Bouwsteen Oorspronkelijke langnekstammen Loikaw

De reis vanaf Loikaw naar het Inle Lake is werkelijk fantastisch: grotendeels per boot (eerst over een rivier en dan over het langgerekte Inle Lake). Een bezoek aan Loikaw en omgeving is niet geschikt voor iedereen, u moet de eenvoudige accommodatie wel voor lief nemen (wel aardig en schoon). U bent in het gebied van de Padaung-vrouwen, ook wel langnekvrouwen genoemd vanwege hun koperen ringen om hun hals.

Deze stammen komen ook voor in Noord-Thailand (gevlucht uit Birma), dit is echter het oorspronkelijke leefgebied. De vrouwen tonen zich niet voor geld, zoals in Thailand, ze leven vrij afgezonderd. Maar toch is de kans dat u hen ziet wel groot, ook zij zijn aangewezen voor hun goederen op het plaatsje Loikaw.

De indrukwekkende langnekken
Wandel door Loikaw
Vaar over het Inle Lake
Renee2
Renée
Myanmar vind ik een ontdekking! Wat heb ik genoten: al die glans en die aardige mensen, die blij zijn dat je komt. U weet me te vinden.

Reis van dag tot dag: Langnekstammen Loikaw

Dag 1            Loikaw

Dag 2            Loikaw

Dag 3            Inle Lake

 

Dag 4            Inle Lake

Dag 5            Inle Lake         

Dag 6            Inle Lake

100% maat werk

Dag 1 Loikaw

U wordt bij de luchthaven opgehaald en door uw chauffeur naar uw hotel in Loikaw gebracht.

 

Informatie Loikaw:

Loikaw is de hoofdstad van de Kayah staat. Ondanks dat het een hoofdstad is, is het een zeer gemoedelijk stadje wat nog niet door het massatoerisme is ontdekt. De reden voor een reis naar Loikaw is voor een bezoek aan de Padaungstammen in de omgeving.

Maar Loikaw zelf is ook zeker de moeite waard!

 

Overnachting in Loikaw.

Inclusief privé-transfer.

Dag 2 Loikaw

Myanmar-Loikaw- Padaung huis(8) Myanmar-Loikaw-monniken(8) Myanmar-Loikaw-Pa O stam(8)

U bevindt zich in het gebied waar de Padaungstammen leven. De vrouwen zijn opvallend: met koperen ringen om hun nek, die de schouders naar beneden drukken, waardoor de nek lang lijkt, ze worden ook wel langnekvrouwen genoemd. U mag een kijkje nemen in huis en zien hoe ze leven. Voornamelijk de oude generatie vrouwen lopen nog met de ringen om, de jongere generatie niet meer.

Daarna rijdt u weer terug naar Loikaw, waar u een bezoek brengt aan een klooster (als u op tijd bent bij het klooster kunt u zien hoe de monniken hun laatste maaltijd voor die dag krijgen). Ook is er een weeshuis voor jonge nonnen die u kunt bezoeken. Het is opgericht door een non die wezen in huis heeft genomen en de meisjes opvoed als nonnen.

 

's Middags wandelt u door Loikaw en bezoekt het museum, daarna naar het letterlijke hoogtepunt: de op de berg gebouwde

Pagode Taungwe Zedi. U zult, als de weergoden meewerken, vanaf de pagode kunnen genieten van een mooie zonsondergang.

 

Overnachting in Loikaw.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 3 Loikaw - Inle Lake

D_6246(13)

Uw chauffeur brengt u naar het dorp Pe Khon, vanwaar u begint aan uw 5 uur durende boottocht naar het Inle Lake. Een schitterende tocht over de rivier noordwaarts, u vaart langs dorpjes en ziet hoe het dagelijkse leven van de Birmezen hier zich afspeelt aan en op het water. Het laatste lange stuk over het meer (het meer is 22 km lang!). U heeft de zon in de rug, optimaal genieten dus!

Let op: hoed op!

