Brandberg Mountain

Natuurgebied Brandberg Mountain in Namibie

Brandberg is de hoogste bergtop van Namibië en hier vereeuwigen San-rotstekeningen de levensstijl van duizenden jaren geleden.

 

Brandberg Massief

De Brandberg is vernoemd naar de vuurrode gloed die de bergtoppen haast in brand zet wanneer de zon ondergaat. De natuur in dit onherbergzame gebied is verbluffend. Woestijnolifanten en zwarte neushoorns lopen er wild rond, schorpioenen leven hier in groten getale en bij de Messum Krater groeit de intrigerende Welwitschia: een droge woestijnplant met lange, dorre bladeren. Het Mount Brandberg Nature Reserve is een gewilde bestemming voor rotsklimmers, maar ook wandelaars genieten van de ruige omgeving. Het hoogste punt van het berglandschap is Königstein, dat is zelfs de hoogste bergtop van heel Namibië. In de buurt vindt u het mijnwerkersplaatje Uis en u kunt overnachten bij het Brandberg Rest Camp. De medewerkers nemen u graag mee in hun jeep, om de wilde woestijnolifanten langs de rivieroevers op te zoeken. As u houdt van onaangetaste gebieden waar u ver weg van andere reizigers bent, is Brandberg een locatie om aan de route van uw Namibië rondreis toe te voegen.

 

White Lady

Hoewel het nabijgelegen Twyfelfontein over de grootste collectie rotstekeningen van Afrika beschikt (tot wel zesduizend jaar oud!), kan Brandberg er ook wat van. Duizenden schilderingen kleuren hier de grotten en rotswanden van het Brandberg Massief – dit gebied had duidelijk een grote spirituele betekenis voor de San, die ook bekend staan als Bosjesmannen. Wetenschappers denken dat de rotstekeningen wel twee- tot vierduizend jaar oud zijn. De tocht langs dit openluchtmuseum is spannend. U wandelt door ruige ravijnen zoals Tsisab Gorge en u kruipt onder een uitstekende rots genaamd Maack’s Shelter.  Voor u verschijnen dieren en mensen, vastgelegd in krijt en dierenbloed op de rotswand. Eentje springt er uit: de White Lady. Dit figuur, gehuld in witte kledij en met een boog in de hand, is jarenlang onderwerp geweest van discussie. Voor de één een medicijnman tijdens een rituele dans, voor de ander een jager op strooptocht - de Lady lijkt in ieder geval een man te zijn. Neem het maar even goed in u op: dit is beroemde schilderkunst uit Namibië!

Tijdens deze rondreizen reist u door natuurgebied Brandberg
shutterstock_270278957
Namibië en Zuid-Afrika

Autorondreis: Kaapse kust en puur Namibië

Zuid-Afrika, zuid: Kaapstad > west: Paternoster > Clanwilliam > Springbok > Namibie, zuid: Fish River Canyon > Aus > Sossusvlei > midden: Swakopmund > Twyfelfontein > noord: Etosha NP > midden: Windhoek.

shutterstock_161334494
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Natuurwonderen van Namibië

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari > Fish River Canyon, vergezichten > Aus, wilde paarden > Sossusvlei > Midden: Swakopmund, aan de kust > Twyfelfontein, cultuur > Noord: Etosha NP, waterdrinkplaatsen > Midden: Daan Viljoen > Windhoek.