terug naar het overzicht

Rondreis Het authentieke noorden van Vietnam

Een uitgebreide reis door de ongerepte natuur van Noord-Vietnam. Deze rondreis voert u door bergen waarvan de hellingen bedekt zijn met rijstterrassen, langs riviertjes met waterraderen en dorpjes waar mensen nog in kleurrijke klederdracht lopen. U komt in gebieden waar niet veel toeristen komen, daar gaat u wandelen en varen. Maar er zijn ook een paar toeristische hoogtepunten in deze rondreis: hoofdstad Hanoi, bergstation Sapa, een cruise door Halong Bay en Ninh Binh.

Wat maakt deze reis bijzonder
Van de gebaande paden
Ontmoet kleurrijke bergstammen
Ongerepte natuurgebieden
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie vanaf € 3550,- per persoon
Reisduur: 21 dagen / 20 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Het authentieke noorden van Vietnam

Dag 1 Aankomst Hanoi
Dag 2 Hanoi
Dag 3 Hanoi – Pu Luong
Dag 4 Pu Luong
Dag 5 Pu Luong – Son La
Dag 6 Son La – Mu Cang Chai
Dag 7 Mu Cang Chai

Dag 8 Mu Cang Chai - Sapa

Dag 9 Sapa
Dag 10 Sapa – Ha Giang
Dag 11 Ha Giang
Dag 12 Ha Giang – Ba Be
Dag 13 Ba Be
Dag 14 Ba Be – Cao Bang

Dag 15 Cao Bang
Dag 16 Cao Bang – Lang Son

Dag 17 Lang Son – Bai Tu Long
Dag 18 Bai Tu Long 
Dag 19 Bai Tu Long – Ninh Binh
Dag 20 Ninh Binh
Dag 21 Ninh Binh – Hanoi

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Hanoi

Vietnam-Hanoi-Hoan-Kiem Vietnam-Hanoi-local-straat Vietnam-Hanoi-fiets_1

De route vanaf de luchthaven naar uw hotel in Hanoi voert eerst door landbouwgronden waar rijst, pepers en andere gewassen verbouwd worden voordat u de eerste huizen van Hanoi ziet. De stad Hanoi is zowel bedrijvig als gemoedelijk tegelijk. U komt ogen te kort; overal rijden brommertjes, en de straten zijn vol met winkels, straatverkopers, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en tempeltjes. Opvallend zijn de smalle hoge huizen, de zogenaamde rakethuizen. Het oude centrum, the Old Quarter, staat er vol mee. Dit is voor toeristen dé wijk om lekker rond te slenteren. Elk van de 36 straatjes in deze wijk was bestemd voor één ambacht. Ondertussen heeft de toerisme het overgenomen en vindt u hier souvenirwinkels en moderne eetcafés tussen de traditionele winkels. In het weekend wordt the Old Quarter omgetoverd tot een avondmarkt. Heel anders is de Franse wijk, met brede straten en grootse koloniale bouwwerken uit de tijd van de Franse overheersing. Hanoi is een groene stad met veel parken, boomrijke boulevards en meren. Vroeg op, maar erg leuk; ieder ochtend beoefenen de locals Tai Chi aan de oever van het Hoan Kiem meer.

 

Deze avond leert u tijdens een foodtour Vietnamese lekkernijen (her)kennen. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters. Een heel andere kijk op dit deel van de stad, want nu is uw blik gericht op eten. Onderweg wijst uw gids u op (voor ons) vreemd voedsel dat verkocht wordt. U neemt plaats op hele lage krukjes, net als de Vietnamezen, en proeft de complex gekruide heerlijkheden van Vietnam. U probeert verschillende restaurantjes uit tijdens deze wandeltocht. Een aanrader is Bánh mì (het Vietnamese broodje met vlees, paté, groenten en heerlijke Vietnamese kruiden) dat ook buiten Vietnam flink aan populariteit wint. Uiteraard mag ook een kom Pho, de bekende Vietnamese noedelsoep, niet ontbreken. Echt Vietnamees soul food! Een mooie afsluiter is een kopje Egg Coffee, de zoet Vietnamese koffie met eierdooier en gecondenseerde melk. Met een gevulde buik wordt u weer terug naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Hanoi
Inclusief transfer, foodtour (inclusief Vietnamese lekkernijen en drankjes) en Engelssprekende gids

Dag 2 Hanoi

De meeste bezienswaardigheden in Hanoi zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Is het erg warm? Kies dan voor een rit per cyclo (fietstaxi) of gewone taxi. De grote Tempel van de Literatuur mag u niet missen. Ook mooi vinden wij de Tran Quoc-tempel aan het West Lake, dit is een van de oudste pagodes van Vietnam. De roerige geschiedenis van Vietnam komt tot leven tijdens een bezoek aan het Hanoi Hilton. In deze voormalige gevangenis, waar Amerikanen gevangen zaten tijdens de Vietnamoorlog, is nu een museum gevestigd. Bijzonder is ook een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh (van begin september tot begin november wordt zijn lichaam gereinigd, en ook op maandagen is het mausoleum niet geopend). Achter het mausoleum is een park waar het 'Huis van oom Ho' staat. In dit eenvoudige huis op palen heeft Ho Chi Minh gewoond. Wandel door het park en bewonder de unieke houten éénzuilige pagode; middenin een lotusvijver. Een tip voor 's avonds: het Waterpoppen Theater. Een typisch Vietnamees volksspel.

 

Overnachting in Hanoi
Inclusief ontbijt

Kennismaking met Hanoi
Hanoi

Kennismaking met Hanoi

Een halve dag op verkenning in de typisch Vietnamese stad Hanoi. U bezoekt een aantal hoogtepunten. Eerst naar...

Dag 3 Hanoi - Pu Luong

Vietnam-Pu-Luong-waterraderen_1_477970 Vietnam-Pu-Luong-vlot_1_477989

De stad uit en de natuur in. Langzamerhand laat u de drukte van de stad achter u. De omgeving wordt heuvelachtig en groen. Uw auto klimt steeds hoger tot op een bergpas. Van hier heeft u panoramisch uitzicht over de vallei. In het natuurreservaat Pu Luong overheersen rust en ruimte. Veel toeristen komen hier (nog) niet. Vreemd, want het groene bosrijke landschap met eindeloze rijstterrassen, doorkruist door beekjes en omringd door karststenen bergen is een lust voor het oog. Typerend voor Pu Luong zijn de houten waterwielen die nodig zijn om de rijstterrassen te irrigeren. De raderen schappen het water op, en via bamboe aquaducten wordt het naar hoger gelegen rijstterrassen gebracht. Een ingenieus systeem. In de dorpjes leven voornamelijk mensen van de Witte Thai. Deze etnische minderheid stamt af van volkeren uit Thailand. De omgeving is het beste te voet te verkennen. Tijdens een wandeling ziet u mensen in de velden werken, vaak met de traditionele Vietnamese punthoed op het hoofd. Eén ding is zeker: de vallei van Pu Luong is zeer fotogeniek!


In de middag wordt u met de auto naar de hangbrug over de Cham rivier gebracht. Hier begint uw wandeling door de pure natuur, langs rijstterrassen op zoek naar de typerende waterwielen van Pu Luong. De rivier is een belangrijke levensader, en de lokale bevolking gebruikt het water zo optimaal mogelijk. Ieder huisje langs de rivier heeft zijn eigen waterrad. Bestudeer zo'n waterrad van dichtbij om te zien hoe het water vanuit de rivier met behulp van het rad en via bamboe aquaducten verplaatst wordt. Na ongeveer 3 uur wandelen komt u bij een lokaal dorpje. Bij een vissersfamilie kunt u even rusten en u klaar maken voor het volgende avontuur. U verruilt de wandelschoenen voor een bamboevlot. Tijdens de tocht over de vrij kalme rivier wordt u geïnstrueerd hoe u kunt peddelen en sturen op het handgemaakte bamboevlot. Echt een uitdaging! Stroomafwaarts peddelt u over de kalme rivier. Vergeet niet van het uitzicht te genieten. Na een klein uur komt u aan bij de Tan Lap brug. Hier wacht uw chauffeur op u om u terug te brengen naar uw accommodatie. U heeft de tijd om even op te frissen voordat u aanschuift voor het diner.


Overnachting in Pu Luong
Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Pu Luong

De natuur rondom uw accommodatie nodigt uit tot een verkenning, en dat is precies wat u vandaag gaat doen. Samen met uw gids wandelt u de vallei in, over smalle paadjes langs de rijstterrassen. Uw doel is het fotogenieke dorpje dat aan de voet van de helling te zien is. Op rustig tempo zoekt u uw weg naar beneden langs akkertjes, fruitboomgaarden, vijvers en riviertjes. Sta af en toe stil om het uitzicht over de vallei en de omringende bergen in u op te nemen en te vereeuwigen met uw camera. Wat een rust, er zijn geen geluiden van verkeer. U hoort alleen het tjilpen van de vogels en het ruisen van de irrigatiestroompjes. In de velden zijn Vietnamezen aan het werk, vaak met de traditionele rieten punthoed om hen tegen de zon te beschermen. Trek gekregen? Zoek een mooi plekje om uw picknicklunch uit te pakken. Bijvoorbeeld bij de rivier, dan heeft u ook gelijk de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen. Na zo'n 20 kilometer gelopen te hebben, komt u het ophaalpunt waar vandaan uw auto u terug omhoog naar uw hotel brengt. Wilt u minder lang wandelen? Ook dat kan. Bespreek dat voordat u vertrekt met uw gids.


Overnachting in Pu Luong
Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 Pu Luong - Son La

Deze ochtend maakt u een laatste wandeling door Pu Luong. Samen met uw gids wandelt u via smalle paadjes naar een in de heuvels verscholen dorpje. Een afwisselende route met veel fotomomenten; de rijstterrassen, riviertjes, bamboebossen, houten huizen en de mensen vervelen nooit. De dorpelingen begroeten u vriendelijk, samen met uw gids wandelt u rond en maakt u praatjes met de dorpelingen. In één van de huizen ziet u hoe men kleurrijke doeken weeft; op de hand op traditionele wijze. In totaal legt u vandaag een kleine 5 kilometer te voet af. Vanuit Pu Luong rijdt u richting de bergen met Son La als eindbestemming. Een afwisselende rit van circa 6 uur langs fruitboomgaarden, theeplantages en dropjes van de bergstammen de Zwarte Thai, Meo, Muong en Witte Thai.


Overnachting in Son La
Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Son La – Mu Cang Chai

Vietnam-Mu-Cang-Chai-rijstvelden-oogst

Vanuit Son La rijdt u langzamerhand steeds meer de bergen in. Het landschap wordt steeds mooier; rijsterrassen zover het oog reikt! Langs de weg ziet u mensen van de bergstammen in traditionele kleding onderweg van de markt naar huis. Na en rit van ongeveer 6 uur komt u aan in Mu Cang Chai. Niet veel toeristen weten deze plaats te vinden, en dat is de charme van dit gebied. Dat én de hellingen vol rijstterrassen. Wij vinden dat de rijstterrassen van Mu Cang Chai tot de mooiste van Vietnam behoren. Er zijn vele uitzichtpunten waar vandaan u een panoramisch uitzicht over dit unieke landschap heeft. De omgeving is het beste te voet te verkennen. Wandelend langs die rijstterrassen ziet u de locals van stammen als de zwarte H’Mong en Thai aan het werk in hun kleurrijke traditionele klederdracht.


Overnachting in Mu Cang Chai
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 7 Mu Cang Chai

In het dorp Sang wonen de H'mong nog op traditionele wijze. Vanuit de lodge wordt u hier naartoe gebracht. Wandelschoenen aan en op pad! Samen met uw gids wandelt u in rustig tempo over een smal pad op de grens van de provincies Yen Bai en Son La. Vanaf het pad heeft u spectaculaire uitzichten over de rijstterrassen in de Ngoc Chien vallei. Neem de tijd om foto's te nemen! Door pijnbossen wandelt u de vallei in. U volgt de stroom van een riviertje. Na in totaal circa 2 uur wandelen arriveert u bij een Thai dorp, waar de mensen nog in huizen op palen wonen. Hier wordt een lokale lunch geserveerd. Neem ook de tijd om door de smalle straatjes in het dorp te wandelen. Kindjes zullen u nieuwsgierig gadeslaan, en u wordt vriendelijk begroet door de oudere dorpsbewoners. Deze middag heeft u twee keuzes: of u gaat vissen met bamboe hengels of u gaat naar een natuurlijke warmwaterbron voor wat ontspanning in het warme water.


Overnachting in Mu Cang Chai
Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 8 Mu Cang Chai – Sapa

In de auto naar Sapa. Een rit van circa 4 uur via de Heaven Gate en de Tram Ton-pas, de hoogste pas van Vietnam met panoramische uitzichten. Maak fotostops om de hoogste berg van Vietnam, de Fransipan, en de zilveren waterval te vereeuwigen. Maak deze middag een wandeling maken door het voormalige bergstation Sapa. Dit rommelige bergstadje is in de koloniale tijd door de Fransen gesticht als vakantieoord vanwege het koelere klimaat hoog in de bergen. De stad ligt op 1600 meter hoogte, tegen de oostelijke helling van het Hoang Liengebergte. Hellende straatjes en steile trappen verbinden de diverse niveaus met elkaar. Dagelijks komen bergvolkeren uit de wijde omgeving naar Sapa om hier hun goederen te verhandelen op de markt. Ook de koloniale kerk is een bezoekje waard. Het toerisme in Sapa groeit sterk, er wordt veel gebouwd. Vandaar dat u verblijft in een rustig gelegen lodge tussen de rijstvelden een paar kilometer buiten Sapa.


Overnachting nabij Sapa
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 9 Sapa

Vietnam-Sapa-bergstam-klederdracht Vietnam-Sapa-local_1_478064 Vietnam-Sapa-bergstammenmarkt

Een bezoek aan een bergstammenmarkt mag niet ontbreken als u door de noordelijk bergen van Vietnam reist. Het is een feest van kleur wanneer de vele verschillende etnische minderheden, zoals de Bloemen H'mong, Phu La, Zwarte Dao, Tay en Nung zich verzamelen op de markt om in- en verkopen de doen. Iedere stam heeft een eigen klederdracht. Vooral de kleding van de dames is uitbundig versierd. Struin rustig rond, kijk uitgebreid om u heen, en vergeet niet om foto’s te maken. Vijf dagen per week zijn er markten in de omgeving van Sapa; iedere dag in een ander dorpje. Dus welke u precies bezoekt, is afhankelijk van de dag waarop u in Sapa bent. Na de lunch in een lokaal restaurant, staat er een wandeling op het programma. Op rustig tempo wandelt u door de landelijke omgeving, langs rijstterrassen, riviertjes en door dorpjes. Grote kans dat u in een traditioneel huis een kopje thee wordt aangeboden. Is de markt in de buurt van een wat bredere rivier, dan maakt u vandaag ook een boottochtje. Zo niet, dan wordt er een langere wandeling gemaakt.

Overnachting nabij Sapa
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 10 Sapa – Ha Giang

Vanuit Sapa rijdt u in noordoostelijke richting verder de bergen in richting de grens met China. Het is een lange rit naar Ha Giang, zo’n 7 uur rijden. Het grootste deel van de route hobbelt u over smalle, bochtige, onverharde wegen met uitzicht over hoge bergen, diepe valleien en ruisende watervallen. U rijdt langs rijstvelden met waterbuffels, dorpjes van de etnische minderheden Tay en H’Mong, akkertjes waar ginseng, anijs en kaneel verbouwd worden, en fruitboomgaarden met pruimen, perziken, appels en peren. Vraag uw gids te stoppen om even rond te wandelen in een dorpje. De mensen hier zien niet veel toeristen en zijn bijzonder gastvrij. Voor u het weet zit u aan de thee met het gezinshoofd. Foto’s maken vinden de meeste mensen hier geen enkel probleem. Ze worden er zelfs verlegen van. Eindbestemming van vandaag is Ha Giang, een plaats die niet veel reizigers weten te vinden. U bent hoog in bergen, op de grens met China. Zo hoog, dat de temperatuur hier een stuk lager is en u kunt genieten van frisse berglucht.


Overnachting in Ha Giang
Inclusief ontbijt, diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 11 Ha Giang

Vietnam-Ha-Giang-rijstterrassen Vietnam-Ha-Giang-schoolkinderen_2_249692 Vietnam-Ha-Giang-busje

In de omgeving van Ha Giang wonen vooral Thai-mensen. Tijdens de wandeling van vandaag maakt u kennis met het leven, de gewoonten en cultuur van de minderheden in de bergen. In de ochtend gaat u op pad met uw lokale gids. Verwacht niet teveel van het Engels van de gidsen in deze regio. Het is een pittige wandeling van circa 15 kilometer, die u in circa 5 uur aflegt. Er moet ook flink geklommen en gedaald worden. Als u de wandeling in wil korten, dan is dat ook mogelijk. Bespreekt u dit met uw gids voordat u op pad gaat. De dorpen die u bezoekt liggen aan de andere kant van de rivier. Houd er rekening mee dat het modderig en glad kan zijn. Schoenen met goed profiel en een redelijke conditie zijn vandaag wel prettig. Aan het begin van uw wandeling komt u door een dorpje waar mensen van de Yao-stam wonen in huizen op palen die tegen de bergwand aan zijn gebouwd. U wandelt verder door bamboebos, langs riviertjes en rijstterrassen en komt u aan bij een huis waar een Rode Dao familie woont. Zij nodigen u uit voor een kopje thee, en dan kunt u uitrusten of uw gids helpen de lunch te bereiden. Na de lunch wandelt u verder naar een Tay-dorpje in de vallei. Vanaf hier volgt u de rivier terug naar uw lodge.


Overnachting in Ha Giang
Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 12 Ha Giang – Ba Be

Vanuit Ha Giang reist u verder naar het oosten. Een lange rit van circa 7 uur. Leun achterover en neem de omgeving in u op. De route volgt deels een rivier. Op de berghellingen ziet u theeplantages. Vanaf Bac Kan lijkt het nog mooier te worden. Rijstvelden, snelstromende riviertjes, flinke bamboebossen en karakteristieke hangbruggen kleuren de omgeving. Na een lange dag in de auto staat u aan de oever van Ba Be Lake. Het grote meer van Ba Be wordt omringd door steile kalksteenrotsen en hellingen met dichte bossen. In deze rustige omgeving leven zelfs beren en tijgers, maar de kans dat u apen, papegaaien en heel veel vlinders zal zien is vele malen groter. De mensen leven rond dit meer in traditionele paalwoningen. De vriendelijke Thai heten u van harte welkom in hun dorp middenin de natuur.


Overnachting in Ba Be
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 13 Ba Be

Vietnam-Ba-Be-Lake-stroming_1_250209 Vietnam-Ba-Be-boot_2_249994 Vietnam-Ba-Be-Lake-grot

Een boottocht over het meer is de beste manier om Ba Be National Park te verkennen. U ziet ruisende watervallen en grootse grotten in de rotsen die het meer omringen. In de regentijd is de omgeving op zijn groenst, en de watervallen het meest indrukwekkend. Per motorboot vaart u over het meer. Naast het geronk van de motor, heerst er alleen rust in dit gebied. U ziet kleurrijke vogels overvliegen, en aapjes spelen op de oever. Tijd om de benen te strekken. U stapt uit voor een wandeling door de jungle van ongeveer een uur. Via een brug bereikt u An Ma eiland, waar u de tempel bewondert. Hier wacht de boot op u, om verder te varen naar de enorme Puong-grot. De grot is een natuurlijke tunnel door de berg. Verder naar de Dau Dang-waterval. Een goed plek voor uw picknicklunch. Even afkoelen? Ga lekker zwemmen in het meer. Daarna met de boot terug naar uw verblijf.


Overnachting in Ba Be
Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 14 Ba Be – Cao Bang

Via een bergachtige weg met veel bochten rijdt u in circa 3 uur naar Cao Bang. Deze route wordt ook veel gebruikt door vrachtverkeer, en is daardoor vrij druk. De weg voert door bamboebassen en bedrijvige dorpjes. Cao Bang is de grootste stad van deze regio. In de stad zelf is het overdag bedrijvig op de markten en langs de rivier. Verkopers prijzen hier hun waren aan. In de avond is het rustig op straat. Onze tip: zoek ’s avonds een restaurantje uit waar hotpot (Chinese fondue) geserveerd wordt. Weer eens iets anders dan rijst! Maar let op, het kan pittig zijn!


Overnachting in Cao Bang
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 15 Cao Bang

Vietnam-Cao-Bang-Ban-Gioc-watervallen

Een dagtocht naar de grootste waterval van Vietnam, Ban Gioc, is dé reden voor een verblijf in de provincieplaats Cao Bang. De rit er naartoe duurt circa 2 uur. Tot de Ma Phuc pas is de weg niet zo boeiend. Vanaf de pas heeft weids uitzicht over de omgeving. U daalt af richting de Chinese grens. De rivier waar de watervallen te vinden zijn is de grens. Vergeet daarom u paspoort niet mee te nemen, er kan om gevraagd worden. U kunt vlakbij de 7 verdiepingen grote waterval komen met een bamboevlot. U beslist ter plaatse zelf wat u wilt, een vlot of boottocht is niet inclusief. U geniet van een picknicklunch aan het water. Ga zwemmen om af te koelen. Op de terugweg naar Cao Bang stopt u bij de Nguong Ngao grot. Het is een grote grot met stalagmieten en stalactieten. Binnen in de grot volgt u een pad van circa 1,5 kilometer dat glad kan zijn, en bij een aantal doorgangen moet u diep door de knieën. Trek dus goede wandelschoenen aan. Bepaal ter plaatse of u de grot wil bezoeken. De klim duurt op een rustig tempo zo'n 30 minuten.

 

Overnachting in Cao Bang
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 16 Cao Bang – Lang Son

Op weg naar de stad Lang Son passeert u de slagvelden van Dong Khe en That Khe. Dit waren de belangrijkste slagvelden in de Indochina-oorlog. Onderweg kunt u uw gids vragen bij Dong Dang af te slaan naar de Chinese grens; interessant om te zien. De rit naar Lang Son duurt ongeveer 6 uur. Het grensplaatsje Lang Son ligt vlakbij China, en dat is terug te zien in het straatbeeld. Nadat het dorp in de jaren 70 bijna volledig verwoest werd door een bombardement is het weer opgebouwd in Chinees-Vietnamese stijl met natuurlijk ook veel kleurrijke tempels. De Den Ky Cung tempel is de rijkversierd, en mooi gelegen aan de rivier. Een bezoek waard. Lang Son wordt omringd door vlakke rijstvelden. Bijzonder: het dorp is gebouwd rondom de Phai Ve Berg. Via trappen bereikt u de top voor een weids uitzicht. Struin in de vroege ochtend of in de avond over de Ky Lua markt in het centrum van Lang Son.


Overnachting in Lang Son
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 17 Lang Son – Bai Tu Long (Halong Bay)

Vietnam-Halong-Bay-boot-local Vietnam-Halong-Bay-traditioneel-schip_2_278166

Vroeg op voor een laatste rit van circa 5 uur door de bergen richting de zee. Langzamerhand maken de bergen en de rijstvelden plaats voor de rivierendelta met karakteristieke steenfabrieken. De eerst nog landelijke route gaat over in een druk begaande weg langs vele industrieën naar de haven van Halong Bay. Daar wacht uw schip op u. Een boottocht door de schilderachtige Bai Tu Long, een verlengde van Halong Bay, is een hoogtepunt van uw reis. U wordt aan boord welkom geheten met een drankje. Het schip vaart af, en al gauw ziet u niets anders dan het blauw van de zee en het groen van de karsteilanden om u heen.

Door Bai Tu Long varen minder schepen dan door Halong Bay, en die rust voegt toe aan de charme van dit gebied. Terwijl het schip voortglijdt geniet u van een lunch met vis, schelpdieren en zeevruchten; de specialiteiten van deze regio. In deze grote baai liggen meer dan 3.000 karststenen eilanden die loodrecht oprijzen uit zee. U vaart langs fameuze rotspieken met namen als Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechtende hanen). Het schip gaat u voor anker om een grot of strandje te bezoeken. Met een bootje (tender) wordt u er naartoe gebracht. Tip: ga kajakken over zee en verken binnenmeren van eilanden waar de grote schepen niet kunnen komen. Einde van de dag vangt u op het zonnedek de laatste zonnestralen. Deze avond ligt het schip voor anker in een baai en deint rustig mee op bewegingen van de zee. U wordt letterlijk in slaap gewiegd.

 

Overnachting in Bai Tu Long
Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé-auto/busje met chauffeur, kajaktocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 18 Bai Tu Long (Halong Bay)

Begin uw dag vroeg dan is het licht het mooist. Halong Bay in de ochtendgloren is magisch, zelfs als het geen stralend weer is. Na het ontbijt vaart u met een kleinere boot naar Cong Dam; een deel van Bai Tu Long met bijzondere rots pieken in allerlei vormen. U kunt vanuit de kajak in uw eigen tempo genieten van de rust in deze sprookjesachtige omgeving. In de tussentijd wordt er op het strandje hard gewerkt aan een lekkere barbecue lunch. Dus als u trek krijgt keert u terug naar het strandje waar u ook lekker kunt zwemmen. Terug op het schip heeft u een paar uurtjes om te uit te rusten of te ontspannen op het zonnedek terwijl de boot richting Hong Co eiland vaart. Einde van de middag bezoekt u een grot op een eilandje middenin de baai. Deze is niet heel spectaculair, maar het uitzicht vanaf de hoger gelegen ingang is erg fotogeniek.

 

Overnachting in Bai Tu Long
Inclusief ontbijt, lunch, diner, kajaktocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 19 Bai Tu Long (Halong Bay) – Ninh Binh

Vietnam-Ninh-Binh-natuur-varen_3_245982

Vroeg op om het unieke karstlandschap van Bai Tu Long in u op te nemen. Als het droog is, staat uw ontbijtje zelfs klaar op het dek zodat u niets hoeft te missen. Het schip vaart op rustig tempo naar een van de drijvende dorpjes in de baai. Het is bijna niet voor te stellen dat hier maar liefst 70 gezinnen woonden. Het dorp is nu verlaten, wat bijdraagt aan het gevoel van afzondering. Met een roeibootje wordt u door het dorp gevaren. Uw gids zal een beeld schetsen van hoe het leven op het water eruit heeft gezien. Stap binnen in de huizen en vroegere basisschool. Terug naar het schip voor de tocht terug naar de haven van Bai Tu Long. Daar wordt u opgewacht voor de rit naar Ninh Binh.

Ninh Binh wordt ook 'Halong Bay op het land' genoemd. Niet zonder reden; het groen begroeide karstgebergte rijst steil uit het landschap met rijstvelden en waterwegen op. Bijzonder mooi! Een boottochtje door dit gebied is daarom ook een must. Een leuk weetje is dat de dijk die Ninh Binh beschermt tegen overstromingen met behulp van Nederlandse kennis is aangelegd.

Overnachting in Ninh Binh
Inclusief ontbijt, brunch, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 20 Ninh Binh

Verken de schilderachtige omgeving van Ninh Binh te voet of per fiets. De vlakke semi-verharde paadjes tussen de rijstvelden en langs watertjes zijn hier zeer geschikt voor. Een boottochtje is ook een leuke manier om de omgeving in u op te nemen. U hoeft niet zelf te roeien, maar wordt geroeid. Vaak nog op traditionele wijze: met de voeten! Voor liefhebbers van koken is het een aanrader om de fijne kneepjes van de Vietnamese keuken onder de knie te krijgen tijdens een kookworkshop.


Overnachting in Ninh Binh
Inclusief ontbijt

Varen en fietsen bij Tam Coc
Ninh Binh

Varen en fietsen bij Tam Coc

In de vroege ochtend, als het nog niet zo druk is, maakt u een boottocht van circa 1,5 uur door een van de...

Dag 21 Ninh Binh – Hanoi

Vandaag neemt u afscheid van Vietnam. Vanaf Ninh Binh wordt u naar de luchthaven van Hanoi gebracht. Het eerste deel van de route voert over smalle wegen door dorpjes en groen landschap. Daarna rijdt u de snelweg op, en is de route minder interessant totdat u de drukte van Hanoi in rijdt. Overal brommertjes, auto's en voetgangers. U kijkt uw ogen uit. U rijdt door de stad naar de luchthaven aan de andere kant van de stad. Helaas, het is tijd om naar huis te gaan.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen