Bouwsteen Van de gebaande paden

De ongerepte natuur in het uiterste noorden van Vietnam is onwaarschijnlijk mooi. Er zijn maar weinig mensen die dit gebied bezoeken. U reist per comfortabele auto of minivan over minder comfortabele wegen die slingeren door de hoge bergen, langs diepe valleien. Onverwachte ontmoetingen met vaak kleurrijk geklede mensen, prachtige uitzichten en verscholen dorpjes staan centraal tijdens deze bijzondere route. De natuur rond Dong Van is uniek, puntige zwarte rotsen sieren het berglandschap.

U maakt wandelingen door de bergen en gaat op bezoek bij bergstammen. De boottocht op het mooie meer van het Ba Be Nationaal Park is ontspannen en geeft u alle tijd te genieten van de weelderige natuur. Uw gastfamilie maakt ’s avonds de heerlijkste gerechten voor u. Het noordwesten van Vietnam behoort wat ons betreft tot een van de mooiste gebieden om te bezoeken tijdens uw rondreis door Vietnam.

Wat maakt deze reis bijzonder
Toeristisch ongerepte gebieden
Trekking door de bergen
Varen over Ba Be Lake
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 800,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Van de gebaande paden

Dag 1    Aankomst Ha Giang

Dag 2     Ha Giang

Dag 3     Dong Van

 

Dag 4     Ba Be

Dag 5     Ba Be

Dag 6     Aankomst Hanoi

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Lao Cai - Ha Giang

U wordt door uw gids en chauffeur opgehaald van het treinstation. Vanaf het treinstation rijdt u in noordoostelijke richting. Dit is het grensgebied met China. Het is een lange rit naar Ha Giang, zo’n 6 uur rijden, zeer de moeite waard. Er wordt van alles verbouwd, van rijst tot ananas tot bananen. Het eerste deel van de route gaat over een goede, doorgaande weg. Na een paar uurtjes wordt de route echt interessant. U rijdt dan dwars door het leefgebied van de Thaibevolking. Deze mensen hebben weliswaar minder kleurrijke kledij dan de Bloemen- of Zwarte Hmong mensen, maar de huizen zijn fantastisch. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan de daken van palmbladeren. Het is net of u in de tropen bent. De mensen leven op de eerste verdieping. Vroeger stond het vee onder het huis, tegenwoordig hebben die een apart onderkomen. Onderweg heeft u de gelegenheid om te stoppen en een Thai-dorp te bezoeken. De mensen hier zien niet veel toeristen en zijn bijzonder vriendelijk en gastvrij, voor u het weet zit u aan de thee met het gezinshoofd. Foto’s maken vinden de meeste mensen hier geen enkel probleem en worden er zelfs verlegen van. Uw gids zal de brug slaan tussen u en de dorpsbewoners wat een absolute meerwaarde is. Aan het eind van de middag komt u aan in Ha Giang.

 

U overnacht in Ha Giang.

Inclusief ontbijt en diner, privé-auto/busje, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 2 Ha Giang

Vietnam-HaGiang-landschap1(17) Vietnam-HaGiang-meisjesopfiets5(17)

Excursie, wandeling met gids naar dorpen

In de omgeving van Ha Giang wonen vooral Thai-mensen. Tijdens de wandeling van vandaag maakt u kennis met het leven van de minderheden in de bergen, hun gewoonten en cultuur. In de ochtend gaat u op pad met uw lokale gids. Verwacht niet teveel van de Engelse taal van de gidsen in deze regio, dit lukt nog niet. U kunt uw eigen gids vragen om mee te gaan om te vertalen. De wandeling start bij de receptie en na een klein stukje over de verharde weg te hebben gelopen gaat u omhoog een pad in. De dorpen die u gaat bezoeken liggen aan de andere kant van de rivier. Houdt u er rekening mee dat het modderig en glad kan zijn, goede schoenen met profiel en een redelijke conditie is wel prettig. Na een poosje wandelen door bamboebos, over riviertjes en tussen de rijstterrassen door zult u een kijkje gaan nemen in een huis van een van de minderheden. U wordt uitgenodigd voor een kopje thee en de heren mogen ook de waterpijp uitproberen. Dit is de gebruikelijke gastvrijheid voor elke gast die passeert. Vraagt u rustig of u foto’s mag maken, dit vindt men hier geen enkel probleem. Lunchen doet u onderweg met een meegebracht lunchpakketje. De gastvrijheid en vriendelijkheid van de mensen is oprecht, waardoor u zich snel op uw gemak zult voelen. In de middag vervolgt u de wandeling. U kunt zelf aangeven hoe lang u wilt wandelen. In de middag komt u terug bij uw hotel.

 

Overnachting in Ha Giang.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé-auto/busje, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Ha Giang - Dong Van

Een van de mooiste en nog onontdekte gebieden van Vietnam ligt in de regio Dong Van. Door Unesco is het Dong Van Karst Plateau erkend als zijnde historisch waardevol vanwege de vele fossielen en de vorming van het gesteente. Het is een lange route en overwegend brengt u deze in de auto door. Onderweg zijn er vele redenen om even te stoppen voor een foto of een kleine wandeling te maken. De gids zal u voorstellen een Hmong-huis van binnen te bekijken. De Witte Hmong mensen hebben de overhand in dit gebied, hoewel er ook wat kleinere andere nederzettingen te vinden zijn. Vandaag draait het niet alleen om de minderheden maar overwegend om de prachtige natuur. Het begint direct al als u Ha Giang uit rijdt. Er volgen nog vele canyons en spectaculaire rotspartijen. De bergen worden hoger naarmate u verder richting Dong Van rijdt. De pas, na 25 km, heet Hemelse poort. Via haarspeldbochten klimt de auto naar boven. Hier gaat u de grens over van Ha Giang naar de Dong Van regio.De terrassenbouw is hier wijd verspreid. Het bijzondere aan Dong Van is het zwarte gesteente wat zich in grillige rotsblokken overal in het landschap laat zien. Er zijn kegelvormige pieken die van nature zo zijn gevormd. In de verte strekt het karstgebergte met al steiler wordende, kale wanden zich tot ver in China uit. De wegen zijn smal en veelal slecht, er zitten veel gaten in of er is even een stuk helemaal geen asfalt. Na zo’n 3,5 uur bereikt het saaie plaatsje Yen Minh, wat wel goed is voor de lunch (exclusief). Dan vervolgt de route zich door al spectaculairder wordend landschap. Hoge bergwegen, vele lopende mensen langs de weg die sjouwen met van alles en nog wat, kindertjes die overal spelen en uitbundig zwaaien naar elke auto die langs komt, terrassenbouw, karstgebergte, het is teveel om op te noemen. Het trekt als een film aan u voorbij en af en toe kunt u er ook zelf aan deelnemen. Rond 4 uur komt u aan in Dong Van, mits u geen al te lange stops heeft gemaakt. Een unieke rit in Noord Vietnam.

 

U overnacht in Dong Van.

Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje, Engelssprekende gids, evt. entreegelden

Dag 4 Dong Van - Babe Lake

Het wordt weer een schitterende dag vandaag. De eerste 22 km naar Meo Vac zijn adembenemend. De zwarte rotspartijen en steile gele bergen domineren het landschap. De weg voert u over een pas waar u een blik in de diepte kunt wagen. De turkooiskleurige rivier baant zich daar een weg door dit gebergte. Dit deel van de route is heel belangrijk geweest voor de dorpen die hoog in de bergen liggen, door deze aanleg zijn de marktplaatsen beter bereikbaar geworden. Na ongeveer 3,5 uur bereikt u Bao Lac. Bao Lac heeft eens in de vijf dagen een markt, de datum wordt bepaald door de maankalender. Mocht u geluk hebben en er is markt dan ziet u hier veel mensen van de Lolo- en de Sanchi stam in hun prachtige kleding. Onderweg kan u deze mensen ook tegenkomen, lopend langs de weg of werkend op het land. Het is een prachtige dag. U bent wel de hele dag onderweg, inclusief stops, zo’n 8 uur.

 

U overnacht in Ba Be.

Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje, Engelssprekende gids, evt. entreegelden

Dag 5 Ba Be

P1120670(8) Vietnam - Cao Bang - 003(8) D3N_103_7182(8)

Excursie Ba Be Lake en Nationaal Park:

Vandaag gaat u het prachtige Ba Be National Park ontdekken. Dit mooie park is de bakermat van een grote verscheidenheid aan flora en fauna. In het park is er een grote diversiteit in boom-, planten-, dieren- en vooral vlindersoorten. U maakt een heerlijke tocht per motorbootje door het park, zo kunt u optimaal van de schoonheid van het Ba Be Lake genieten. U bezoekt ook de indrukwekkende Puong Grot en de Dau Dang Falls. Vervolgens maakt u een korte wandeling naar de traditionele paalwoningen van de Tay etnische minderheid. U kunt kennis maken met de vriendelijke bevolking van het dorp en genieten van de warme gastvrijheid. Een gids vergezelt u op deze dag.

 

Overnachting in Ba Be.

Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje, Engelssprekende gids, evt. entreegelden

Dag 6 Ba Be - Hanoi

Vroeg in de morgen, rond een uur of acht vertrekt uit Ba Be National Park richting Hanoi. U volgt een klein stukje dezelfde weg om bij de hoofdweg te komen. De omgeving is tot de grote stad Thai Nguyen nog erg groen en mooi. Onderweg is het leuk om foto’s te maken van de theevelden. De jonge, groene thee uit dit gebied is bekend. In dit laagland worden alleen de jongste blaadjes gebruikt en geeft het deze thee zijn specifieke kenmerk. Het is een opwekkende thee, goed in de ochtend, vlak voor het slapen doet u waarschijnlijk geen oog meer dicht. Na Thai Nguyen wordt de weg breder en het landschap saaier, u bereikt regio Hanoi. U nuttigt de lunch in een lokaal restaurantje. De route is zo’n 240 km en bent inclusief stops rond de zeven uur onderweg. Uw chauffeur en gids nemen bij het hotel in Hanoi afscheid van u.

 

Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje, Engelssprekende gids, evt. entreegelden

 

Einde van een prachtige reis !

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën