Bouwsteen Jungle van Bolivia

Vanaf La Paz reist u met een klein vliegtuig naar Rurrenabaque. Hier verblijft u één nachtje voordat u de jungle in gaat. Wandel ’s avonds over de gezellige boulevard. Een lange tocht per rivierboot naar de lodge in het Madidi National Park. 

Onderweg al kans om dieren te spotten. Vanuit de lodge maakt u diverse excursies per boot en te voet door het regenwoud. Daarna per boot terug naar Rurrenabaque en per vliegtuig terug naar La Paz

Onbekend junglegebied
Kans om jaguar te spotten!
Leuke lodge aan lagune
Peru-route-Colca-Puno-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De tour vanuit Uyuni over de zoutvlaktes, langs gekleurde meren en vulkanen staat in mijn top 3 van mooiste landschappen. Ik vertel u er graag over.

Reis van dag tot dag: Jungle van Bolivia

Dag 1     La Paz, vlucht naar Rurrenabaque

Dag 2     Junglelodge in Madidi National Park

Dag 3     Junglelodge in Madidi National Park

Dag 4     Rurrenabaque, vlucht naar La Paz

100% maat werk

Dag 1 La Paz - Rurrenabaque

Met een binnenlandse vlucht vliegt u van La Paz naar Rurrenabaque. U wordt bij de luchthaven in Rurrenabaque opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

Rurrenabaque is een rommelig dorp in de jungle. Omdat er een luchthaven is en het aan de grotere Beni-rivier ligt is het een goed uitgangspunt voor het maken van tochten naar de jungle. Er zijn diverse junglelodges die per boot bereikbaar zijn. In het jaar 2000 schreef het National Geographic Magazine lovend over de jungle hier. Het bekendst is het Madidi National Park. Er is een grote diversiteit aan dieren en planten. Er zijn bergen, pampa’s (grasvlaktes) en er is regenwoud. Het klimaat is vochtig en tropisch. Diverse rivieren en lagunes liggen in het gebied. Stammen zoals Chimane, Tacana en Quechua leven nog in de bossen.

Madidi National Park is een overgangsgebied naar het Amazone regenwoud. Het regenseizoen in het Nationale Park loopt van januari tot en met maart. In Rurrenabaque zijn houten huizen, winkels, hotels en restaurants.

 

Overnachting in Rurrenabaque.

Inclusief binnenlandse vlucht La Paz-Rurrenabaque, transfer

Dag 2 Rurrenabaque - Madidi National Park

Boten op de rivier in Madidi National Park - Bolivia

Samen met uw gids loopt u naar de boulevard. De boot naar de lodge ligt al klaar. In ongeveer vijf tot zes uur vaart u naar de Chalalan Lodge. De natuur onderweg is mooi! Voor de boot vertrekt, betaalt u nog 200 Bolivianos voor het toegangsbewijs van het Nationale Park. U slaat af, de zijrivier Tuíchi op. U vaart door secundair oerwoud. Zeker langs de oevers is veel door mensen aangeplant. Onderweg zagen wij veel vogels, zoals reigers, aalscholvers, ijsvogels en parkieten. Ook enkele capibara’s (een soort grote cavia’s) liepen langs de waterkant en doken snel het bos in. U vaart stroomopwaarts. Afhankelijk van de waterstand moeten de bootslieden af en toe de boot uit om u voort te duwen door het water. Zo ondiep kan het zijn. Onderweg krijgt u een snack of een lunchbox en een flesje water. De boot meert aan. Er is nog niets van een lodge te zien. U loopt twee kilometer door het bos over een redelijk breed en goed pad. Dit is de Jaguar Trail. Wij zagen meteen al diverse rode brulapen. Eenmaal bij de lodge aangekomen krijgt u een welkomstdrankje en u wordt naar uw hut gebracht. Als u bijtijds aankomt, loopt u ’s middags nog een korte trail of vertelt de gids van alles over het medicinale gebruik van planten.

Na het avondeten maakt u een nachtelijke wandeling door de jungle.

 

Overnachting in Madidi National Park.

Inclusief ontbijt, lunchbox, diner, boottocht, excursies jungle

Dag 3 Madidi National Park

De gids vertelt u alles tijdens uw tocht in Madidi National Park - Bolivia Niet alleen over de makkelijke paden in Madidi National Park - Bolivia Rode-brulaap-tussen-de-takken-Madidi-NP-Bolivia

Hopelijk heeft u goed geslapen. Bent u vanochtend wakker geworden van de brulapen? Dan is het nu tijd om ze op te zoeken. Na een stevig ontbijt, start een lange wandeling. U loopt over smalle paden door het oerwoud. Er leven vele soorten vogels in het Madidi National Park. Rode en blauwgele ara’s kunt u zien, evenals groene papegaaien, parkieten, adelaars, rotshanen, kolibries, spechten enzovoorts. Veel vlinders in alle kleuren met als meest opvallende de blauwe Morpho. Vier soorten apen zagen wij maar liefst tijdens deze wandeling: kapucijnaapjes, spinapen (een soort slingeraap), doodshoofdaapjes en rode brulapen.

 

Lunch en siësta.

 

Aan het einde van de middag, als het wat koeler wordt, maakt u een kanotocht over de lagune. Aan de waterkant ziet u vaak vogels, zoals rotshaantjes, aalscholvers en ijsvogels maar ook apen. De gids peddelt rustig over het meer. Rond zonsondergang bent u weer terug bij de lodge. Tijd om even op te frissen en dan staat het diner alweer klaar.

 

Na het avondeten stapt u wederom in de kano. Nu gaat u op zoek naar de ogen van kaaimannen die rood oplichten bij de lichtstraal van de zaklantaarn.

 

Overnachting in Madidi National Park.

Inclusief ontbijt, lunchbox, diner, excursies jungle

Dag 4 Madidi National Park - Rurrenbaque - La Paz

’s Ochtends maakt u nog een wandeling, als u wilt. Daarna de lunch en dan is het alweer tijd om in de boot te stappen en terug te varen naar Rurrenabaque. In bepaalde periodes van het jaar is het ook mogelijk om vroeger te vertrekken en onderweg nog een fotostop te maken bij rotsen waar ara’s klei komen likken. Aan het einde van de middag aankomst in Rurrenabaque. U wordt bij de aanlegplaats van de boot in Rurrenabaque opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven gebracht.

 

Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Rurrenabaque naar La Paz. Vanaf La Paz vervolgt u uw reis.

 

Inclusief ontbijt, lunchbox, boottocht, transfer, binnenlandse vlucht Rurrenabaque- La Paz

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën