Bouwsteen Van de gebaande paden

De weg naar Ha Giang slingert door ongerepte natuur. Hier komt u niet veel andere reizigers tegen. In Ha Giang maakt u een wandeling door bamboebos, langs riviertjes en rijstterrassen naar dorpjes van bergstammen. Onverwachte ontmoetingen met kleurrijk geklede mensen en weidse uitzichten gegarandeerd. Vanaf Ha Giang daalt u af naar Thac Ba, waar u een boottocht over het meer maakt en geniet van de rust en ruimte van dit gebied met ruim 1000 eilanden.

Toeristisch ongerepte gebieden
Trekking door de bergen
Varen over Thac Ba lake
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis van dag tot dag: Van de gebaande paden

Dag 1   Sapa – Ha Giang

Dag 2   Ha Giang

Dag 3   Ha Giang – Thac Ba

 

Dag 4   Thac Ba

Dag 5   Thac Ba - Hanoi

100% maat werk

Dag 1 Sapa - Ha Giang

De groene rijstvelden in de hoge bergen van Ha Giang Lokaal Thai-meisje kijkt op van haar schrift in Ha Giang

Vanuit Sapa of vanaf het treinstation in Lao Cai rijdt u, samen met uw chauffeur en gids, in noordoostelijke richting de bergen in richting de grens met China. Een lange weg van ongeveer 7 uur door het leefgebied van de Tay-bevolking. U hobbelt over smalle, bochtige, onverharde wegen met uitzicht over hoge bergen, diepe valleien en watervallen naar Ha Giang.

 

Informatie Ha Giang:

Niet veel reizigers weten Ha Giang te vinden, de weg ernaartoe is dan ook letterlijk lastig te begaan. Al hobbelend bereikt u Ha Giang, langs rijstvelden met waterbuffels, dorpjes van de etnische minderheden Tay en H’Mong, akkertjes waar ginseng, anijs en kaneel verbouwd worden, en fruitboomgaarden met pruimen, perziken, appels en peren. U bent hoog in bergen, op de grens met China. Zo hoog, dat de temperatuur hier een stuk lager is en u kunt genieten van frisse berglucht. De ruige omgeving is het beste te voet of per jeep te verkennen. In de dorpjes en in de velden ziet u de lokale stammen in hun kleurrijke traditionele kledij. Misschien heeft u mazzel en stuit u op een marktje waar de stammen elkaar ontmoeten.

 

Overnachting in Ha Giang.

Inclusief diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 2 Ha Giang

In de omgeving van Ha Giang wonen vooral Thai-mensen. Tijdens de wandeling van vandaag maakt u kennis met het leven, de gewoonten en cultuur van de minderheden in de bergen. In de ochtend gaat u op pad met uw lokale gids. Verwacht niet teveel van het Engels van de gidsen in deze regio. Het is een pittige wandeling van circa 15 kilometer, die u in circa 5 uur aflegt. Er moet ook flink geklommen en gedaald worden. Als u de wandeling in wil korten, dan is dat ook mogelijk. Bespreekt u dit met uw gids voordat u op pad gaat.

 

De dorpen die u bezoekt liggen aan de andere kant van de rivier. Houd er rekening mee dat het modderig en glad kan zijn. Schoenen met goed profiel en een redelijke conditie zijn vandaag wel prettig. Aan het begin van uw wandeling komt u door een dorpje waar mensen van de Yao-stam wonen in huizen op palen die tegen de bergwand aan zijn gebouwd. U wandelt verder door bamboebos, langs riviertjes en rijstterrassen en komt u aan bij een huis waar een Rode Dao-familie woont. Zij nodigen u uit voor een kopje thee, en dan kunt u uitrusten of uw gids helpen de lunch te bereiden. Na de lunch wandelt u verder naar een Tay-dorpje in de vallei. Vanaf hier volgt u de rivier terug naar uw lodge.

 

Overnachting in Ha Giang.

Inclusief ontbijt, lunch, diner en Engelssprekende gids.

Dag 3 Ha Giang - Thac Ba

Lokale Thai-kinderen hand in hand op een hoge berg in Ha Giang

Een prachtige route langs theeplantages en adembenemende uitzichten leidt naar het dorp Ngoi Tu, gelegen aan het meer van Thac Ba. Dit dorp is al jaren het thuis van de etnische minderheden de Dzao en Tay. De lunch wordt geserveerd in de lodge waar u verblijft. In de middag wandelt u door het dorp en ervaart u hoe de locals leven. Uw gids zal u helpen een praatje te maken met de dorpsbewoners en uitleg geven over de medicinale planten die hier groeien.

 

Informatie Thac Ba lake:

Het landschap van Thac Ba lake is adembenemend; meer dan 1000 met bos bedekte eilandjes rijzen op uit het kalme heldere water van het meer. Het enorme meer, van maar liefst 80 kilometer lang en 10 kilometer breed, is ontstaan na de aanleg van een waterkrachtcentrale. Aan de oevers liggen dorpen van etnische minderheden zoals de Dao, Tay, Nung, Muong en Giay. Zij wonen vaak in huizen op palen die tegen de hellingen van de bergen aan zijn gebouwd. Veel mensen leven hier van het water; u ziet vissersbootjes varen, en vissers hun netten binnenhalen. Andere toeristen komt u hier nauwelijks tegen. Vandaar dat wij Thac Ba tippen als ongerept juweel van Vietnam.

 

Overnachting in Thac Ba.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 4 Thac Ba

Het weidse uitzicht over het vlakke Thac Ba Lake Een traditionele boot vaart over het het meer van Thac Ba

De beste manier om een merengebied te verkennen is per boot. Met een traditionele boot vaart u ongeveer een uur over Thac Ba lake. Op het meer ziet u dorpelingen in roeibootjes, en aan de oever de huizen op palen van de lokale Dao die in dit gebied van 1000 eilanden leven. Geniet van de rust en van het weidse uitzicht over het meer, de groene eilanden en bosrijke bergen die het meer omringen. De boot meert af bij een eiland waar u een kopje thee krijgt aangeboden in het traditionele huis van een lokale Dao-familie. Maak een praatje met deze mensen, uw gids zal voor u tolken. Te voet gaat u verder. Kiest u voor de pittige wandeling de heuvel op, met een panoramisch uitzicht over het meer als beloning? Of kiest u voor de lichte wandeling langs de oevers van het meer, over het platteland naar een ander familiehuis? Welke wandeling u ook kiest, u bent hier zo’n 3 uur mee bezig. En dan terug per boot naar de lodge waar een late lunch wordt geserveerd.

 

Overnachting in Thac Ba.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 5 Thac Ba - Hanoi

Vanaf Thac Ba lake is het circa 3 uur rijden naar Hanoi. Het eerste deel van de route rijdt u nog door de natuur. Daarna wordt de weg breder en saaier, en uiteindelijk bereikt u de stad Hanoi.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën