Momenteel duurt het langer dan gebruikelijk voordat u een persoonlijk reisvoorstel van ons ontvangt.Lees meer

Mandalay

Reis naar de gezellige stad Mandalay, met ruim een miljoen inwoners de tweede stad van Myanmar. Aangezien hoogbouw een relatief onbekend fenomeen is in Mandalay spreiden de stadsgrenzen zich uit over een afstand van tientallen kilometers. Er is bijzonder veel te zien in Mandalay. Of het nu een wandeling betreft over een van de vele markten, een bezoek aan de talloze pagodes of de immense paleistuinen of de vele monnikenkloosters. Mandalay vormt het epicentrum van het boeddhisme. Nergens ter wereld wonen zoveel monniken en nonnen als in Mandalay. De stad is ook de gedwongen speelplaats van de befaamde Moustache Brothers. Iedere avond tegen achten spelen zij hun folkloreopera voor buitenlandse reizigers. Op een houten podium combineren de acteurs een authentieke Birmese cabaretvoorstelling met stand-up comedy. Een bezoek aan Mandalay zult u zich nog lang herinneren na terugkomst van uw rondreis Myanmar.

 

 

Mandalay bezienswaardigheden

Mandalay heeft veel interessante bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheid is Mandalay Hill. De heuvel is ruim 200 meter hoog en wordt beklommen via 1730 treden. Mandalay Hill is bezaaid met pagodes. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend, vooral tijdens zonsondergang of ´s avonds met de verlichte stad. Aan de voet van Mandalay Hill bevindt zich Mandalay Fort, een ommuurde stad van 2 bij 2 kilometer met rondom een paleisgracht. Binnen het fort waren koninklijke paleizen. In 1945 is alles verwoest, maar het herbouwde paleis in het midden van het fort is wel toegankelijk voor bezoekers. Vlakbij Fort Mandalay bevindt zich de Kuthodaw-pagode, een absoluut hoogtepunt. U vindt hier ´s werelds grootste boek, Tripitaka, in 729 marmeren stenen gegraveerd en elke steen is in een minipagode geplaatst. Het Shwenandaw-klooster is een oud houten klooster en staat bekend om zijn mooie houtsnijwerk. In de omgeving van Mandalay staan ook veel tempels, waaronder de Mahamuni-pagode. In deze pagode staat het grote bronzen beeld van de boeddhistische leider Mahamuni. Dit is na de Schwedagonpagode de heiligste pagode van het land.  

 

Reizen vanuit Mandalay  

Vanuit Mandalay kunt u gemakkelijk reizen naar de vervlogen koningssteden die op steenworp afstand liggen, namelijk: Inwa (of Ava), de Ub-bein brug, Amarapura en Sagaing. Ook de slangenpagode en het achterland rond het plaatsje Paleik zijn een bezoek meer dan waard. Vanaf het vliegveld gaan diverse vluchten naar Yangon en andere toeristische trekpleisters als Bagan en Inle Lake.

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Mandalay
Myanmar-Inle-lake-vissers_1_491483
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar: Actief & Cultureel

Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: Kalaw > trektocht, overnachten bij locals > Inle Lake. Oost-Myanmar: Keng Tong. Centraal Myanmar: Mandalay > Pyin Oo Lwin > treinreis Hsipaw > Mandalay > Monywa > Bagan. Zuid: Yangon.

Myanmar-Pyay-rijst(4)
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar: Ontdek onbekend Birma

Zuid-Myanmar: Yangon > Hpa An > Mawlamyaing > Kyaiktiyo. West-Myanmar: Mrauk U. Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: Loikaw > Inle Lake > Kalaw Pyin Oo Lwin > treinreis Hsipaw > Mandalay > Monywa > Bagan. Zuid: Pyay > Yangon.

De jonge Monniken wachten op de laatste maaltijd van de dag, Bagan, Myanmar
Voorbeeldreis Myanmar

Bouwsteen: Historie in Yangon, Bagan, en Mandalay

Zuid- en Centraal Myanmar

 

Yangon > vlucht naar Bagan, 40 km2 pagodes en tempels > boottocht Monywa, opmerkelijke uitingen van boeddhisme > naar Mandalay, koningssteden rondom.