Inle Lake, Myanmar Treasure Resort

Myanmar

Helemaal passend bij de omgeving zijn deze lieflijke bungalowtjes die op palen in het water staan. Een deel heeft een fantastisch uitzicht over het Inle Lake. Van binnen zijn bungalows ruim en mooi ingericht. Geweldig is de buitendouche: onder de sterrenhemel staat u te douchen met uitzicht door het raam over het meer (nee: je kan niet naar binnen kijken, alleen naar buiten!).

Locatie

Het hotel ligt wat afgelegen aan het meer. U kunt er alleen per boot naar toe. Maar te voet kunt u wel door de landerijen naar een dorpje wandelen. Er zijn geen winkels en restaurantjes in de buurt (dat is overigens praktisch nergens aan het meer), maar het hotel is een prima uitgangspunt voor het maken van uitstapjes per boot over het meer.    

Accommodatie

Er zijn 60 kamers/bungalows. 59 daarvan zijn deluxe kamers en er is 1 suiteroom. De suiteroom is heel mooi en groter dan de deluxe kamers, maar het voegt niet zo heel veel toe. Wij raden gewoon de deluxe kamers aan. En luxe zijn ze zeker! Smaakvol en trendy ingericht met een houten vloer, houten muren en een bamboeplafond. De meubels zijn ook van hout. Er zijn veel ramen die uitzicht bieden over het meer of een vijver. 

Het zitgedeelte met een bank biedt een mooi uitzicht. Elke kamer heeft ook een terras met twee stoelen. In de kamers staan een televisie, minibar, ventilator en een waterkoker, zodat u koffie en thee kunt zetten. De badkamer is ook met veel hout ingericht. Er is een bad met douche erboven binnen. Heel bijzonder is de buitendouche. Een haardroger is aanwezig.  

De bungalows staan in rijen, hierdoor ook prijsverschillen, al zijn de huisjes gelijk.

 

Deluxe Lakeview bungalows: de ligging van deze kamers is het mooist, daarom ook de duurste categorie.

 

Deluxe mountain view rooms: uitzicht op de bergen, maar vanaf de meeste ook op de tuinen. Ook deze staan op palen, dus ook hier water rondom.

 

Second row Deluxe Lakeview bungalows: deze staan achter de andere, dus niet direct zicht op het meer, maar ook deze staan op palen boven het water.

Voorzieningen

Er is een restaurant. Vaak zijn hier ’s avonds voorstellingen. Traditionele dansen uit de Shanregio worden opgevoerd. Naast het restaurant is een bar. Als het fris is, wordt een kampvuur gemaakt.

Een winkeltje en een spa behoren bij het hotel.

Dit hotel vinden we vooral geschikt voor twee nachten. Het is prachtig en uitermate geschikt om excursies over het meer te maken, maar vanuit andere hotels wandel je iets makkelijker een dorpje in, of daar kunt u bijvoorbeeld een fiets huren. 

Bij de receptie is een kluis. Er is een business centrum en roomservice en wasservice biedt het hotel ook. 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën