Arusha, Mount Meru Game Lodge

Tanzania

Mount Meru Game Lodge is een kleinschalig onderkomen in een rustige omgeving nabij Arusha-stad. Ooit was dit een belangrijk opvangcentrum voor dieren. Nu loopt er nog wat klein wild zoals zebra’s, ezels (en een kruising, de Zonky) en struisvogels rond en u kunt genieten van een verscheidenheid aan vogels en apen. Ook zijn er drie waterbuffels, deze zijn gered en komen oorspronkelijk uit India. De bijzonder fraai aangelegde tuin staat vol bomen, bloemen en planten wat zorgt voor een ontspannen sfeer. Een fijne plek voorafgaand of na een safaritocht. De lodge is in 1959 gebouwd door Dr. Von Nagy en tot de dag van vandaag nog in familiehanden. Vele beroemdheden en Europese Royals hebben hier overnacht. Bent u de volgende?

Locatie

De ligging van Mount Meru Game Lodge halverwege de internationale luchthaven Kilimanjaro en Arusha-stad is ideaal. De transfertijd vanaf de luchthaven is zo’n 30 minuten. Wilt u Arusha verkennen dan is de afstand een half uurtje. Wij vinden de lodge een goede overnachtingsplaats als start- en/of eindpunt van een safaritocht door het noordelijk deel van Tanzania. En u heeft fraai uitzicht op Afrika’s Mount Meru. Geweldig!

Accommodatie

Met slechts 21 kamers is Mount Meru Game Lodge een prettig onderkomen. Het staat bekend om haar vriendelijke personeel die ervoor zorgen dat het gasten aan niets ontbreekt. Ons advies is om hier lekker 2 nachtjes te blijven zodat u volop geniet van de rust, de mooie tuin en het lekkere eten. Neem plaats op een comfortabel bed aan het zwembad en droom weg op de geluiden uit de natuur. Erg leuk is de educatieve en culturele wandeling naar het dorpje Usa River. Er wonen ongeveer 20.000 inwoners en hier krijgt u een uniek inzicht in het dagelijkse leven. Deze gratis wandeling wordt geleid door een medewerker van de lodge. Bent u een koffieliefhebber, reserveer dan een excursie naar een van de koffieplantages in de buurt.

 

Kamertypen:

  • Standaardkamer: 19 sfeervolle kamers zijn gezellig van inrichting. Er is een badkamer met douche en toilet, een muskietennet en een kluis op de kamer.
  • Familiekamer: er zijn 2 familiekamers, waarvan 1 kamer geschikt is voor 3 personen. De andere familiekamer heeft een verbindingsdeur en is geschikt voor 4 personen.
Voorzieningen
  • Restaurant
  • Prachtige, grote tuin
  • Zwembad
  • Wasmogelijkheden
  • Gratis begeleide wandeling naar lokaal dorp
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën