terug naar het overzicht

Rondreis Noord-Vietnam, bergstammen en natuur

Noord-Vietnam is prachtig en dat bewijst deze rondreis. We leggen de nadruk op het onbekende deel van het noorden, een reis door de hoge bergen langs vele dorpjes waar bergstammen leven in de schitterende natuur. De tocht gaat door bergen en valleien, langs Dien Bien Phu, naar het noordelijk Sapa.
Het is het leefgebied van de minderheden. Het dagelijks leven is rustig en vindt plaats in dorpen en op markten. Het is een heel puur gebied. U gaat fietsen en varen ten zuiden van Hanoi; genieten! Het leuke Hanoi en zijn omgeving en natuurlijk de Halong Bay komen ook ruim aan bod.

Wat maakt deze reis bijzonder
Van de gebaande paden
Ontmoet kleurrijke bergstammen
Schitterende natuurgebieden
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 1650,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Noord-Vietnam, bergstammen, natuur

Dag 1   Aankomst Hanoi

Dag 2   Hanoi

Dag 3   Mai Chau

Dag 4   Son La

Dag 5   Dien Bien Phu

 

Dag 6   Tam Duong

Dag 7   Sapa

Dag 8   Sapa

Dag 9   Hanoi

Dag 10 Ninh Binh

 

Dag 11 Ninh Binh

Dag 12 Halong Bay

Dag 13 Halong Bay

Dag 14 Hanoi

Dag 15 Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Hanoi

Vietnam - Hanoi - 005(17) Hanoi handel(17)

U wordt opgehaald bij de luchthaven door uw gids en naar uw hotel gebracht (transfer). De rest van de dag is ter vrije besteding. Bijkomen van de reis. U kunt op eigen gelegenheid rondwandelen in het centrum.

 

Informatie Hanoi

De stad Hanoi heeft een aparte sfeer. Het heeft een Frans-koloniaal karakter door de mooie historische gebouwen en villa’s uit de tijd van de Franse overheersing. De Oude Wijk heeft talrijke smalle straatjes, elk zijn eigen ambacht; u treft er kappers aan, maskermakers, er wordt leer bewerkt, zijde verkocht, noem maar op. Vele handelslieden verdienen hier de kost. De ambassadewijk, waar de oude citadel en veel mooie koloniale gebouwen zijn, is bijzonder mooi om te wandelen. Hanoi is met zijn meren, boomrijke boulevards, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en mooie gebouwen een zeer boeiende stad. Een aanrader is de ochtendgymnastiek rond het Hoan Kiemmeer. Vroeg op, maar erg leuk; u ziet er vele Vietnamezen tai chi beoefenen. Hanoi kent ook mooie musea, zoals het museum voor schone kunsten, waar voornamelijk moderne schilderkunst te vinden is. De geschiedenis van het turbulente land weerspiegelt zich in vele historische gebouwen. Gaat u ’s avonds eens een keer naar een voorstelling in het Waterpoppen Theater, een typisch Vietnamees volksspel. Een centraal punt van de stad is het Hoan Kiemmeer, waarin de Ngoc Son-pagode is gebouwd. Er zijn diverse leuke restaurantjes aan het meer waar u heerlijk kan genieten van een Vietnamese specialiteit: ‘Iced Vietnamese Drip Coffee’.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief transfer met Engelssprekende gids

Kennismaking met Hanoi
Hanoi

Kennismaking met Hanoi

Een halve dag op verkenning in de typisch Vietnamese stad Hanoi. U bezoekt een aantal hoogtepunten. Eerst naar...

De hoogtepunten van Hanoi
Hanoi

De hoogtepunten van Hanoi

De hele dag op verkenning in de typisch Vietnamese stad Hanoi. Vanuit uw hotel rijdt u naar het mausoleum van...

Foodtour
Hanoi

Foodtour

Aan het einde van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters...

Dag 2 Hanoi, citytour halve dag

U wordt opgehaald door uw gids en chauffeur voor een excursie van een halve dag in Hanoi. U bezoekt een aantal hoogtepunten. Eerst rijdt u naar het mausoleum van Ho Chi Minh. Van begin september tot begin november wordt het lichaam gereinigd, dan is mausoleum niet toegankelijk; ook op maandagen is het mausoleum gesloten (u bezoekt dan de Tran Quoc-pagode of Hanoi Hilton, de vroegere gevangenis). Daarna naar het erachter gelegen ‘Huis van oom Ho’. Ho Chi Minh heeft gewoond in dit eenvoudige huis op palen, prachtig gelegen in het schaduwrijke park, aan een karpervijver. U kunt ook het fraaie presidentiële paleis bewonderen (aan de buitenkant), daterend uit de Frans-koloniale tijd. In dezelfde omgeving ligt de unieke houten Pagode op één zuil, middenin een lotusvijver. Vervolgens naar de Tempel van de Literatuur, waarvan het oudste deel dateert uit de 11de eeuw. Het tempelterrein is verdeeld in vijf ommuurde tempelhoven. De Oude Wijk met zijn talrijke (36!) ambachtsstraatjes en de Ngoc Son-tempel in het Hoan Kiemmeer vormen het boeiende sluitstuk van deze excursie. Na afloop van de excursie wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de middag is te vrije besteding.

 

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje en entreegelden

Dag 3 Hanoi- Mai Chau

Een typisch huisje in Mai Chau DSCF2028(17)

Een prachtige avontuurlijke rondreis door de hoge bergen in het noorden. U wordt bij uw hotel opgehaald door uw gids en chauffeur. Hier start uw reis door de onbekende berggebieden van Noord-Vietnam. Vanaf Hanoi rijdt u zuidwaarts door een fraai landschap naar Hoa Binh; onderweg kunt u stoppen bij Muong- en Dao-dorpen. U rijdt verder westwaarts langs kalkstenen rotsformaties en theetuinen naar Mai Chau.

 

Let op: Het gebied in het noorden, van Mai Chau tot aan Sapa, is volop in ontwikkeling en sommige wegen zijn erg slecht. Dit samen met de aanleg van nieuwe wegen kan soms voor wat vertraging zorgen. Als u dit niet wilt kunt u beter niet naar deze gebieden gaan.

 

Overnachting in Mai Chau

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, evt. entreegelden

Dag 4 Mai Chau- Son La

U rijdt een fraaie route naar Son La; u heeft volop gelegenheid onderweg te stoppen om te wandelen en dorpen te bezoeken, waar de Zwarte Thai, de Meo, de Muong en de Witte Thai leven. U ziet fruitboomgaarden, theeplantages en hoge bergen. Tevens bezoekt u de voormalige gevangenis uit de Franse tijd.

 

Overnachting in Son La

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, evt. entreegelden

Dag 5 Son La- Dien Bien Phu

FR3A0078(17) FR3A0086(17)

U rijdt met uw chauffeur en gids verder naar Dien Bien Phu. Enkele uren rijden door het berglandschap, waar u bij bergstam-dorpen kunt stoppen. De weg naar Dien Bien Phu is mooi, u reist door groene bossen en heeft af en toe mooie uitzichten. De plaats was het laatste Franse bastion, bekend om de slag van Dien Bien Phu in 1954. Restanten in de vorm van monumenten en bunkers herinneren aan die tijd.

 

Overnachting in Dien Bien Phu

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, evt. entreegelden

Dag 6 Dien Bien Phu- Tam Duong

Vandaag rijdt u met uw chauffeur en gids naar Tam Duong. Een zeer mooie route, gedeeltelijk door de prachtige Lai Chau-vallei, u ziet rijstterrassen tegen de steile bergwanden, snelstromende rivieren en bossen.

 

Overnachting in Tam Duong

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, evt. entreegelden

Dag 7 Tam Duong- Sapa

Coc Ly markt (36) DSC_0264_pp1gd4(17)

Op weg naar Sapa rijdt u over de Tram Ton-pas, de hoogste pas van Vietnam met spectaculaire uitzichten. U zult ook merken dat het een stuk koeler wordt hoe meer u richting Sapa gaat. Onderweg naar Sapa krijgt u volop gelegenheid om te wandelen en te genieten van de fraaie natuur. U arriveert in Sapa rond het middaguur. ’s Middags maakt u een wandeling naar de markt of naar de nabijgelegen waterval Cat Cat.

 

Informatie Sapa:

Sapa is een klein bergstadje, ooit door de Fransen gesticht als bergoord. Sapa ligt op ongeveer 1600 meter hoogte, het hoogste deel van de wijde omgeving. Het is omgeven door hoge bergen, op de lagere hellingen zijn hier en daar rijstterrassen en groentetuinen. Het gebied leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen in de directe omgeving (u bent zo buiten het stadje en direct in de natuur). Dagelijks komen bergvolkeren uit de wijde omgeving naar Sapa om hier hun goederen te verhandelen. U kunt vanuit de bergplaats mooie wandelingen maken in de omgeving: bergen, uitzichten, dorpjes. Vanuit Sapa kunt u ook zeer interessante bezoeken brengen aan bergdorpen in de wijde omgeving, waar het nog veel authentieker is. In verschillende plaatsen zijn weekmarkten, ook op verschillende dagen: in Can Cau op zaterdag, in Bac Ha op zondag, in Coc Ly op dinsdag, in Tam Duong op donderdag.

 

Overnachting in Sapa

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, evt. entreegelden

Dag 8 Sapa, dagexcursie wandeling Taphin

Deze dag trekt u er op uit om het drukke leven achter u te laten en van een wandeling te genieten waar u bijna geen toeristen zult tegenkomen. U zult het bergdorp Taphin gaan bezoeken. De wandeling start vanuit Sapa, u loopt door mooie tuinen en pijnboombossen. U zult dan het etnische minderheiddorp Matra van de Zwarte Hmong passeren, een zeer kleine dorpje ver weg van alle westerse beschaving. De wandeling gaat verder door rijstvelden met spectaculair uitzicht op het mooie landschap. Tijdens deze dag zult u ook een lokale school bezoeken. Uw lunch nuttigt u voordat u bij het dorp Taphin aankomt. Hier kunt u het culturele leven van de Zwarte Hmong en Rode Dao minderheden, de 2 grootste etnische groepen in het gebied ervaren. U kunt hen herkennen door de manier van kleden en de prachtige ambacht die ze maken. Deze excursie biedt u ook de kans om lokale huizen en grotten te bezoeken. U zult per auto terugkeren naar Sapa. De wandeling rond de 4 uur. Inclusief Engelssprekende gids en vervoer naar beginpunt en terug vanaf eindpunt naar uw hotel.

 

Overnachting in Sapa

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, evt. entreegelden

Dag 9 Sapa- Hanoi

Vietnam - Hanoi - 026(8) Vietnam - Hanoi - 070(8) Vietnam - Hanoi - 007(8)

Vandaag vertrekt u uit Sapa voor een lange, maar mooie rit terug naar Hanoi. Bij aankomst in Hanoi wordt u naar uw hotel gebracht, aankomst einde van de middag. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Hanoi

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, evt. entreegelden

Dag 10 Hanoi- Ninh Binh

U wordt deze ochtend bij uw hotel in Hanoi opgehaald en in circa 3 uur rijden naar uw hotel in Ninh Binh gebracht. 

 

Informatie Ninh Binh:
In de provincie Ninh Binh ligt ook de gelijknamige stad. Ninh Binh wordt ook wel 'Halong bay op het land' genoemd. Niet zonder reden; het groen begroeide karstgebergte rijst steil uit het landschap met rijstvelden en waterwegen op. Bijzonder mooi! Een boottochtje door dit gebied is daarom ook een must. Ninh Binh stad is een grote stad met een relatief klein centrum. In het centrum bevinden zich wat restaurantjes én de opstapplaats voor de boottochtjes naar Tam Coc (letterlijk vertaald: drie grotten). Naast Tam Coc zijn er nog diverse andere plaatsen waar de roeibootjes klaarliggen om u door het prachtige landschap te vervoeren. Een leuk weetje is dat de dijk die Ninh Binh beschermt tegen overstromingen met behulp van Nederlandse kennis is aangelegd.

 

Overnachting in Ninh Binh

Inclusief ontbijt en transfer

Op bedevaart naar de Parfum Pagode
Ninh Binh

Op bedevaart naar de Parfum Pagode

De Parfum Pagode is een geliefd bedevaartsoord voor Vietnamezen. U rijdt in ongeveer 1,5 uur naar Huong Son...

Cuc Phuong Nationaal Park
Ninh Binh

Cuc Phuong Nationaal Park

Het Cuc Phuong Nationaal Park werd in 1962 geopend en was daarmee het eerste nationale park van Vietnam. De...

Dag 11 Ninh Binh, excursie Tam Coc

Vietnam-VanVerre91(17) Vietnam-VanVerre23(17)

Dagexcursie:

U wordt naar Hoa Lu gebracht, de eerste hoofdstad van Vietnam, waar de vroegere koningen Dinh en Le aanbeden werden. U bezoekt de interessante Kinh Dinh Tien Hoang- en de King Le Dai Hanh-tempels. De tempels liggen in een prachtig delta-gebied van de Rode Rivier in een smalle vallei, omgeven door kalkstenen rotsformaties (het wordt dan ook wel de droge Halong Bay genoemd). Vervolgens maakt u een mooie tocht met een roeiboot (u hoeft niet zelf te roeien, het mag wel). Aan weerszijden ziet u rijstvelden. Maar al snel komt u in een serene waterwereld met stille meertjes, mooie natuur en een vredige bevolking. U vaart tussen de kalksteenrotsen, de Tam Coc-grotten en de Bich Dong-grot, waar u de stalagmieten en stalactieten ziet. Na afloop van de excursie wordt u naar uw hotel in Ninh Binh gebracht.

 

Overnachting in Ninh Binh

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, boottochtje

Dag 12 Ninh Binh- Halong Bay

Varen in de wereldberoemde Halong Bay. U wordt door uw chauffeur opgehaald bij uw hotel en in ongeveer drie uur, een afstand van 160 km, naar Halong Bay gebracht. Rond het middaguur gaat u aan boord. Na een welkomstdrankje, gevolgd door de briefing van de bemanning, is het lunchtijd. Geniet van een heerlijke Vietnamese lunchbuffet terwijl u vaart richting de fameuze rotspieken met namen als Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechthaan). Het is een prachtige baai. U passeert diverse kleine eilandjes en het fantastische karstgebergte, wat zomaar oprijst uit zee, overal om u heen. Wanneer de vleermuizengrot in de buurt komt kunt u met een kleinere boot er naar toe. Mocht u liever gaan kajakken, dit is ook een optie. Rond 17.15 uur keert u terug naar het schip om heerlijk te relaxen aan boord. Er wordt een kookdemonstratie gehouden op het zonnedek om u de kneepjes van het Vietnamese koken te leren. Tegelijkertijd is het happy hour (bij een drankje is de tweede gratis). Het diner bestaat uit een goed verzorgde barbecue. Er worden voornamelijk visgerechten bereid aan boord. Om 21:30 wordt er voor de liefhebbers een film vertoond, maar u kunt ook lekker gaan uitrusten in uw comfortabele hut. Mocht u behoefte hebben aan een traditionele massage, informeer er naar bij een van de medewerkers (tegen betaling en bij aankomst reserveren). U overnacht ergens in de baai, de boot ligt dan stil. 

 

Overnachting aan boord van de jonk

Inclusief alle maaltijden, Engelssprekende gids (aan boord) en transfer met privé-auto/busje

Dag 13 Halong Bay

Vietnam-HalongBay-baai2(13)

Begin uw dag goed met tai chi op het zonnedek, iedereen kan meedoen. Om 7.30 uur wordt u met een klein bootje naar de Image Halong dagboot gebracht, hiermee vaart u verder naar Viet Hai village. U kunt uw grote bagage in uw hut laten want aan het eind van de dag keert u terug naar de Pelican cruiseboot. De Pelican vaart overdag terug naar de haven om nieuwe passagiers op te halen (uw hut blijft voor u bestemd). U gaat eerst een mooie fietstocht maken op Cat Bat eiland rond het dorp. Daarna wordt uw lunch op de boot geserveerd. In de middag kunt u zelf kiezen uit kayakken met een gids, zwemmen bij de “Three Peach Beach’, een ongerept natuurlijk strand omgeven door turkoois water, of lekker luieren op het strand. Een paradijsje. Rond 16:00 uur keert u terug naar de Pelican cruise. In de avond is er weer een ‘happy hour’ en wordt er nogmaals een kookdemonstratie gepresenteerd. Diner aan boord. Geniet lekker na van de ervaringen van de afgelopen dagen met een drankje op het dek. Met een beetje geluk kunt u de fantastische sterrenhemel zien. Inclusief alle maaltijden.

 

Overnachting aan boord van de jonk

Inclusief alle maaltijden, Engelssprekende gids (aan boord)

Dag 14 Halong Bay- Hanoi

Als u wilt: tai chi-les aan dek (bij goed weer), nog voor het ontbijt, u begint de dag fit. Rond 07.00 uur ontbijt. U vaart langs de eilanden, Trong, Trinh Nu, Coc Ngoi en de Me Cung grot. Ook brengt u een bezoek aan de prachtige Suprise-grot. Hierna vaart de jonk rustig terug naar de haven van Halong Bay, ondertussen geniet u van een heerlijke brunch. Rond 11:30 komt u aan bij de haven. Daar vandaan rijdt u weer terug naar Hanoi, aankomst einde van de middag.

 

Overnachting in Hanoi

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids (aan boord), privé-auto/busje, evt. entreegelden

Dag 15 Hanoi, vertrek

Tot vertrek is de dag ter vrije besteding. U wordt opgehaald van uw hotel en naar de luchthaven gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën