Momenteel duurt het langer dan gebruikelijk voordat u een persoonlijk reisvoorstel van ons ontvangt.Lees meer

Bagan

Een reis naar Bagan in Myanmar is betoverend! U vindt er de meeste boeddhistische tempels, ruines en stoepa’s ter wereld. Er zijn ruim 4400 tempels en pagodes in een gebied van 42 vierkante kilometer, de Bagan Archaeological Zone. Binnen een straal van een paar kilometer rond het ommuurde Old Bagan staan de belangrijkste tempels. Bagan is veel minder bekend als Angkor Wat in Cambodja, dus er zijn nog heel weinig toeristen. Een bezoek aan Bagan is zeker een hoogtepunt van een rondreis Myanmar

 

 

Bagan Myanmar

Vanaf Mingalazedi heeft u een panoramisch uitzicht op de meeste tempels en stoepa’s van Bagan. De zonsondergang is hier ook prachtig, maar u kunt ook de zonsondergang bewonderen bij de Shwesandaw-pagode, waar u zicht heeft op andere gebouwen in Old Bagan. U kunt het uitgestrekte gebied van Bagan uitstekend op de fiets ontdekken. U kunt bij de meeste hotels een fiets huren (of anders in Bagan) en het is een vrij vlak gebied. Het tempelcomplex van Bagan ligt aan de mooie Ayeyarwady-rivier. Het is heel leuk om hier de handel op de rivier te aanschouwen. Bagan staat ook bekend om haar prachtige lakwerken kruiken en schalen in aardetinten, het is een aanrader om een lakwerkfabriekje te bezoeken. Het is ook zeker de moeite waard om de markt in het plaatsje Nyaung-U, ten noorden van het tempelgebied, te bezoeken. U vindt hier misschien wel een mooi souvenir als aandenken aan uw rondreis Myanmar. 

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Bagan
Myanmar-algemeen-monnik-2
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar: De charme van Myanmar

Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: Kalaw, Engels > Inle Lake, prachtig meer en bergstammen > Nyaung Shwe aan Inle Lake > vlucht Mandalay, naar Pyin Oo Lwin, Brits > treinreis, terug Mandalay > Bagan. Zuid-Myanmar: Yangon.

Myanmar-Yangon-tempel2
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar : Hoogtepunten van Myanmar

Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: vlucht naar Bagan, honderden tempels en pagodes > Monywa, bijzonder gebied > Mandalay, koningssteden rondom > Kalaw, Engels > Inle Lake, mooist denkbare meer. Zuid-Myanmar: Yangon.

De jonge Monniken wachten op de laatste maaltijd van de dag, Bagan, Myanmar
Voorbeeldreis Myanmar

Bouwsteen: Historie in Yangon, Bagan, en Mandalay

Zuid- en Centraal Myanmar

 

Yangon > vlucht naar Bagan, 40 km2 pagodes en tempels > boottocht Monywa, opmerkelijke uitingen van boeddhisme > naar Mandalay, koningssteden rondom.