Walvisbaai

Vogels in Walvisbaai

Walvisbaai is vernoemd naar de vele walvissen die plankton kwamen eten in de diepe baai voor de kust. Inmiddels is het de belangrijkste haven van Namibië en een walhalla voor vogels in alle soorten en maten. Neem uw verrekijker mee in Walvisbaai.

 

Walvisbaai Lagune

Walvisbaai is aan het groeien. Winkeltjes en restaurants verschijnen spontaan en toeristen weten de havenstad steeds makkelijker te vinden. De grote bezienswaardigheid in dit ongedwongen kustplaatje is de lagune. Flamingo’s en pelikanen kleuren het blauwe water hier zachtroze en geven een geweldige show wanneer ze in grote groepen hun vleugels spreiden en wegvliegen. Ga vroeg uit de veren voor de zonopkomst en kajak de eindeloze horizon tegemoet. Natuurfanaten springen op een boot en bevaren de Atlantische Oceaan, op weg naar walvissen, dolfijnen of zeehonden. Wie weet komt er een schildpad voorbij, ontspannen meeliftend op de stroming van het water. In Walvisbaailijkt het dagelijks leven mijlenver weg.

 

Sandwich Harbour en Dune 7 bij Walvisbaai

Gelukkig blijft het in Walvisbaai niet bij die magische lagune, het vogelparadijs heeft vele deuren! Bird Rock en Bird Paradise zijn goede plekken om de talloze soorten te bekijken, maar een trip naar Sandwich Harbour is nog een veel beter idee. Deze zoutwaterlagune is geschikt voor een wandeling langs zandduinen, de zee en vooral héél veel vogels: de beste schuilplekken in het zuiden en westen zijn niet per auto bereikbaar. Wie Dune 7 wil beklimmen (vijftig meter hoog met een uitzicht over de Namib-duinvelden) volgt de bordjes naar het vogelreservaat met speciale uitkijktoren voor de hobbyisten. De lagune, een stuk woestijn en de zoutwerken rondom Walvisbaai vormen samen het Walvisbaai Nature Reserve. Het is één van de meest prominente moerasgebieden voor vogels in zuidelijk Afrika, met duizenden soorten waaronder de strandlopers en plevieren. Loop vooral langs de Kuiseb River, om de vogelschatkist van Walvisbaai helemaal te openen.

 

Watersport en restaurants in Walvisbaai

De nabijgelegen woestijn maakt dat Walvisbaai net zoals Swakopsmund een goede uitvalsbasis is om de zandvlakten te verkennen. U rijdt bijvoorbeeld door flinke stofwolken op uw quad, glijdt als een surfer van een zandheuvel of u bekijkt het landschap vanuit de lucht. Rijd eens mee op de Welwitschia Drive, langs ogenschijnlijk verdorde, lage en zeer zeldzame planten in het maanlandschap van een rotsachtige woestijn. Verder kunt u in Walvisbaai windsurfen, vissen of een balletje slaan op spectaculaire golfbanen. Wanneer het tijd is van uw zomeravond te genieten, strijkt u neer in één van de gevarieerde restaurants. In het Langstrand restaurant met wonderbaarlijk uitzicht over de zee proeft u van een Afrikaanse grill en zeevruchten, Lyon des Sables voegt een Frans tintje toe aan de Namibische keuken en The Raft is een restaurant gebouwd op palen in de zee. Uw Namibië reis komt even op een rustpunt: Walvisbaai heeft ene heerlijke, relaxte sfeer.

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Walvisbaai
100 Wetlands & Deserts
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Woestijn en Wildparken

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari, woestijn > Sossusvlei, hoogste zandduinen ter wereld > Midden: Swakopmund, aan het strand > Twyfelfontein, rotstekeningen > Noord: Etosha National Park, safari. Midden: Okonjima, luipaarden > Windhoek.

shutterstock_270278957
Namibië en Zuid-Afrika

Autorondreis: Kaapse kust en puur Namibië

Zuid-Afrika, zuid: Kaapstad > west: Paternoster > Clanwilliam > Springbok > Namibie, zuid: Fish River Canyon > Aus > Sossusvlei > midden: Swakopmund > Twyfelfontein > noord: Etosha NP > midden: Windhoek.

shutterstock_246843367
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Sossusvlei Symfonie

Het zuiden van Namibië

 

Sossusvlei, de beroemde rode zandduinen zijn het hoogste ter wereld. Spectaculaire zonsopkomsten en de droge Deadvlei > Windhoek, hoofdstad, mix van culturen.