Momenteel duurt het langer dan gebruikelijk voordat u een persoonlijk reisvoorstel van ons ontvangt.Lees meer

Inle Lake

Het Inle Lake is is een van de meest bijzondere plekken van Azië, zo’n meer treft u nergens anders aan. Het ligt in het hart van Myanmar en is 22 kilometer lang en 11 kilometer breed. Het is gelegen op een hoogte van maar liefst 900 meter boven zeeniveau en is het terrein van een autonoom volk, de Intha. In maar liefst 17 dorpen op palen op het Inle Lake hebben zij zich volledig aangepast aan het leven op en rond het meer. De verschillende stammen verbouwen groenten in drijvende tuinen. Tal van oude ambachten worden in de dorpen nog steeds in ere gehouden. De omgeving is schilderachtig met rondom het meer bergen. De vissers van het Inle Lake zijn wereldberoemd, omdat de omstandigheden hen hebben geleerd om met één been te peddelen. Zo houden ze de armen vrij om het visnet uit te gooien en hebben ze al staande geen problemen om over de drijvende tuinen heen te kijken. Een bezoek aan Inle Lake mag eigenlijk niet ontbreken aan uw rondreis Myanmar.

 

 

Inle Lake Azië

Op weg naar het unieke en magische Inle Lake reist u langs de Danu-dorpjes Pwehla en Ji Chanzi. Het landschap wordt beheerst door uitgestrekte rijst- en aardappelvelden. U bezoekt tevens het Shwe Yan Pyay klooster. Ook bezoekt u het papierfabriekje (hier maakt men papier met ingelegde bloembladeren, u mag er vast zelf ook eentje maken). U kunt ook een mooie fietstocht maken langs het Inle Lake, een leuke manier om de prachtige omgeving te verkennen. De kleurrijke stammen bieden (meestal in traditionele kleding) hun waren aan op markten. De markten hebben een vijfdaagse cyclus, u kunt dus meestal wel een markt bezoeken. Anders ziet u wellicht de stammen in de dorpen waar ze leven, een bijzondere ervaring tijdens uw rondreis Myanmar.   

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Inle Lake
Myanmar-algemeen-monnik-2
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar: De charme van Myanmar

Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: Kalaw, Engels > Inle Lake, prachtig meer en bergstammen > Nyaung Shwe aan Inle Lake > vlucht Mandalay, naar Pyin Oo Lwin, Brits > treinreis, terug Mandalay > Bagan. Zuid-Myanmar: Yangon.

Myanmar-Yangon-tempel2
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar : Hoogtepunten van Myanmar

Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: vlucht naar Bagan, honderden tempels en pagodes > Monywa, bijzonder gebied > Mandalay, koningssteden rondom > Kalaw, Engels > Inle Lake, mooist denkbare meer. Zuid-Myanmar: Yangon.

Myanmar-Inle-Lake-beenroeier-1_1_491622
Voorbeeldreis Myanmar

Bouwsteen Myanmar: De beenroeiers van het Inle Lake

Centraal-Myanmar

 

Vanaf luchthaven Heho naar het mooist denkbare meer, het Inle Lake, met beenroeiers, drijvende tuinen en bergstammen > naar Nyaung Shwe, toegangspoort tot het Inle Lake.