Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Kwart dag

De Kelani rivier is een perfecte plek om te raften. Deze rivier is geschikt voor zowel voor beginners als gevorderden. Tijdens deze tocht trotseert u diverse stroomversnellingen. Het heldere water van deze rivier komt uit het Peak Wilderness Reserve en stroomt door een kloof net boven Kitulgala. Als de rivier breder wordt passeert u de locatie waar de film 'Bridge over the river Kwai' is gefilmd in 1956. Dit is ook een uitstekende plek om een verfrissende duik te nemen. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur en eindigt vlakbij Kitulgala waar een snack voor u klaar staat.
Voor degenen die willen genieten van de rivier en het prachtige landschap zonder de spanning en sensatie van de grote stroomversnellingen, is het mogelijk om een tocht te maken door het vlakkere gedeelte de kloof. Dit is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Raften in de snelstromende delen van de rivier hebben stroomversnellingen van graad 3/4, soms zijn er zelfs graad 5 stroomversnellingen. Voorafgaand aan de tocht wordt er een briefing gegeven waarbij u instructies krijgt over de procedures en peddeltechnieken.


Inbegrepen: Engelssprekende gids, snacks en veiligheidsmateriaal. Vergeet niet om zonnebrandcreme en gympen mee te nemen.