plof op een terras en zie de zon ondergaan met een Pisco Sour in de hand. Een ideaal vakantiemoment.

 

Overnachting in Paracas.

Inclusief ontbijt, transfers, ticket lijndienstbus

Dag 4 Paracas

Peru-Islas-Ballestas-Pinguins-op-de-rotsen_2_338688 Peru-Islas-Ballestas-lijnen-in-de-duinen_1_357145 Peru-Islas-Ballestas-Zeeleeuwen_1_357163

In een speedboot vaart u naar de Islas Ballestas. De eilanden vormen een uitzonderlijk natuurgebied en worden ook wel klein-Galapagos genoemd. Tijdens de boottocht ziet u al duizenden vogels voorbij vliegen. Het meest voorkomend zijn de Humboldt-aalscholvers en Humboldt-genten. Deze vogels zijn te herkennen aan de rode rand om hun ogen. Maar misschien wel veel leuker zijn de waggelende pinguïns, de grote pelikanen én de zeeleeuwen. De zeeleeuwen liggen op een rots of op een stuk strand te zonnen. Kijk ook goed in het water of u zeeleeuwen of dolfijnen ziet zwemmen. 

 

Na de excursie wordt u opgehaald en rijdt u naar Ica, in het zuidwesten van Peru. Onderweg stopt u bij een bodega waar wijn en pisco sour wordt gemaakt. U krijgt een rondleiding en kunt deze traditionele drank proeven. 

 

Overnachting in Ica.

Inclusief ontbijt, transfers, ticket lijndienstbus, excursie Islas Ballestas

Islas Ballestas
Paracas

Islas Ballestas

’s Morgens wordt u naar El Chaco, de haven van Paracas, gebracht. Er is een lange pier waar alle...

Dag 5 Ica

Aan het eind van de middag wordt u met een sandbuggy opgehaald. Eerst crost u over de hoge zandduinen en dan is het tijd om uw board te pakken. Sandboarden is net zo iets als snowboarden. Staan op de board is alleen voor gevorderden, de meesten gaan liggend op hun buik naar beneden. De gids geeft u een zetje en u gaat gillend de zandduin af. Na het boarden is het tijd om de zonsondergang te bewonderen. Bij een mooi uitzichtpunt wordt gestopt en hier ziet u de lichtjes aan het meer  in de diepte glinsteren. Een mooie afsluiting van de dag.

 

Overnachting in Ica.

Inclusief ontbijt, excursie sandbuggytour met sandboarden

Sandbuggy tour en sandboarden
Huacachina

Sandbuggy tour en sandboarden

De beste tijd om de sandbuggy tour te doen is om 16.00 uur. U vertrekt na de ergste hitte en u ziet de...

Dag 6 Ica - Nazca - Arequipa

Peru-Nazca-vluchen-over-de-Nazcalijnen Peru-Nazca-lijnen-vanuit-het-vliegtuig_2_339604

Vandaag reist u van Ica naar Nazca. Woestijn, dorpen, wijnbouw en bergen in de verte wisselen elkaar af. Een vrij saaie weg, maar de bus maakt veel goed. Luxe en u zit prima.

 

Het laatste deel van de reis is wat boeiender. U gaat over een bergpas waar het landschap ruig en de bergen indrukwekkend is. Aan de rechterkant ziet u de uitkijktoren en de luchthaven van de Nazca-lijnen. Eerst brengt u de koffers naar het hotel en daarna is het tijd om aan boord te gaan. De hoofdreden om naar Nazca te gaan zijn de beroemde lijnen. U ziet deze het beste vanuit een klein vliegtuig. Daarom hebben we deze vlucht alvast voor u geboekt. Geniet van het uitzicht en de verschillende lijnen die u onderweg tegenkomt. 

 

Na een onvergetelijke vlucht stapt u in de nachtbus richting Arequipa.

 

Overnachting in de nachtbus.

Inclusief ontbijt, transfers, ticket lijndienstbus (2x), vlucht over de Nazca-lijnen

Vlucht over de Nazcalijnen
Nazca

Vlucht over de Nazcalijnen

Nazca ligt midden in een woestijn van zand en rots. Er is een uitkijktoren van waaruit drie rotstekeningen te...

Dag 7 Arequipa

In de vroege ochtend komt u aan in Arequipa, ook wel de witte stad genoemd. Het heeft een compact historisch centrum. De omgeving rond de stad Arequipa is spectaculair. Achter de stad rijzen besneeuwde bergtoppen op. Zo ziet u de Misti van 5822 meter hoog.

 

Ga vandaag zelf op pad en ontdek het oude centrum rond de Plaza de Armas. Hier vindt u de kathedraal van Arequipa. Breng ook een bezoek aan het Santa Catalina klooster. Arequipa kent veel kathedralen en kloosters, maar de Santa Catalina is een stad op zich. Het is 20.000 m2 groot en er woonden 450 nonnen in complete afzondering. Trek er dus even de tijd voor uit om hier rond te dwalen. De dieprode en blauwe kleuren die gebruikt zijn op de muren steken prachtig af bij de blauwe lucht.

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief transfer

Dag 8 Arequipa

Peru-Arequipa-kleine-kleurrijke-straatjes Peru-Arequipa-kruiden Peru-Arequipa-bezienswaardigheden

Genoten van het eten gisteren? Doe dan mee met een kookcursus en leer zelf hoe u die heerlijke Peruaanse gerechten bereidt. Of is het tijd voor wat actie? Er is een leuke mountainbiketocht bergafwaarts, u kunt gaan raften of hiken in een landelijke buitenwijk van Arequipa.

Wilt u liever zien hoe de lokale bevolking leeft en wat hun bezigheden zijn? Dan is de 'Local Reality Tour' iets voor u. U leert een totaal andere kant van Arequipa kennen.

Kies 's avonds voor een heerlijk diner. Twee van onze favoriete restaurants zijn: Katari en Zig Zag. Bij Zig Zag wordt het vlees op een hete steen bereidt en geserveerd en bij Katari geniet u van een prachtig uitzicht over Plaza de Armas.

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief ontbijt

Dag 9 Arequipa - Chivay

Op de route van Arequipa naar Chivay - Peru

Als u Arequipa uitrijdt, merkt u gelijk hoe groot de stad is. Files kent men hier ook, dus het duurt meestal drie kwartier tot een uur voordat u de stad uit bent. Met de gids naast u verveelt u zich echter geen moment.

 

Vandaag bezoekt u het Canahuas Nationale Reservaat, waar een prachtig uitzicht op u staat te wachten. Een prachtige hoogvlakte met imposante vulkanen om zich heen. Daarna is het tijd voor een bezoek aan een aantal kleine lagunes, waar diverse vogelsoorten leven.  U bevindt zich op een hoogte van 4910 meter. Het uitzicht loont! U wordt omringd door vulkanen, sommige meer dan 6000 meter hoog. Vrouwen in kleurrijke kleding verkopen spullen die gemaakt zijn van de wol van lama’s en alpaca’s. Neem een leuk souvenir mee voor thuis en geniet in een lokaal café van een kopje cocathee. Op deze manier kunt u echt goed wennen aan de hoogte. Wilt u zich helemaal goed voorbereiden, koop er dan wat cocakoekjes en cocasnoepjes bij. Leuk om te proberen en nog lekker ook. 

 

Overnachting in Chivay.

Inclusief ontbijt, minibus met chauffeur en gids

Dag 10 Chivay - Arequipa

Vroeg op! U reist via een uitzichtpunt, waar u de Inca- en pre-Inca terrassen kunt bewonderen, door naar het hoogtepunt van vandaag: Cruz del Condor. U kunt er met uw minibus naar toe, maar het is ook leuk om het laatste stukje te lopen. Het is even wachten, want wie ziet de eerste condor? De kans is zeer groot dat u vandaag geluk heeft en ze ziet. De grote vogels kunt u niet over het hoofd zien: ze hebben een spanwijdte tot wel drie meter!

 

Na een bezoek aan Cruz del Condor reist u in ongeveer drie uur naar de witte stad, Arequipa. Een compact historisch centrum met een spectaculaire omgeving. Achter de stad rijzen besneeuwde bergtoppen op. Zo ziet u de Misti van 5822 meter hoog.

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief ontbijt, transfers, ticket lijndienstbus, excursie Colca Canyon

Colca Canyon
Chivay

Colca Canyon

Vroeg op! U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt naar het dorp Yanque. Iedere ochtend op het dorpsplein zijn...

Dag 11 Arequipa - Cuzco

Peru-Cuzco-Avondwandeling_1_357402 Peru-Cuzco-Wandelen-door-de-straten_1_357431

Vandaag reist u door naar Cuzco, voorheen de hoofdstad van het Inca-rijk. Een bruisende stad met veel café's, pleinen, bars, winkels en bezienswaardigheden. Voor ons één van de leukste steden waar u een paar dagen wilt blijven. In de stad zelf, maar ook in de omgeving is genoeg te doen.

 

Op het belangrijkste plein midden in de stad, staat een kathedraal die een bezoek waard is. Het houten altaar is een kunstwerk. De Korikancha, de tempel van de Zon, was ooit het centrum van de stad. De tempel is er niet meer, maar de kerk en het klooster van Santo Domingo zijn hiervoor in de plaats gekomen. Net buiten het centrum liggen de Inca ruïnes van Sacsayhuaman. Hier staat de grootste Incatempel die ooit gebouwd is. Erg bijzonder om te zien.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht Arequipa-Cuzco

Dag 12 Cuzco

Cuzco ligt op 3360 meter hoogte, het is prettig om al aan de hoogte gewend te zijn als u naar Cuzco gaat, omdat u hier meestal veel wilt doen. Dwaal door de stad en bekijk behalve het centrale plein en de kathedraal, ook de Onze Lieve Vrouwenkerk, het klooster van San Dominicus, het aartsbisschoppelijk paleis en de oude wijk San Blas. Neem voldoende tijd voor San Blas: de straten zijn zo steil, u raakt voortdurend buiten adem. Een goede reden om op één van de gezellige terrassen neer te strijken.

 

In de omgeving van Cuzco zijn talloze hikes te doen. Beklim Rainbow Mountain of ga mountainbiken en raften in de Heilige Vallei. De Heilige Vallei is sowieso een must-do vanuit Cuzco, de natuur is schitterend.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt

Dag 13 Cuzco - Machu Picchu: Aguas Calientes

Peru-Heilige-Vallei-stalletjes_1_357487 Peru-Cuzco-Heilige-Vallei-lokale-bevolking_1_357542 Peru-Heilige-Vallei-Ollantaytambo-uitzicht_1_357505

Nadat uw minibus de stad uit is gereden, rijdt u al snel door een groene omgeving met veel bomen. Eén van de hoogtepunten van vandaag is het bezoek aan de archeologische vindplaats van Pisac. Er stond een hele stad met landbouwterrassen, huizen en graven. De gids vertelt u er van alles over. Daarna naar de huidige plaats Pisac, die uit de Spaans koloniale tijd komt. Hier bezoekt u de zilverwerkplaats. Het zilver dat in de buurt van Pisac gevonden en bewerkt wordt, is van zeer goede kwaliteit. 

 

U rijdt via dorpjes naar de allermooiste ruïne die u vandaag bezoekt in Ollantaytambo. Het dorp zelf is toeristisch, maar gezellig. De opgraving ligt tegen de berghelling. U maakt een klim die redelijk steil is. Langs de landbouwterrassen, naar de tempel van de Zon. Van bovenaf kijkt u over het huidige dorp heen en op een tegenoverliggende berg ziet u ook allerlei opgravingen. Dwaal rond en stel u voor hoe het in de Inca-tijd moet zijn geweest.

