Luang Say Cruise

Laos

Een heerlijk relaxte manier om te genieten van het leven op en langs de Mekongrivier. Aan boord van deze traditionele luxe houten boot, een replica van de beroemde boten die ooit in deze wateren voeren vaart u van Houeisay naar Luang Prabang of omgekeerde volgorde. Met deze unieke tocht van twee dagen bezoekt u bergstammen die in dorpjes langs het water leven waar weinig toeristen komen. Tevens brengt u een bezoek aan de magische Tham Thing grotten waar zich duizenden boeddhabeeldjes bevinden. Ervaar het traditionele Laotiaanse leven in deze twee dagen terwijl u langs de schoonheid van de Mekong vaart.

Locatie

De Luang Say cruise vaart tussen Houeisay (nabij Thailand, in het noorden, in de omgeving van Chiang Rai) en Luang Prabang.  

Accommodatie

U overnacht niet aan boord van de boot, maar in een lodge.

Voorzieningen

De Luang Say boot is 35 meter lang en heeft 36 zitplaatsen aan boord van de boot. U kunt heerlijk onderuit in een comfortabele stoel of bank genieten van de prachtige omgeving. Of u gaat aan tafel heerlijk zitten lezen onder het genot van een drankje. Er zijn twee toiletten aan boord van de boot en een keuken die u voorziet van de heerlijkste Laotiaanse maaltijden. Bij de bar kunt u uw drankjes bestellen en meenemen naar de kleine zitplek aan de voor of achterkant van de boot die u wederom een prachtig uitzicht bieden over de Mekong.

 

U mag op de voorplecht genieten van het uitzicht en achterin is een ronde comfortabele bank. De stoelen zijn per 2 en per 4 tegenover elkaar met een tafel ertussen. Er is veel ruimte en redelijk wat privacy.

Koffie, thee en water zijn gratis onbeperkt verkrijgbaar. Frisdrank en alcolholische dranken zijn tegen betaling verkrijgbaar. Snacks worden geserveerd en er is een lunch aan boord. De route van Houeisay naar Luang Prabang is 310 km lang. De eerste dag wordt er gestopt bij een controlepost en een leuk dorp om te wandelen. De tweede dag bij een dorp en bij grotten.  

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën