Okonjima, Okonjima Luxury Bush Camp

Namibie

Een bijna magische plek om een aantal nachten door te brengen en zeker niet om alleen maar te luieren aan het zwembad. Okonjima Luxury Bushcamp ligt in het gelijknamige privéreservaat dat een scala aan wandel- en natuurtochten biedt, ook na zonsondergang. Maar het is meer dan een overnachtingsplek alleen. Dit is het thuis van de AfriCat Foundation, een non-profit organisatie die onder meer onderzoek doet naar bedreigde diersoorten zoals luipaarden.

Locatie

Met een perfect ligging tussen de hoofdstad Windhoek (2 uur rijden via B1) en het Etosha National Park (bijna 3 uur rijden over C38) is Okonjima Private Nature Reserve een bezoek meer dan waard. Eenmaal binnen de poorten van het reservaat leidt een onverharde weg naar de receptie van het Okonjima Luxury Bush Camp.

Accommodatie

Het centrale deel is in typisch Afrikaanse stijl gebouwd en ingericht. De ruime lapa is met riet overkapt en heeft diverse zitgedeeltes waar op de frisse winteravonden het haardvuur knappert. In het eetgedeelte staat ’s morgens een ontbijt klaar met veel verse producten. Dit is tevens de plek waar smakelijke lunches en diners worden geserveerd. Zak weg in een van de stoelen en observeer met uw verrekijker de dieren die een slokje water komen halen bij de drinkplaats. Wordt het u te warm, zoek dan verkoeling in het zwembad. Na zonsondergang wordt het kampvuur aangestoken, zodat u met uw medegasten de dag nog eens kunt doornemen al dan niet onder het genot van een lekker drankje. Speciaal voor gasten van Luxury Bush Camp is er gelegenheid om na het diner vanuit de nachtobservatiepost stekelvarkens en honingdassen te spotten, hoe bijzonder is dat!

 

Kamertypen:

  • Chalets. De 8 ronde chalets zijn deels van steen, canvas en riet. Ze staan 80 tot 100 meter uit elkaar, zodat uw privacy is gewaarborgd. De aardse kleuren op de wanden maken het nog sfeervoller. Grote ramen zorgen ervoor dat uw eerste uitzicht bij het ontwaken de bush is, beter wakker worden bestaat niet. De badkamer heeft een douche en toilet. Ultiem relaxen en genieten van het uitzicht doet u vanuit uw sala (open stenen gedeelte met riet overkapt) die voorzien is van twee relaxbedden met comfortabele kussens, minibar en koffie/theefaciliteiten. Voor uw chalet staat een zogenaamd birdbath, vogeltjes vliegen af en aan en zorgen voor een vrolijk gefluit de hele dag door.
  • Juniorsuite. Er is maar ruime 1 juniorsuite. Opgetrokken uit steen, strak en modern in Afrikaanse stijl met veel oog voor detail ingericht. Het biedt een magnifiek uitzicht over de vlaktes. Er is een slaapgedeelte, een aparte lounge, open haard en badkamer met bad en toilet. Speciaal is de buitendouche, zo kunt u onder de sterrenhemel douchen!
Voorzieningen
  • Lapa met restaurant en bar
  • Waterdrinkplaats
  • Nachtobservatiepost
  • Zwembad
  • Chalets met privé sala
  • Veel activiteiten
  • AfriCat foundation
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën