Ha Giang, Pan Hou Retreat

Vietnam

Deze erg leuke ecolodge ligt ver van de bewoonde wereld. Door de grote en prachtige tuin bevindt u zich midden in de natuur buiten het plaatsje Su Phi. Omringd door vele minderheidsdorpen van de Yao- en Thaimensen is het vanuit deze lodge gemakkelijk dagwandelingen of zelfs meerdaagse trekkingen te maken. Een fantastische basis om meer van deze nog onbekende regio te gaan ontdekken.

Locatie

Panhou Retreat ligt op zo'n 230 km ten oosten van Sapa, midden in de bergen van de regio Ha Giang. De grens met China is vlakbij. De weg er naar toe kost wel een aantal uren rijden, na aankomst met de trein in Lao Cai doet u er nog zo’n zes uur over, vanuit Sapa een uurtje langer. De route er naar toe is wel de moeite waard. U passeert vele dorpen, watervallen en terrasbouw in deze omgeving. Het dorp naast de lodge is niet heel interessant. U bent aangewezen op de lodge voor eten en drinken, daarom wordt deze ecolodge op basis van halfpension geboekt.

Accommodatie

In de huisjes op palen in Thai-stijl zijn per huisje drie kamers ondergebracht. Alle kamers hebben eigen sanitair en douche (zonder douchegordijn). Het warm water wordt opgewekt met zonne-energie, dus het kan ook af en toe minder warm zijn en het duurt een hele tijd voordat het uw kamer bereikt. In de badkamer zijn geen toiletartikelen zoals shampoo en badschuim aanwezig. Er zijn wel handdoeken, evenals een kapstok, bagagebank en een zitje. Er is geen airconditioning, wel een fan. De inrichting is sober maar netjes en schoon. Een leuk detail zit in de ophanging van de gordijnen, hier zijn de traditionele borduursels in verwerkt. Elke kamer heeft een balkon met uitzicht op de tuin, zonder zitje. In totaal zijn er 26 kamers.

-          6 tweepersoonskamers met tweepersoonsbedden

-          17 driepersoonskamers; tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed.

Voorzieningen

Er is een apart gebouw waar het ruime restaurant is gehuisvest, het lijkt op een soort gemeenschapshuis in plaatselijke stijl. Hier kunt u kiezen uit twee soorten westers ontbijt en 's avonds dineren met een wijntje als u wilt, het menu is al bepaald vooraf. In de aparte bar kunt u gezellig zitten en gebruik maken van gratis wifi. In de winter, van december en januari (soms ook nog in maart) wordt er vuur gemaakt in de gemeenschappelijke ruimtes, het kan dan erg koud zijn hier.

De mensen van Panhou Retreat kunnen voor u een lokale gids regelen voor een dagwandeling in de omgeving. Dit is een must als u hier verblijft, het is fantastisch! U kunt aangeven hoe lang u wilt wandelen, vanaf 2 uur tot een uur of 6. Houdt u er rekening mee dat het modderige paden zijn en soms erg steil. Goed schoeisel en een redelijke wandelconditie is noodzakelijk, Na de wandeling kunt u zich wel nog lekker laten masseren of een kruidenbad nemen in de lodge. 

Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën