Done Khone Island, Sala Done Khone

Laos

Sala Don Khone heeft verschillende kamertypes. Het leukst vinden wij de Floating Studio’s: alsof u op een woonboot slaapt! In de ochtend wordt u wakker met uitzicht over de Mekong. Ook mooi zijn de kamers wat ooit een voormalig ziekenhuis is geweest. Deze zijn ingericht in koloniale sfeer. In het midden van alle kamertypes is een groene tuin geplaats wat de accommodatie een rustieke sfeer geeft.

Locatie

Sala Done Khone is makkelijk te bereiken vanaf de bezienswaardigheden in dit gebied en gelegen op één van de 4000 eilanden. Het hotel is rustig gelegen in het dorpje Ban Khone en per fiets kunt u diverse bezienswaardigheden bezoeken en de Franse spoorbrug over om naar Don Det te gaan wat op een kleine afstand van het hotel ligt en waar veel backpackers verblijven.

Accommodatie

Het hotel beschikt over 5 verschillende kamers en suites:

 

 • De 6 French Heritage Villa’s zijn gesitueerd in het hoofdgebouw. Dit is werkelijk prachtig. Het was een oud ziekenhuis, uit 1896. Mooie tegels sieren de vloer. De plafonds zijn hoog. Er zijn 2 of zelfs 4 bedden (handig voor gezinnen!) en er staan fauteuils. De faciliteiten zijn in alle kamertypes gelijk, er is een televisie, airco, ventilator, thee- en koffiefaciliteiten, een kluisje en een koelkast. Voor de kamers is een zitje.

 • Ontzettend leuk zijn de 8 Floating Studios. Op 4 naast elkaar gelegen vlotten zijn 2-onder-1 kap kamers gemaakt. U moet het zien als een woonboot. In iedere studio staan een sofa en twee bedden. Vóór de studio, aan de kant van het water is een terrasje met twee stoeltjes. Gegarandeerd genieten van het uitzicht! Bij 4 van de studio's is een trap naar het dak waar ook een terras is gemaakt. Een echte aanrader! 

 • Er zijn 3 Ban Lao Classic rooms, de kamers zijn vrij groot met een aparte badkamer en een balkon met zitje. Elke kamer is mooi in Laotiaanse kleuren geschilderd en  hardhouten meubels. Als uitzicht heeft u de tuin voor u die volstaat met gekleurde bloemen.

 • De 4 Franse Studio’s zijn helemaal aan de achterkant van het gebouw gelegen. De kamers zijn netjes ingericht en hebben een bijzonder balkon waarbij u uitzicht heeft over de rijstterrassen die achter uw balkon liggen. Deze kamers zijn rustig gelegen.

 • Green Boutique Rooms (Ban Din) zijn erg mooi en verdienen daarom ook een ster meer dan de andere kamertypes. Deze kamers zijn rustig gelegen, in het midden van de kamers ligt een klein zwembad waar u gebruik van wilt maken. Het bijzondere van deze kamers is vooral de badkamer, deze is prachtig ingericht waardoor u het idee heeft buiten te staan. De kamers zijn groot en beschikken over dezelfde faciliteiten als de andere kamertypes.

 

Er zijn nog twee kamertypen, maar wij raden bovenstaande aan, deze zijn het leukst en ook gelijk in prijs.

Voorzieningen
 • Het hotel heeft een restaurant gelegen aan de Mekong, terwijl u geniet van een lokale maaltijd heeft u een prachtig uitzicht op de rivier. 
 • Bij de floating bungalows is een zwembad. Er is wifi, alhoewel het signaal niet overal even sterk is. Fietsen worden nabij het hotel verhuurd. Wasservice is mogelijk.
 • Het hotel streeft duurzaamheid na. Ze hergebruiken materialen, hebben zonne-energie en vuil water wordt gezuiverd.
 • Fietsen worden nabij het hotel verhuurd
 • Wasservice
 • Wifi
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën