Anuradhapura

Anuradhapura is de grootste stad van het oude Sri Lanka en is bekend vanwege haar indrukwekkende boeddhistische tempels. De oude koningsstad was meer dan een millennium het middelpunt van de Sri Lankaanse beschaving en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er hebben 113 koningen en vier koninginnen geregeerd, die dankzij de boeddhistische filosofie godsdienstvrijheid toestonden en de bouw van de eerste ziekenhuizen ter wereld. In deze periode ontstonden er ook prachtige paleizen, beeldhouwwerk en lusttuinen. Anuradhapura is een druk pelgrimsoord, omdat er een stek staat van de heilige bo-boom (Sri Maha Bodhi) waaronder Boeddha zijn verlichting ontving. Er wordt gezegd dat de bo-boom de oudste boom ter wereld is. Een verblijf in Anuradhapura is heel bijzonder tijdens een rondreis Sri Lanka. 

 

 

Stoepa Anuradhapura Sri Lanka

Anuradhapura heeft drie grote stoepa’s om te bezoeken tijdens uw rondreis Sri Lanka, waar de heiligste relikwieën van het boeddhisme werden bewaard. De Ruwanweliseya heeft een gigantische witte koepel van 55 meter hoog (er zijn meer dan 100 miljoen bakstenen gebruikt), die de hemel of het hoofd van Boeddha symboliseert. De kegelvormige spits is een opeenstapeling van parasols, die het koningschap symboliseert en de vlam uit het hoofd van Boeddha als teken dat hij verlichting heeft bereikt. De Thuparama is de oudste stoepa van Sri Lanka. Deze kleine stoepa is een van de heiligste plekken voor boeddhisten, omdat hier naar verluidt het rechtersleutelbeen van Boeddha wordt bewaard. De Jetavanarama is de grootste stoepa van Anuradhapura, de basis heeft een diameter van 113 meter en staat op een acht meter dik bakstenen fundament en is 122 meter hoog. De Abhayagiri is de derde stoepa van Anuradhapura en is zeventig meter hoog. De stoepa’s  worden bijna volledig omringd door het water van de drie oudste en grootste spaarbekkens van het oude Sri Lanka, aan de oever is het heerlijk koel. Vanuit Anuradhapura kunt u gemakkelijk Polonnaruwa, Kandy, Dambulla en Sigiriya bezoeken (de Culturele Driehoek), waarna u uw rondreis Sri Lanka kunt vervolgen.   

Voorbeelden rondreizen en bouwsteen naar Anuradhapura
Sri-Lanka-Kandy-Lokale-Bevolking
Sri Lanka

Rondreis Gastvrij Sri Lanka

Waikkal - strand - Anuradhapura - tempels- Habarana - koningssteden - Kandy - treinreis - Nuwara Eliya - theevelden - Haputale - Yala - olifanten - Sinharaja - natuurreservaat - Galle - vestingsstad - Bentota - zandstrand

 

Sri-Lanka-Galle-boeddhisme2
Sri Lanka

Rondreis Hoogtepunten van Sri Lanka

Colombo - koloniale gebouwen - Kitulgala - raften - Galle - stadswandeling - Yala - safari - Ella - olifantenweeshuis - Nuwara Eliya - theevelden - Kandy - Horton Plains - Sigiriya - tempels - Trincomalee - strand, onderwaterwereld - Jaffna - Delft - Anuradhapura - ruïnes - Negombo - fietsen

Sri-Lanka-Anuradhapura-Dagoda_1_375181
Sri Lanka

Bouwsteen Sri Lanka: De koningssteden van Sri Lanka

De culturele driehoek en Kandy

 

Vanuit Waikkal of Negombo reist u naar de culturele driehoek: Anuradhapura en Habarana, koningssteden, olifanten, Sigiriya Leeuwenrots - naar de stad Kandy, Tempel van de Tand.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.