NamibRand Nature Reserve

NamibRand Nature Reserve

Het NamibRand Nature Reserve is gelegen in het zuiden van Namibië. Dit privé natuurreservaat is ontworpen om de unieke ecologie en het wildleven in dit deel van het land gebied te beschermen en te behouden.

 

NamibRand Nature Reserve, uitgestrekte vlaktes 

Er zijn niet veel bezoekers die zich de tijd gunnen om het fraaie NamibRand Natuurreservaat te beleven. Dit privé natuurreservaat telt maar liefst 180.000 ha en is daarmee een van de grootste in Namibië. Het is gelegen ten zuiden van de veel bekendere Sossusvlei. Het landschap van NamibRand Natuurreservaat varieert van hoge bergen tot uitgestrekte vlaktes met golvend graslandschap en die karakteristieke rode aarde.

 

De dierenwereld van NamibRand Nature Reserve

In het NamibRand Natuurreservaat vindt u een diversiteit van dieren terug. Wat is het mooi om een kudde oryx antilopen op de vlaktes te zien. Helemaal mooi als ze op een rood zandduin staan, dit zorgt voor een mooi contrast. Met geluk kruist een luipaard uw pad of trekt een groep zebra's voorbij. Struisvogels, kudu's, gemsbokken en ander diersoorten voelen zich opperbest in dit ruige reservaat.

 

NamibRand Nature Reserve, een desolaat gebied

Voel, proef en ruik de uitgestrektheid en verlatenheid van NamibRand Natuurreservaat. Bijzonder indrukwekkend….Dit is wat Namibië onderscheidt van haar Afrikaanse buurlanden. De magie van de woestijn grossiert hier in al haar wonderlijke facetten. De dag zien ontwaken en de dageraad in NamibRand ervaren is echt een belevenis! Heerlijk om hier een paar nachten te verblijven in een lodge of om te slapen onder de sterrenhemel tijdens een wandelsafari.

 

De mystiek van de open kringen in NamibRand Nature Reserve

Waar ze vandaan komen die open kringen weet niemand. In de wandelgangen worden ze ‘fairy circles” genoemd. Geheimzinnige open zandvlaktes variërend van 2 tot 20 meter liggen midden in de natuur door het hele reservaat heen. Talloze wetenschappers hebben deze kringen nader bekeken, maar niemand heeft een goede verklaring hoe en waardoor ze zijn ontstaan en…wat het doel ervan is. Tegenwoordig kun je doormiddel van een donatie eigenaar worden van een ‘fairy circle”, je eigen stukje land in Namibië wie wil dit nu niet? En het mes snijdt aan twee kanten want het geld van de donaties wordt weer gebruik voor natuurbehoud. De ‘fairy circle’ zijn karakteristiek voor het landschap in het natuurreservaat.

 

NamibRand Nature Reserve en haar sterrenhemel 

Nergens ter wereld kun je de sterren zo prachtig aan de hemel zien schitteren als in Afrika. Natuurlijk ook in het NamibRand is dat niet anders. Geen onnodige verlichting die voor verstoring zorgt. Na zonsondergang komt het sterrenstelsel goed tot zijn recht en altijd is er wel een gids in de buurt die gepassioneerd over de verschillende sterren kan vertellen en ze kan aanwijzen. Helemaal bijzonder is natuurlijk als er een professional astronoom aan te pas komt met apparatuur waarbij u zelf Saturnus scherp kunt waarnemen.

 

Bekijk de voorbeelden van onze rondreizen naar Namibië.

Tijdens deze bouwsteen reist u door NamibRand Nature Reserve
TTT002 013(6)
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Wandelsafari Namibië

Het zuiden van Namibië

 

Ontmoet de bosjesmannen in de Kalahari > Maltahöhe > NamibRand Nature Reserve, 3 daagse wandelsafari over de zandduinen en slapen onder de sterrenhemel > Windhoek, einde.