Swakopmund

Swakopmund is gelegen aan de Atlantische kust van Namibië in Zuidwest-Afrika en staat bekend om zijn Duitse koloniale erfgoed, wat je terug kunt zien in de architectuur en cultuur. Met uitgestrekte woestijnlandschappen, zandduinen en de Atlantische Oceaan is Swakopmund een goede bestemming voor avonturiers en natuurliefhebbers.

 

 

Geschiedenis

In de late 19e eeuw werd Namibië een kolonie van het Duitse Keizerrijk. Tijdens de Duitse overheersing onderging Swakopmund ontwikkelingen. Zo bouwden de Duitsers historische gebouwen die nog steeds zichtbaar zijn in de stad en bijdragen aan de charme en unieke sfeer in Swakopmund. Sinds de onafhankelijkheid van Namibië in 1990 heeft Swakopmund zich verder ontwikkeld tot een populaire toeristische bestemming, bekend om het kustlandschap, avontuurlijke activiteiten en evenementen. Tegenwoordig is Swakopmund een stad waar geschiedenis en de moderne tijd samenkomen, en blijft het centrum belangrijk voor toerisme en handel.

 

      

 

Kaart

Swakopmund is gelegen aan de Atlantische kust van Namibië in Zuidwest Afrika.

 

Weer

Het weer in Swakopmund kan variëren, maar over het algemeen heeft de stad een koud zeeklimaat met milde temperaturen. In de zomer is het gemiddeld 20-25 graden Celsius en in de winter is het maximaal 15-20 graden. Neerslag komt niet zoveel voor, maar mist in de ochtend wel, vanwege de nabijheid van de Atlantische Oceaan.

 

    

 

 

Bezienswaardigheden in Swakopmund

 

Apfelstrudel en palmbomen in Swakopmund

Apfelstrudel op een zonnig terrasje aan de oceaan is in Swakopmund niet vreemd. Cafétjes, bakkerijen en restaurants houden de tradities van hun kolonisten in stand en aroma’s van schnitzel en braadworst zweven over de boulevard. Maar dat dit niet Duitsland is, merkt u aan alles. U bevindt zich in het grensgebied tussen de Namib Desert en de Atlantische Oceaan, tussen zandduinen en blauwwitte schuimgolven. Een vuurtoren bewaakt het strand, een pier overdekt de golvende zee. Mistige neveldampen verdwijnen in een heldere lucht en palmbomen kleuren de brede straten frisgroen. Namibiërs ontsnappen graag aan de brandende Afrikaanse zon in het koele klimaat van Swakopmund: een reizigersparadijs.

 

Stadswandeling in Swakopmund

Het koloniale Swakopmund is een stadswandeling zeker waard. Loop eens langs het treinstation in Bahnhof Street, waar u nu een gokje kan wagen in het casino. Beklim de Woermann Tower, met een panoramisch uitzicht over de zee en de woestijn of bekijk fossielen en artefacten in het Swakopmund Museum. De historische panden in de stad zijn nu de thuisbasis van prachtige boetiekjes. De Brauhaus en Woermann Brock Arcade zijn populaire bestemmingen voor Afrikaanse juweliers. De vakmensen in Swakopmund staan echt bekend om hun wereldse sieraden! En vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de Craft Market, een geliefde plek waar kunstenaars en handwerkers de mooiste souvenirs aanbieden.

 

Activiteiten in Swakopmund

 

Glijd over een zandheuvel naar beneden in de Namibië Desert

Uw Namibië rondreis is niet compleet zonder de woestijn te hebben getrotseerd. Swakopmund is daarvoor perfect gelegen: net buiten de stad ligt de gigantische zandbak van de Namib Desert! Wie weet glijdt u van honderd meter hoogte over een zandheuvel naar beneden, nestelt u zich tussen de bulten van een kameel of vliegt u in een heteluchtballon de gele vlaktes van de woestijn over.

 

    

 

Actief in Cape Cross

In Swakopmund bevindt u zich vlakbij Cape Cross, het thuis van tienduizenden zeehonden. Een spannende manier om deze dieren te bereiken is per kajak. Peddel rustig over de golven terwijl u kunt genieten van het uitzicht op de zeehonden. Daarnaast kunt u ook (wind)surfen over de golven. Als u meer van hoogtes houdt, kunt u ook paragliden hoog boven de kustlijn en het uitzicht bekijken op de oceaan en omliggende landschappen. Swakopmund biedt ook de mogelijkheid om paard te rijden langs de kust.

 

   

 

Bezoek Mondesa Township bij Swakopmund

Als u niet zo’n adrenalinezoeker bent en u liever verdiept in de levensstijl van de Namibische volken, kunt u op bezoek in het Mondesa Township. De lokale bewoners nemen u mee en vertellen u over de Ovambo, Damara en Herero. Tijdens de maaltijd geniet u van een lokaal drankje terwijl de bewoners trots hun muziek en dansen laten zien. U zult zich snel thuis voelen in de gastvrije cultuur van Namibië

Hotels bij Swakopmund

Bij Swakopmund, bieden wij diverse hotels aan. Wij hebben onze top 2 voor u uitgelicht, maar voor een uitgebreid overzicht verwijzen wij u graag naar ons hoteloverzicht.

Comerstone Guesthouse

Comerstone Guesthouse

Villa Margherita

Villa Margherita

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Swakopmund
shutterstock_161334494
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Natuurwonderen van Namibië

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari > Fish River Canyon, vergezichten > Aus, wilde paarden > Sossusvlei > Midden: Swakopmund, aan de kust > Twyfelfontein, cultuur > Noord: Etosha NP, waterdrinkplaatsen > Midden: Daan Viljoen > Windhoek.

100 Wetlands & Deserts
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Woestijn en Wildparken

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari, woestijn > Sossusvlei, hoogste zandduinen ter wereld > Midden: Swakopmund, aan het strand > Twyfelfontein, rotstekeningen > Noord: Etosha National Park, safari. Midden: Okonjima, luipaarden > Windhoek.

shutterstock_167004059
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Sossusvlei en Swakopmund

Het zuiden en midden van Namibië

 

Beklim de Big Daddy in Sossusvlei > wandel door Sesriem Canyon > kajak in Walvis Bay en eet verse vis in Swakopmund, bezoek ook het achterland met de welwitschiaplant.