 

Vervolgens reist u per trein door naar Aguas Calientes waar u maar voor één bezienswaardigheid verblijft: Machu Picchu.

 

Overnachting in Aguas Calientes.

Inclusief ontbijt, trein, excursie Heilige Vallei

Dag 14 Machu Picchu - Cuzco

Vandaag staat één van de hoogtepunten van uw reis op het programma: een bezoek aan Machu Picchu. Het is een aanrader om samen met een gids de Machu Picchu te verkennen, zodat u wat meer te weten komt over de stad. U gaat op zoek naar de beste plekken om de mooiste foto’s te nemen en leert meer over deze bijzondere plek. Vergeet naast het fotograferen niet te genieten. Ga ergens zitten en neem in u op dat u bij dit wereldwonder staat. Het is bijna onwerkelijk!

 

Na de ingang staat u op een landbouwterras, waar aan weerzijde gebouwen liggen. U ziet de koninklijke verblijven, de Tempel van de Zon en het Heilige Plein. In de verte rijst de top van de Huayna Picchu op. Als u wilt, kunt u deze berg beklimmen. Er is een steil pad naar boven, maar het uitzicht is adembenemend mooi!

 

Na uw bezoek aan Machu Picchu gaat u per trein naar Poroy. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel in Cuzco gebracht.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, transfer, trein, excursie Machu Picchu inclusief entree

Machu Picchu
Aguas Calientes

Machu Picchu

Hét hoogtepunt van uw reis door Peru is een bezoek aan de Machu Picchu. Jaarlijks komen er honderdduizenden...

Dag 15 Cuzco - Puno

Peru-Cuzco-Puno-onderweg_1_357657 Peru-Cuzco-Puno-kleurrijke-stoffen_1_357639 Peru-Puno-stad_1_357621

U reist van Cuzco naar Puno. In Puno vindt u de grootste trekpleister van de stad: het Titicacameer. Maak een boottocht naar de Uros-eilanden en Taquile. Puno ligt op 3810 meter hoogte, waardoor het 's nachts koud kan zijn. Neem warme kleding mee voor de avonden en de vroege ochtenden in Puno.

 

In Puno vindt u restaurants, winkels en twee pleinen die verbonden worden door een voetgangerszone met winkels. U kunt een bezoek brengen aan de markt. De markt is echt voor de locals, maar leuk om hier overheen te struinen. Koopt u een brood in de vorm van Jezus of Maria?

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, transfers, ticket lijndienstbus

Dag 16 Puno

Na het ontbijt is het tijd voor een boottocht over het hoogst bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Het meer ligt op een hoogte van 3810 meter. Vandaag gaat u twee van de eilanden die op het meer liggen, bezoeken. De eilanden zijn toeristisch, maar ondanks dat vinden wij deze excursie toch een aanrader. Geniet van de boottocht, de schitterende natuur, het heldere water, de vergezichten en de mensen die in hun kleurrijke, traditionele kleding lopen.

 

De bewoners maken alles van totora-riet. Het eiland wordt hiermee gemaakt, maar ook de huizen, uitkijktoren en hun traditionele boten. Zelf neemt u een kijkje bij één van de Uros-eilanden. U voelt de grond letterlijk onder uw voeten bewegen. De hoofdman of – vrouw van het dorp geeft uitleg over hun cultuur, voordat u in ongeveer anderhalf uur verder vaart naar Taquile. Dit is één van de grootste eilanden in het Titicacameer. Het is een natuurlijk eiland, waar u een hike van ongeveer 50 minuten maakt. 

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, excursie Titicacameer

Titicacameer boot- en wandeltocht
Puno

Titicacameer boot- en wandeltocht

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de aanlegsteiger in Puno gebracht. Vandaag maakt u een boottocht over...

Dag 17 Puno - Copacabana

U rijdt naar het hooggelegen Titicacameer. Lunch in het gezellige Copacabana, voordat u de boot instapt naar Isla del Sol. De boottocht van Copacabana naar het zuiden van Isla del Sol duurt ongeveer anderhalf uur. Leuke bezienswaardigheden zijn de Inca-trappen van Yumani met 500 treden en de Heilige Bron. Als we de bewoners moeten geloven blijft u eeuwig jong als u wat van het water drinkt. Probeer het zelf!

 

Er is een Inca-tuin, een Ekako-museum, waar u meer leert over de traditionele medicijnen van de Inca’s en de Pilkokaina Paleis. Het paleis is 45 minuten lopen, maar waarom koopt u geen bootticket. U vaart dan in een traditionele rietenboot naar het paleis. Per motorboot gaat u terug naar Copacabana.

 

Overnachting in Copacabana.

Inclusief excursie

Dag 18 Copacabana - La Paz

Na het ontbijt heeft u tijd om rond te kijken in Copacabana. Bezoek de lokale markt en bekijk de basiliek. Als u wat meer actie zoekt, klimt u naar de Cerro del Calvario. Per minibus rijdt u naar La Paz.

 

La Paz is een enorm grote stad met bijna drie miljoen inwoners. Het is de administratieve hoofdstad van Bolivia. De stad is verdeeld in een “bovenstad” en een “benedenstad”. De hoogteverschillen tussen de boven- en de benedenstad zijn enorm. Bijzonder in La Paz is het vervoer met kabelbanen. Omdat het verkeer ontzettend druk is, zijn er diverse kabelbanen aangelegd. Interessant zijn het cocamuseum waar u alles hoort hoe het nou eigenlijk echt is met de cocaverbouw. Op de Plaza Murillo staat de grote kathedraal van La Paz. Twee plekken die u zeker niet over mag slaan zijn de Mercado de Brujas, de heksenmarkt, en het kerkhof.

 

Overnachting in La Paz.

Inclusief ontbijt, gedeeld vervoer

Dag 19 La Paz

Bolivia-La-Paz-uitzichten-kabelbaan_1_357585 Bolivia-La-Paz-Plein_1_357603

In de omgeving van La Paz zijn veel leuke excursies te maken. Een pre-Inca ruïne met prachtige beelden en een museum vindt u bij Tiwanaka. Zoekt u avontuur, doe dan de steilste mountainbikeroute ter wereld. U fietst bij Coroico de Dead Road naar beneden. Vroeger was er bij La Paz een skigebied. Nu is dat niet meer in gebruik, maar het is wel een goed uitzichtpunt op 5200 meter. Leuk om dit te combineren met een bezoek aan de maanvallei. Door erosie door de wind zijn er in een vallei met rotsen van zandsteen bizarre figuren ontstaan.

 

In de stad zelf zijn leuke musea: het instrumentenmuseum met lokale muziekinstrumenten is eveneens een aanrader. Andere musea zijn het archeologisch museum, het textielmuseum, het folkloremuseum, het kunstmuseum en nog vele andere. In de stad zelf zijn diverse markten. Sommige met souvenirs, andere met groente, fruit en vlees voor de locals. In La Paz zijn heel veel restaurants. Er is van alles, van Boliviaans tot een Argentijns steakhouse, van Italiaans tot Chinees of Indiaas, Japans en Thais; cafés voor koffie met gebak. Een typisch gerecht van La Paz is de empanada, een snack.

 

Overnachting in La Paz.

