Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Kwart dag

Je gaat naar een dojo, een vechtsporttrainingshal, waar je de ninjameester ontmoet. Zorg dat je er om 10.00 uur bent. Je krijgt een korte introductie over feodale ninja's, een clandestiene groep spionnen en moordenaars die de kunst van het vermommen en stiekem aanvallen beheersten. Hoewel er maar weinig bekend is over de vechters zelf, zijn hun vaardigheden en technieken overgenomen door vechtsporters.

 

Trek een dogi aan, de kleding van ninja's, voor een trainingssessie. De instructeur geeft eerst een meditatiesessie, zodat je helemaal ontspannen bent. Ook de ninja’s doen dit altijd om hun gedachten te wissen en zich op hun missie te concentreren. Je leert meer over kujikiri, de handgebaren die de ninja's gebruikten om hun geest te versterken. 

 

Dan is het tijd om echt in actie te komen. Doe de bewegingen van de instructeur na terwijl hij beroemde moves laat zien, zoals grappling en zwaardvechten. En misschien wel het leukste onderdeel: shuriken, ninjasterren die door de lucht worden gegooid om tegenstanders te verwonden.

De workshop duurt twee uur en daarin leert de instructeur je vijf technieken, zoals de kusarigama, de sikkel met ketting, touwtechnieken maar dus ook het ninja zwaardvechten met shuriken.

 

Deze excursie is samen met andere reizigers en duurt een kwart dag

Inclusief: les, kledinghuur, Engelssprekende begeleiding, transfers

 

Minimum leeftijd: 5 jaar