Camperhuur Canada

Een camper huren in Canada

Met een camper door Canada reizen is een geweldige ervaring. Er zijn tal van verschillen tussen de campertypes. Al onze reizen zijn samengesteld op basis van autohuur. Wilt u toch liever met een camper op pad? Dat is uiteraard ook mogelijk. Neem contact met ons op en wij stellen graag een camperreis Canada voor u samen.

 

Wildkamperen in Canada

In Canada is het op een aantal plekken toegestaan om wild te kamperen, met name in Yukon. U heeft dan wel een camper nodig die self-contained is; uitgerust met een eigen toilet. Het voordeel aan wildkamperen is dat u in de natuurparken kunt overnachten. ’s Ochtends als de zon opkomt en u uw camper uitstapt, geniet u van een prachtig uitzicht. Een mooiere start van de dag is er bijna niet.

 

        

De voor- en nadelen van camperhuur in Canada

Net als met een auto heeft u alle vrijheid en bent u flexibel. U kunt de dag zo indelen als u zelf wilt. We hebben hieronder een overzicht gemaakt met de belangrijkste voor- en nadelen van camperhuur.

 

Voordelen:

  • De meeste campingsites hebben diverse vuurplaatsen. ’s Avonds kunt u hier uw eten klaarmaken en als u met kinderen reist is het een aanrader om boven het kampvuur heerlijke marshmallows te roosteren.
  • U overnacht aan de rand of zelfs midden in een natuurpark. Zo dicht bij de natuur vindt u geen hotels.
  • Alle type campers kunt u met een gewoon rijbewijs besturen. De minimumleeftijd is 21 jaar.
  • Vroeg boeken loont! Wacht daarom niet te lang als u met een camper door Canada wilt reizen. Sowieso is dat niet verstandig, omdat Canada een relatief kort toeristisch seizoen heeft (mei t/m okt).
  • In Oost-Canada is het niet noodzakelijk om een kampeerplek te reserveren. Wel raden wij dit aan. Zeker tijdens nationale feestdagen, in de weekenden en in juli en augustus. Dit zijn niet alleen voor toeristen, maar ook voor de Canadezen populaire kampeerdagen.

 

Nadelen:

  • Een rondreis Canada met Amerika combineren is mogelijk, maar houdt er rekening mee dat de camper wel weer in Canada ingeleverd moet worden. Een one-way is niet mogelijk als u verplaatst naar een ander land. Uiteraard kunt u uw camper wel op een andere plaats in Canada inleveren.
  • Als u aangekomen bent in Canada kunt u niet direct uw camper ophalen. Dit laat de Canadese regering niet toe, omdat u een lange intercontinentale vlucht heeft gemaakt. U overnacht daarom altijd de eerste nacht in de stad en haalt de volgende ochtend uw camper op. Plan de eerste reisdag weinig in. U bent al uren kwijt in de supermarkt en moet even wennen aan het voertuig.
  • Waar je in Oost-Canada niet hoeft te reserveren voor een camping, is dit in West-Canada wel noodzakelijk. Dit komt doordat West-Canada veel populairder is dan het oosten.
  • Wilt u liever op een natuurplaats (wildkamperen) staan? Dan is het geen mogelijkheid om te reserveren. Het zijn de mooiste plekken vaak direct aan een meer, in het bos en dichtbij het wild. Wees dus op tijd en kom niet pas aan het einde van de middag op de camping aan! Er zijn verder geen faciliteiten waardoor een overnachting gemiddeld slechts $20,- kost per camper.

 

Verzekering

Als u bij ons een camper huurt, bent u goed verzekerd. Daar zorgen wij voor. Als u toch helemaal onbezorgd op reist wilt, kunnen wij een aanvullende verzekering voor u afsluiten.

 

Aantal bestuurders

Er is één bestuurder in het tarief voor camperhuur inbegrepen. Wij raden het aan om een extra bestuurder toe te voegen. U reist dagelijks lange stukken en het is veiliger voor u en uw medepassagier(s) dat u uitgerust achter het stuur zit. En daarnaast heeft u als bijrijder ook meer tijd om te genieten van de groene natuur van Canada.

 

Navigatie

Download zelf een navigatiesysteem. In Google Maps kunt u kaarten downloaden. U heeft dan geen Wifi nodig om van A naar B te komen. Houdt er wel rekening mee dat u dan niet de actuele verkeersinformatie heeft. Als er een ongeluk of file is, wordt dit niet aangegeven. Maar goed nieuws: in Canada heeft u buiten de grote steden geen last van files.

 

Wilt u een camper rondreis door Canada maken? Neem contact op en vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Canada-vancouver-camper
Voorbeeldreis Canada

Camperreis Canada: Drie weken West-Canada per camper

West-Canada: Vancouver > camper ophalen, Manning > Oliver > Christina Lake > Revelstoke > Golden > Banff > Jasper > Wells Gray > Whistler > Ucluelet > Victoria > Vancouver, inleveren camper

Canada-Nova-Scotia-haven
Voorbeeldreis Canada

Camperreis Canada: Drie weken door Maritiem Canada

Atlantic Canada: Halifax > camper ophalen > Lunenburg > Kejimkujik NP > Five Islands > Fundy NP > Prince Edward Island > Cape Breton NP > Baddeck > Halifax, camper inleveren

Campsite Canada

Gemak dient de mens. Daarom reserveren wij alvast een plek voor uw camper op een mooie camping op een gunstige locatie.