Inclusief ontbijt

Dag 20 La Paz - Uyuni

U wordt bij uw hotel in La Paz opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in La Paz gebracht. Met een binnenlandse vlucht vliegt u naar Uyuni. U wordt bij de luchthaven in Uyuni opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

 

Het stadje Uyuni is niets bijzonders; u verblijft hier echt één nachtje voor of na één van de hoogtepunten van uw reis: de jeeptour naar de zoutvlaktes en lagunes. Uyuni zelf bestaat uit stoffige wegen, geen bijzondere gebouwen. Er zijn enkele straten met veel hostels, eenvoudige eettentjes en winkels. Een aantal pizzeria’s vindt u in Uyuni. Enkele dagen van de week is er een markt. U kunt naar het treinkerkhof wandelen, dat net buiten Uyuni ligt, maar met de tours komt u daar ook al.

 

Overnachting in Uyuni.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht La Paz-Uyuni

Dag 21 Uyuni

Bolivia-Uyuni-internationale-vlaggen_1_357700

Eén van de hoogtepunten van de reis is een tour over de zoutvlaktes van Uyuni. U deelt een 4x4 jeep met anderen, er passen maximaal zes personen plus de chauffeur in, maar met zes grote koffers erbij wordt het lastig. U rijdt Uyuni uit en gaat eerst naar het treinenkerkhof. Hier staan allemaal oude treinen te verroesten. Vervolgens rijdt u naar Colchani. Hier worden veel souvenirs verkocht die gemaakt zijn van zout en het zout zelf natuurlijk. Daarna rijdt u daadwerkelijk de zoutvlakte op. Soms lijkt het alsof er water ligt. Een fata morgana. Soms lijkt het alsof u door een landschap van sneeuw en ijs rijdt. Ook als u uitstapt uit de jeep, is het net alsof u op het ijs stapt. Het zout is hard. Op sommige plekken is het twee meter op andere plekken wel twintig meter dik. De chauffeur zoekt een mooie, rustige plek om foto’s te nemen. De volgende stop is bij het eiland Incawasi. Maak hier een wandeling van 45 minuten (met alle fotostops een uur). Op het eiland groeien gigantische cactussen. Ter plekke dient u nog 30 Bolivianos entree te betalen. Verder over de oneindige vlakte van zout naar uw overnachtingsplek.

 

Overnachting bij Uyuni.

Inclusief ontbijt, jeeptour Uyuni

Dag 22 Uyuni - La Paz

Alleen op de uitgestrekte zoutvlaktes van Uyuni - Bolivia

Bolivia-Uyuni-helemaal-alleen-op-de-zoutvlaktes_3_362709 Bolivia-Uyuni-droge-vlaktes-en-mos_1_362691 Bolivia-Uyuni-verkoopwaar-kleding-lokale-bevolking_1_362727

Na het ontbijt rijdt u naar de Chiquini grotten. Bij Coquesa brengt u een bezoek aan een andere grot met pre-Inca mummies. U rijdt verder de voet van de Tunupa vulkaan. Hier is een mooi uitzichtpunt over de zoutvlaktes. Daarna terug over de zoutvlaktes naar Uyuni. Deze tour van twee dagen, één nacht, is inclusief 4x4 jeep met Spaanstalige chauffeur, maaltijden vanaf de lunch op dag 1 tot en met de lunch op dag 2.

 

U wordt bij uw hotel in Uyuni opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven gebracht. Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Uyuni naar La Paz. U wordt bij de luchthaven in La Paz opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

 

La Paz is een enorm grote stad met bijna drie miljoen inwoners. Het is de administratieve hoofdstad van Bolivia. De stad is verdeeld in een “bovenstad” en een “benedenstad”. De hoogteverschillen tussen de boven- en de benedenstad zijn enorm. Bijzonder in La Paz is het vervoer met kabelbanen. Omdat het verkeer ontzettend druk is, zijn er diverse kabelbanen aangelegd.

 

Overnachting in La Paz.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht Uyuni- La Paz, jeeptour bij Uyuni

Dag 23 Vertrek La Paz

Vanaf La Paz vertrekt u terug naar Nederland of reist u verder.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen