Als u naar Japan reist, houdt u vast van sushi. Maar de Japanse keuken is veel meer dan dat. Vandaag gaat u de minder bekende Japanse gerechten klaarmaken en laten wij u zien dat de Japanse keuken veel meer te bieden heeft. Geen alledaagse gerechten meer, maar juist de authentieke die de Japanners zelf ook dagelijks eten. Naast het koken leert u alles over het keukengerei. Bent u altijd al nieuwsgierig geweest hoe u het beste met eetstokjes kunt eten? Vraag het uw chef en zij leert u graag de fijne kneepjes van het vak.
De kookcursus kan in de ochtend of middag gedaan worden.
- Ochtendles (dinsdag, donderdag en zaterdag): deze les draait om de uitdrukking ‘Mottainai’, wat zoiets betekent als ‘Het is zonde (om weg te gooien)’. Zo krijgt u uitleg over hoe u alle delen (wortel, schil en bladeren) van een raap kunt verwerken in de gerechten. Er staat dashi (Japanse bouillon), gestoomde raap met zalm, raapschil kinpira, heldere soep van raapbladeren, dashi-maki tamago (opgerolde omelet) en gekookte rijst op het menu.
- Middagles (maandag t/m zaterdag): tijdens de middagles leert u roergebakken varkensvlees met gember maken. Verder bestaat het menu uit de volgende gerechten: dashi (Japanse bouillon), dashi-maki tamago (opgerolde omelet), Kenchin misosoep (Japanse groentesoep) en gekookte rijst.
Samen met andere reizigers
Inclusief: Engelssprekende instructeur, ingrediënten voor bovenvermelde gerechten.
Overnachting in Kyoto.