Jaffna

Jaffna ligt in het uiterste noorden van Sri Lanka. Dit deel is heel anders dan de rest van Sri Lanka; er wordt een andere taal gesproken, er is een andere godsdienst en de geschiedenis is verschillend. Jaffna doet eerder denken aan Zuid-India, er zijn ook bijna nergens Singalese opschriften op borden of winkels te zien. De stad is zwaar getroffen tijdens de burgeroorlog, maar er wordt hard gewerkt aan de wederopbouw. Er is een immens Hollands fort, het grootste dat de Hollanders in Azië hebben gebouwd. Het fort is door de bombardementen verwoest, maar er is begonnen met de restauratie. De oude koloniale panden in Jaffna, de grote hindoetempels en het drukke verkeer vormen een intrigerende combinatie tijdens uw rondreis Sri Lanka.

 

Jaffna Sri Lanka

Het vruchtbare schiereiland Jaffna is al eeuwenlang dichtbevolkt en er wordt intensief tuinbouw bedreven. Er zijn een aantal interessante bezienswaardigheden ten noorden van Jaffna. In Kantharodai staan miniatuurstoepa’s bij elkaar op een open plek, dit is nergens anders opSri Lanka te zien.

 

 

Vlakbij Kantharodai staan twee van de talloze grote hindoetempels, de Naguleswaram en de Maviddapuram. Voor de kust van Jaffna liggen enkele eilanden. Het verst gelegen en grootste eiland is Delft. Dit is een prachtig vlak eiland met lage koraalstenen muurtjes en kuddes wilde pony’s. Zoals de naam al doet vermoeden is er veel koloniale historie te zien, zoals de reünies van een Nederlands fort. U waant zich hier echt ver van de bewoonde wereld! Een heerlijke plek om even bij te komen van uw vakantie Sri Lanka.   

 

 

 

Tijdens deze rondreis en bouwstenen reist u naar Jaffna
Sri-Lanka-Galle-boeddhisme2
Voorbeeldreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka: Hoogtepunten van Sri Lanka

Beste reisperiode in onze zomer

 

Colombo - Kitulgala - raften - Galle - stadswandeling - Yala - safari - Ella - Nuwara Eliya - theevelden - Kandy - Sigiriya - tempels - Trincomalee - strand, Jaffna - Delft - AnuradhapuraNegombo

SriLanka-Wellawaya-kanoen
Voorbeeldreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka: Actief en onbekend Ceylon

Reisperiode: ideale reis voor het hele jaar.

 

Negombo - Wilpattu - safari - Jaffna - onbekende noorden - Culturele Driehoek, fietsen - Kandy, trekking - Kitulgala - nachttrekking - Ella - waterval - Wellawaya - kanoën - Tangalle, Bentota - strand 

SriLanka-Jaffna-FortvanJaffna3.jpg(12)
Voorbeeldreis Sri Lanka

Bouwsteen Sri Lanka: Het onbekende noorden van Sri Lanka

De culturele driehoek, het noorden en de oostelijke stranden

 

Reis naar de culturele driehoek en overnacht in Anuradhapura, ruïnes - door naar het noorden Jaffna, eiland Delft - rust tenslotte uit op het strand van Trincomalee.