Bouwsteen Titicacameer, ecolodge

Hoog in de Andes bezoekt u het Titicacameer van Bolivia. Vanuit La Paz reist u naar Copacabana waar u de boot neemt naar Isla del Sol. U slaapt op een oude boerderij en brengt een bezoek aan Isla de la Luna. Op weg naar La Paz verblijft u nog een nacht in Huatajata waar u de cultuur van Titicaca leert kennen. In dit afgelegen gebied zult u versteld staan van de sterrenhemel hoog boven u!

Overnachtingen in ecolodge
Kleurrijke kleding locals
Leuk wandelgebied
Peru-route-Colca-Puno-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De tour vanuit Uyuni over de zoutvlaktes, langs gekleurde meren en vulkanen staat in mijn top 3 van mooiste landschappen. Ik vertel u er graag over.

Reis van dag tot dag: Titicacameer, ecolodge

Dag 1      Puno- Isla del Sol

Dag 2      Isla del Sol

Dag 3      La Paz

100% maat werk

Dag 1 Puno - Isla del Sol

De route van La Paz naar Copacabana - Bolivia

Vandaag begint uw onvergetelijke Titicacameerervaring! U bezoekt het hoogst bevaarbare meer ter wereld! Wist u dat het Titicacameer zowel in Peru als in Bolivia ligt? Wij vinden het misschien nog wel mooier om het meer vanaf de Boliviaanse kant te bezoeken. Via de noordkant van het meer rijdt u naar het stadje Copacabana. Een gezellig stadje midden in het meer. Een wandeling door het dorp geeft u een goed beeld van de bevolking die hier woont. U stapt in de boot en vertrekt naar het Eiland van de Zon. Samen met uw gids wandelt u over het eiland en geniet u van een prachtig uitzicht. U ziet de gigantische Andes die hoog boven het meer uitsteekt. Tijdens de wandeling bezoekt u een ruïne en ziet u de landerijen van de gemeenschap op het eiland. Bij aankomst bij het hotel geniet u van de lunch. De middag heeft u vrij, bezoek de tempel of wandel rond over het eiland. In de avond geniet u van een diner bij het hotel.

 

Overnachting in Posada Inca Ecolodge.

Inclusief diner, transfer, boottocht

Dag 2 Isla del Sol - Huatajata

Boten aan het Titicacameer in Copacabana - Bolivia Lokale-bevolking-op-Isla-del-Sol-Bolivia

Heerlijk om ’s ochtend rustig wakker te worden en nog even over het eiland te wandelen. Aan het einde van de ochtend wordt u door uw gids opgehaald om de Inca-trappen en de Heilige Fontein te bezoeken. Als we de bewoners moeten geloven blijft u eeuwig jong als u wat van het water drinkt. Probeer het zelf!

 

U luncht in één van de restaurants van het eiland. In de buurt is een kleine markt. Heeft u tijd over, bezoek deze dan. Daarna is het tijd om verder te varen naar het Eiland van de Maan. Hier bezoekt u de tempel van Iñak Uyu. Na uw bezoek wordt u naar Huatajata gebracht. Een dorpje waar veel te doen is. Bezoek het eco-dorp, waar u alles leert over de oude culturen van dit gebied. Hier ontmoet u de Limachi-familie, die bekend zijn om hun botenbouwtechniek. Als de zon ondergaat, bezoekt u de mysterieuze wereld van Kallawayas. De oude Inca-mannen zijn een soort natuurgenezers. Leuk om te zien hoe zij te werk gaan. U bezoekt tevens het observatorium van Alajpacha. Heeft u ooit zo veel sterren gezien?

 

Overnachting in Inca Utama Hotel Cultural Resort.

Inclusief ontbijt, boottocht, busvervoer, excursies

Dag 3 Huatajata - La Paz

Met de hoge bergtoppen van de Andes op de achtergrond rijdt u vervolgens het laatste deel van de route naar La Paz.

 

Inclusief ontbijt, bus

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën