terug naar overzicht

Bouwsteen Oorspronkelijke langnekstammen Loikaw

In het kort over Langnekstammen Loikaw

De reis vanaf Loikaw naar het Inle Lake is werkelijk fantastisch: grotendeels per boot (eerst over een rivier en dan over het langgerekte Inle Lake). Een bezoek aan Loikaw en omgeving is niet geschikt voor iedereen, u moet de eenvoudige accommodatie wel voor lief nemen (wel aardig en schoon). U bent in het gebied van de Padaung-vrouwen, ook wel langnekvrouwen genoemd vanwege hun koperen ringen om hun hals.

Deze stammen komen ook voor in Noord-Thailand (gevlucht uit Birma), dit is echter het oorspronkelijke leefgebied. De vrouwen tonen zich niet voor geld, zoals in Thailand, ze leven vrij afgezonderd. Maar toch is de kans dat u hen ziet wel groot, ook zij zijn aangewezen voor hun goederen op het plaatsje Loikaw.

Myanmar-Loikaw-locals(10)

Route

Dag 1            Loikaw

Dag 2            Loikaw

Dag 3            Inle Lake

Dag 4            Inle Lake

Dag 5            Inle Lake         

Dag 6            Inle Lake

Myanmar-Loikaw-tempel-monnik(10)

Maatwerk

Deze reis is een voorbeeld van wat er mogelijk is in Myanmar. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door en wij passen de reis graag aan op uw wensen.

Deze reis kent geen vaste vertrekdata.

 

Tips:

  • Knoop een strandverblijf aan deze bouwsteen vast.
  • Het is ook mogelijk om in Nyaung Shwe te verblijven in plaats van op het Inle meer.

 

P1110729

Blog van Renée's bezoek aan Loikaw

Voor Van Verre heb ik een prachtige inspectiereis naar het nog niet zo bekende Myanmar mogen maken. Ook voor mij was dit een bestemming waar ik nog nooit was geweest, maar altijd erg benieuwd naar was. Onder andere ook Loikaw met een bezoek aan de Padaung stammen (de vrouwen met de ringen om hun nek, ook wel langnekstammen genoemd) trok wel mijn interesse om te bezoeken. Eenmaal aangekomen in Loikaw, bijna aan het einde van mijn drieweken durende reis, blijkt Loikaw nog veel meer te bieden dan...

Overige informatie

Hotels
Wij bieden een grote verscheidenheid aan hotels aan, daar waar mogelijk. Voor deze reis hebben wij goede middenklasse, luxueuze hotels en topklasse hotels geselecteerd, zie tabje 'Hotels'. 

 

Aantal deelnemers
U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu voor twee of twintig personen (of meer) is.

Het is dus een privéreis, geen groepsreis.

 

 

 

Vervoer
U heeft overal tijdens transfers, overland-reizen en excursies een privé-auto of minibusje met chauffeur. De chauffeur heeft dezelfde beschrijving als u, u bezoekt dus alles wat er in uw programma staat; wilt u afwijken: geen punt, het is uw reis. Wilt u (gedeeltelijk) een gids erbij? De meerprijs hiervoor geven we u op verzoek door.   

 

De vluchten naar Myanmar
Wij regelen deze graag voor u. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.