Stone Town, Zanzibar Coffee House

Tanzania

Alsof de tijd heeft stilgestaan……Zanzibar Coffee House in Stonetown biedt haar gasten een mix van magie en romantiek. Het originele huis, woonhuis van Sir Tharia Topan een minister onder het bewind van Sultan Bargash, dateert uit 1885. Arabische invloeden zijn goed voelbaar in het 8 kamers tellende elegante boetiekhotel. Het dakterras is een populaire plek vanwege het mooie uitzicht. Want zo centraal in de stad beleeft u Stonetown op zijn best!

Locatie

Stonetown is een doolhof aan onverharde straatjes en steegjes. Zanzibar Coffee House ligt midden in het centrum dus wie van levendigheid houdt is hier aan het juiste adres. De groente- en vismarkt liggen op enkele minuten lopen, hier treft u de lokale inwoners terwijl ze hun dagelijkse boodschappen doen. De bedrijvigheid geven een goed beeld van het leven in deze bijzondere stad.

Accommodatie

Omgetoverd tot een stijlvol boetiekhotel met veel antiek en rijke stoffen brengen u bij Zanzibar Coffee House terug in de tijd. De professionele barista’s serveren in het café vele soorten koffie, die geteeld zijn op het eigen landgoed in de zuidelijke hooglanden op het vaste land. Kortom de allerbeste koffie drinkt u hier! Veel voorbijgangers strijken neer in het café voor een heerlijk ‘bakkie’. Het dakterras biedt 360 graden uitzicht, een ideale plek om de dag te beginnen met een espresso, macchiato, cappuccino en een smaakvol ontbijt. ’s Avonds is het geliefd om het betoverende zicht over de minaretten wanneer de zon ondergaat. Op de dag kunt u lekker wandelen door het historische centrum met veel oude gebouwen of nog beter reserveer een stadsexcursie. De gids leidt u door de wirwar van straatjes en geeft u veel informatie over het verleden en hedendaagse Zanzibar. Een andere optie is een paar uurtjes luieren aan het strand dat op een enkele minuutjes lopen ligt.

 

Kamertypen:

  • Standaardkamer.  De 6 standaardkamer zijn verschillende van inrichting, afmeting en in prijs. Het zijn niet zomaar kamers waar u in overnacht. Ze zijn sfeervol, met prachtige kleuren gedecoreerd en hebben een traditioneel Zanzibar hemelbed (aparte bedden of 2-persoonsbed). 3 Kamers hebben een en suite badkamer, de andere 3 hebben elk een privébadkamer op de gang. Een plafondventilator, airconditioning, muskietennet en wifi zijn ook aanwezig.
  • Suite. De Bourbon Suite met haar blauwtinten met gouden details heeft een groot 2-persoonsbed en fraaie badkamer. De suite grenst aan een standaardkamer. De Arabica Suite is schitterend met terracotta kleuren en voorzien van typische Arabische sofa’s. Ook is er een en suite badkamer. De overige faciliteiten zijn gelijk aan de standaardkamers.
Voorzieningen
  • Midden in Stonetown
  • Dakterras
  • Café
  • Wifi
Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën