Kalaw

Kalaw en Pindaya zijn een geliefd vakantiegebied dankzij de indrukwekkende bergpartijen, vruchtbare valleien en autonome bergstammen gecombineerd met het aangename klimaat. In de negentiende eeuw stichtten de Britten hier tal van bergstations, die tijdens de hete zomermaanden een geliefd toevluchtsoord werden.

 

 

Kalaw is zo’n bergstation. Het ligt op een hoogte van ruim 1300 meter. Het lijkt alsof u in Engeland bent: heuvelachtig groen landschap, hier en daar Engelse huizen en, niet te geloven (u bent in Azië!): afrikaantjes, dahlia’s, margrieten: wat bij u in de tuin groeit, treft u daar ook aan. Een bezoek aan Kalaw en Pindaya mag eigenlijk niet ontbreken aan een rondreis Myanmar.

 

Kalaw Myanmar

Een wandeling (trekking) in de omgeving van Kalaw is een echte aanrader. De wandeltocht duurt ongeveer vijf uur. U ziet theetuinen (hooggelegen, dus koel gebied, waar de thee goed gedijt), groentetuinen en dorpjes. Als u inderdaad de hele wandeltocht doet, dan komt u ook bij de Palaung-stam. De tocht kan gedaan worden door iedereen die goed ter been is (en omdat het betrekkelijk koel is). Als het voor u te lang is, dan kort de gids de tocht in.

 

Onderweg naar of van Kalaw reist u langs Pindaya, een rustig plattelandsstadje. Het is beroemd geworden door zijn berg met kalksteengrotten; tussen de stalactieten en stalagmieten staan rond de achtduizend Boeddhabeelden in vele soorten en maten zijn opgesteld. U kunt hier prachtige foto's maken als aandenken aan uw rondreis Myanmar.

 

 

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Kalaw
D_7018(9)
Myanmar

Rondreis Myanmar: De charme van Myanmar

Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: Kalaw, Engels > Inle Lake, prachtig meer en bergstammen > Nyaung Shwe aan Inle Lake > vlucht Mandalay, naar Pyin Oo Lwin, Brits > treinreis, terug Mandalay > Bagan. Zuid-Myanmar: Yangon.

Bagan-Myanmar-tempels679(9)
Myanmar

Rondreis Myanmar : Hoogtepunten van Myanmar

Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: vlucht naar Bagan, honderden tempels en pagodes > Monywa, bijzonder gebied > Mandalay, koningssteden rondom > Kalaw, Engels > Inle Lake, mooist denkbare meer. Zuid-Myanmar: Yangon.

P1010043_tg27os(9)
Myanmar

Bouwsteen: Engelse landschappen en Inle Lake

Centraal-Myanmar

 

Af luchthaven Heho via de grotten van Pindaya naar Kalaw, Engelse landschappen en huizen > naar het Inle Lake, prachtig meer met bergstammen, beenroeiers en drijvende tuinen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.