Momenteel duurt het langer dan gebruikelijk voordat u een persoonlijk reisvoorstel van ons ontvangt.Lees meer

Swakopmund

Woestijnzand in Swakopmund

Als Swakopmund achter stoffige woestijnheuvels opdoemt, zult u zich even in uw arm moeten knijpen. Het is geen sprookjesachtige luchtspiegeling, deze charmante kustplaats met Duits tintje bestaat echt.

 

Apfelstrudel en palmbomen in Swakopmund

Apfelstrudel op een zonnig terrasje aan de oceaan is in Swakopmund niet vreemd. Cafétjes, bakkerijen en restaurants houden de tradities van hun kolonisten in stand en aroma’s van schnitzel en braadworst zweven over de boulevard. Maar dat dit niet Duitsland is, merkt u aan alles. U bevindt zich in het grensgebied tussen de Namib Desert en de Atlantische Oceaan, tussen zandduinen en blauwwitte schuimgolven. Een vuurtoren bewaakt het strand, een pier overdekt de golvende zee. Mistige neveldampen verdwijnen in een heldere lucht en palmbomen kleuren de brede straten frisgroen. Namibiërs ontsnappen graag aan de brandende Afrikaanse zon in het koele klimaat van Swakopmund,  een reizigersparadijs.

 

Stadswandeling in Swakopmund

Het koloniale Swakopmund is een stadswandeling zeker waard. Loop eens langs het treinstation in Bahnhof Street, waar u nu een gokje kan wagen in het casino. Beklim de Woermann Tower, met een panoramisch uitzicht over de zee en de woestijn of bekijk fossielen en artefacten in het Swakopmund Museum. De historische panden in de stad huizen inmiddels mooie boetiekjes en de Brauhaus – en Woermann Brock Arcade verzamelen Afrikaanse juweliers – de vakmensen in Swakopmund zijn werkelijk beroemd om hun wereldse sieraden! Tenslotte is de Craft Market een geliefde snuffelplek: kunstenaars en handwerkers bieden u hier de mooiste souvenirs.

 

Namib Desert, Cape Cross en Mondesa Township bij Swakopmund

Uw Namibië reis is niet compleet zonder de woestijn te hebben getrotseerd. Swakopmund is daarvoor perfect gelegen: net buiten de stad ligt de gigantische zandbak van de Namib Desert! Wie weet glijdt u van honderd meter hoogte over een zandheuvel naar beneden, nestelt u zich tussen de bulten van een kameel of vliegt u in een heteluchtballon de gele vlaktes van de woestijn over. Bovendien bevindt u zich in Swakopmund vlakbij Cape Cross, het huis van tienduizenden zeehonden. Zoek het avontuur op en kajak er gerust naartoe! Daarnaast kunt bij de oceaan (wind-)surfen, paragliden en paardrijden. Als u niet zo’n adrenalinezoeker bent en u liever verdiept in de levensstijl van de Namibische volken, kunt u op bezoek in het Mondesa Township. De lokale bewoners nemen u mee en vertellen u over de Ovambo, Damara en Herero. Tijdens de maaltijd geniet u van een lokaal drankje terwijl de bewoners trots hun muziek en dansen laten zien. U zult zich snel thuis voelen in de gastvrije cultuur van Namibië.

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Swakopmund
shutterstock_161334494
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Natuurwonderen van Namibië

Midden: Windhoek. Zuid: Kalahari > Fish River Canyon, vergezichten > Aus, wilde paarden > Sossusvlei. Midden: Swakopmund, aan de kust Twyfelfontein, cultuur. Noord: Etosha NP, waterdrinkplaatsen. Midden: Okahandja > Windhoek.

100 Wetlands & Deserts
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Woestijn en Wildparken

Midden: Windhoek. Zuid: Kalahari, woestijn > Sossusvlei, hoogste zandduinen ter wereld. Midden: Swakopmund, aan het strand > Twyfelfontein, rotstekeningen. Noord: Etosha NP, safari. Midden: Okonjima, luipaarden > Windhoek.

shutterstock_167004059
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Sossusvlei en Swakopmund

Het zuiden en midden van Namibië

 

Beklim de Big Daddy in Sossusvlei > wandel door Sesriem Canyon > kajak in Walvis Bay en eet verse vis in Swakopmund, bezoek ook het achterland met de welwitschiaplant.