 

U maakt gelijk een bootexcursie van een halve dag op het meer. Een eerste kennismaking, per boot uiteraard, met het Inle Lake en haar bewoners. Het meest opvallend zijn wel de beenroeiers (camera in de aanslag!). De boottocht voert naar Innpawkhone Village, waar men bedreven is in zijdeweven. Ook bezoekt u Nanpan met zijn bootwerven en sigarenfabriekje (die enorm dikke typisch Birmese sigaren, cheroots). Vervolgens naar de Phaungdaw U-pagode en, als er tijd is, naar Leshae Village, waar men bijzondere boeddha-beelden heeft staan. U vaart naar de beroemde drijvende tuinen. Hier worden voornamelijk tomaten geplant omdat deze het hele jaar door geoogst kunnen worden. De volgorde is afhankelijk van de locatie van uw hotel aan het meer.

 

Informatie Inle Lake:

Het Inle Lake is een meer, zoals u nergens anders zult aantreffen! Dorpen op palen, drijvende tuinen, beenroeiers, hoge bergen rondom en dan ook nog eens de bergstammen die rondom het meer leven (tot aan Pindaya en Kalaw toe). Het hooggelegen meer heeft een lengte van 22 kilometer en is het leefgebied van de Shans en de Intha’s. In maar liefst 17 dorpen op palen hebben zij zich volledig aangepast aan het leven op en rond het meer. Het is een vrij koel gebied. Tal van oude ambachten worden in de dorpen nog steeds in ere gehouden.

De vissers zijn wereldberoemd, omdat de omstandigheden hen hebben geleerd om met één been te peddelen.

Zo houden ze de armen vrij om het visnet uit te gooien en hebben ze al staande geen problemen om over de drijvende tuinen heen te kijken.

 

Men verbouwt er tomaten, kool, bonen en ook verschillende soorten bloemen. Met wier, dat zij uit het water vissen, worden de tuinen regelmatig opgehoogd of uitgebreid. U blijft zich verbazen en u blijft fotograferen! En dan zijn er de kleurrijke bergbewoners, die niet op het meer leven, maar rondom. Zij bieden hun waren op marktjes aan, heel leuk om te zien, de meesten dragen hun traditionele kleding.

De markten zijn 1 x in de 5 dagen (5-daagse week hanteert men hier i.p.v. 7 dagen), het is dus niet in te plannen met onze kalender welke wanneer is. Maar er zijn veel markten, het lukt meestal wel om een markt te bezoeken (daarnaast komt u ook in dorpen waar men leeft, u zult dus altijd wel bergstammen zien. Aanrader: heeft u er tijd voor en zin er in, huurt u dan fietsen. Vele hotels verhuren deze (op het vasteland gelegen hotels), zo niet, dan kunt u naar Nyaung Shwe gaan hiervoor (dit plaatsje is de toegangspoort tot het Inle Lake, hier vandaan vertrekken ook alle boten). Maakt u een fietstocht naar een winery (jawel!): een heel leuk doel voor uw uitstapje.

En verdwalen kan eigenlijk niet.

 

Overnachting aan het Inle Lake.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, privé-boot met bootsman (geen gids).

Dag 4 Inle Lake

Halve dag-tocht per boot naar de Indain-pagodes. U bezoekt als eerste een bergstammarkt. De bootsman zal u daarheen brengen als er op deze dag een is. Daarna door naar de Indain-pagodes, deze prachtige bezienswaardigheid ligt het binnenland in, ten noordoosten van het meer. U vaart vanaf uw hotel naar de kreek aan de oostzijde van het meer (hoe lang u hierover doet hangt dus van de locatie van uw hotel af). De tochttocht over de smalle rivier is heel mooi en duurt ongeveer een half uur, u zult genieten van het schilderachtige landschap.

En dan te voet verder, naar de Indain-pagodef (heel leuke, afwisselende wandeling van ongeveer 20 minuten, er is maar 1 pad, kan niet missen). Dit half vervallen fantastisch mooie 17de-eeuwse pagode-complex, is uitgestrekt, bijzonder en zeer fotogeniek.

 

Overnachting aan Inle Lake.

Inclusief ontbijt, privé boottocht met bootsman (geen gids).

Dag 5 Inle Lake

Myanmar-inelake-rokendemevrouw(8) Myanmar-Inle Lake-boot(8)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting aan Inle Lake.

Inclusief ontbijt.

Dag 6 Inle Lake - Heho

U wordt bij uw hotel opgehaald en in ongeveer drie kwartier door uw chauffeur naar de luchthaven van Heho gebracht.

 

Bij aankomst einde van het arrangement.

Inclusief ontbijt, privé-transfer.

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën