terug naar het overzicht

Camperreis Drie weken door Maritiem Canada

Een rondreis met de camper door Atlantic Canada. Uw camper staat klaar, uw kampeerplekken zijn gereserveerd, u hoeft alleen nog maar te genieten. Van de natuur, de vuurtorens, de nationale parken, de ruige en ongerepte kust, de uitgestrekte stranden met soms enorme getijdenverschillen, de vissersdorpen, de in vrolijke kleuren geschilderde huisjes en de dieren. In uw eigen tempo rijdt u met uw tijdelijke huis op wielen door dit rustgevende landschap.

Wat maakt deze reis bijzonder
Inclusief camperhuur
Vooraf gereserveerde campings
Hoogtepunten Atlantic Canada
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Prijsindicatie vanaf € 2400,- per persoon
Reisduur: 21 dagen / 20 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Drie weken door Maritiem Canada

Dag 1     Aankomst Halifax

Dag 2     Peggy’s Cove, camper ophalen

Dag 3     Lunenburg

Dag 4     Lunenburg

Dag 5     Kejimkujik National Park

Dag 6     Annapolis Royal

Dag 7     Grand Pré

 

Dag 8     Five Islands Provincial Park

Dag 9     Fundy National Park

Dag 10  Fundy National Park

Dag 11  Prince Edward Island

Dag 12  Prince Edward Island

Dag 13  Pictou

Dag 14  Cheticamp

Dag 15  Cape Breton National Park

Dag 16  Cape Breton National Park

Dag 17  Baddeck

Dag 18  Louisbourg

Dag 19  Sherbrooke

Dag 20  Halifax

Dag 21  Vertrek Halifax, camper inleveren

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Halifax

Aankomst in de hoofdstad van Nova Scotia: Halifax

Canada-Halifax-Nova-Scodia-skyline Canada-Halifax-historisch-gebouw_1_548066

Bij aankomst neemt u een taxi naar uw hotel.

Halifax is een kleinschalige en sfeervolle stad. Een belangrijke havenstad, waar geregeld cruiseschepen aanleggen. Het oude centrum is het hart van de stad. Langs het water is er een boardwalk, waar vele restaurants en pubs te vinden zijn. De heuvel in de stad is de Citadel Hill. Op deze berg staat een fort dat de stad moest beschermen. In de zomermaanden staan de wachters buiten en klinkt om 12 uur het kanonschot. Bezoek ook de Public Gardens, voor een mooie wandeling door de natuur, midden in de stad.

 

Overnachting in Halifax.

Harbour Hopper Cruise bij Halifax
Halifax

Harbour Hopper Cruise bij Halifax

Een leuke, maar toeristische manier om Halifax te leren kennen. Stap aan boord van de drijvende bus. De route...

Dag 2 Halifax - Peggy’s Cove

Ca. 60 km / 1 uur

U haalt uw camper op bij de camperverhuurder. De komende dagen gaat u met uw tijdelijke onderkomen op pad.

Een korte rit van Halifax naar Peggy’s Cove van slechts 60 kilometer. U laat het stedelijke gebied al snel achter u. Volg de Lighthouse Route.

 

Eén van de meest gefotografeerde plekken van Atlantic Canada is de vuurtoren van Peggy’s Cove. De setting is dan ook dramatisch. Op een imposante granieten rots, waar de golven tegen aan beuken, staat het witte gebouw met de rode top. Peggy’s Cove zelf is een lieflijk, slaperig dorpje. De was hangt te wapperen, het leven kabbelt gezapig door. Iedereen groet elkaar. Op zoek naar iets lekkers voor het diner? Misschien brengt de straatnaam “Lobster Lane” u op een idee?

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 3 Peggy’s Cove - Lunenburg

Ca. 130 km / 2 uur

Canada-Lunenburg-onderweg Canada-Lunenburg-Nova-Scodia-haven Canada-Lunenburg-camper

Alle tijd om rustig aan te doen vandaag. U hoeft slechts 130 kilometer af te leggen. U volgt de Lighthouse Route en passeert daarbij rustige baaien met stranden en vissersdorpjes. Stop bij enkele van de uitzichtpunten en staar in de verte naar de eilanden voor de kust. Voor de koffie of lunch vinden wij Mahone Bay een aanrader. De huizen in Victoriaanse stijl, de vintage winkeltjes en de kleurrijke tuinen nodigen uit tot een wandeling door het dorp. Er zijn maar liefst drie kerken in deze gemeenschap.

 

Een van de grootste vissersplaatsen van de provincie Nova Scotia is Lunenburg. Talrijke gekleurde huisjes van hout staan op de berg. Vanaf het water is het een mooi plaatje. Veel gebouwen zijn nog uit de 18e en begin 19e eeuw en daarmee is Lunenburg op de werelderfgoedlijst van Unesco gekomen. In het oude centrum waant u zich even in het begin van de 19e eeuw. Het is mogelijk om met een gids het dorp te verkennen.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 4 Lunenburg

Fotogenieke vuurtorens

Een vrije dag in Lunenburg. Ga naar één van de strandjes langs de kust, geniet van een lunch in een vissersplaatsje of bezoek één van de vuurtorens langs de zuidelijke kustlijn. Maar bovenal, sta vandaag eens stil bij al het kleins en hoe mooi dat kan zijn.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Ontdek historisch Lunenburg
Lunenburg

Ontdek historisch Lunenburg

De ontdekking van Lunenburg begint goed met een tour door het dorp met een gids. Deze UNESCO-Werelderfgoed...

Dag 5 Lunenburg - Kejimkujik National Park

Ca. 95 km / 1,5 uur

Canada-Kejimkujik-Kust

Start het bezoek aan de Kejimkujik Seaside, het zusje van het nationale park, maar dan aan de zuidkust van Nova Scotia. In dit park zijn diverse wandelroutes uitgestippeld door het onaangetaste natuurpark. Wellicht ziet u bij de ruwe rotsen een groepje zeehonden zonnebaden. Daarna rijdt u in circa 1 uur door naar het Kejimkujik National Park, centraal gelegen op Nova Scotia. Breng direct een bezoek aan het Visitors Centre, voor een mooie wandel- of kanoroute voor vandaag of morgen.

 

De wandelschoenen kunnen aan. Dit nationale park is grotendeels te voet of per kano te bereiken. Het park bestaat vooral uit loofbomen en dennenbomen afgewisseld met meertjes. Er leven tal van dieren in dit park, ogen open houden dus!

 

Liever per auto dan wandelen? Volg dan de Kejimkujik Scenic Drive en stop bij de uitzichtpunten. Leuke bijkomstigheid, dit nationale park staat niet alleen bol van natuur, maar was ook het leefgebied van de Indianen. U vindt hier nog veel historie terug.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 6 Kejimkujik National Park - Annapolis Royal

Ca. 50 km / 1 uur

U hoeft geen grote afstandaf te leggen vandaag, wij adviseren dan ook om een omweg te maken en via Digby te rijden. Vanaf de kade van Digby kijkt u uit op het Annapolis Basin. Ook is Digby de uitvalsbasis voor een bezoek aan de walvissen, met een walvisexcursie.

 

Meer dan 135 Victoriaanse huizen staan in het stadje Annapolis Royal. Er zijn enkele musea als u meer achtergrondinformatie over dit gebied wilt weten. Plan een bezoek aan Fort Anne in. De overblijfselen van dit fort met vier bastions staat op de lijst van National Historic Sites of Canada. Het werd gebouwd als bescherming tegen Franse aanvallen in King George’s War. De eerste officiële vlag van Canada met het esdoornblad werd hier ook neergezet ter vervanging van de vlag die de Fransen hier hadden neergezet met een Holy Cross erop.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Walvissen Spotten vanuit Digby
Digby

Walvissen Spotten vanuit Digby

Ga met uw huurauto naar Brier Island, een mooie route over de landtong vanaf Digby. U bent circa 90 minuten...

Dag 7 Annapolis Royal - Grand Pré

Ca. 150 km / 2,5 uur

Rustieke baai in Nova Scotia Canada-Nova-Scotia-Bay-of-Fundy Canada-Nova-Scotia-kreeft

Via Hall’s Harbour rijdt u naar Grand Pré. Hall’s Harbour heeft één van de mooiste natuurlijke havens aan de kust van de Bay of Fundy.

 

Grand Pré ligt aan de Bay of Fundy, die bekend is om zijn enorme getijdenverschil. Het verschil in de waterstand bij eb en bij vloed is het grootste ter wereld en kan wel 14 meter bedragen! Het dorp Grand Pré werd al in 1680 gesticht door de Acadiërs. Het landschap met zijn dijken en polders zou bijna Nederlands kunnen zijn! Tegenwoordig staat het dorp op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Er is een bezoekerscentrum met informatie over de regio. Bewonder de kerk van het dorp. Wandel over het strand. Bekijk in de omgeving van Grand Pré het Minas Basin.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 8 Grand Pré - Five Islands Provincial Park

Ca. 195 km / 3 uur

U rijdt rond het Minas Basin, dat onderdeel uitmaakt van de Bay of Fundy. Doel voor vandaag is het Five Island Provincial Park.

 

Five Islands is een paradijs voor outdoor-liefhebbers! Hiken en kanoën zijn favoriet hier. Zijn naam dankt dit plaatsje aan de vijf eilanden die voor de kust liggen. Eyecatchers zijn de bijna 100 meter hoge kliffen en het enorme verschil tussen eb en vloed.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 9 Five Islands Provincial Park - Fundy National Park

Ca. 255 km / 3 uur

Canada-Nova-Scotia-natuurschoon Canada-Nova-Scotia-zeehond_1_548141

Via Parrsboro en de Joggins Fossil Cliffs rijdt u naar het Fundy National Park. Joggins Fossil Cliffs staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In de 19e eeuw werd hier steenkool gewonnen en daarbij werden fossielen ontdekt. Miljoenen jaren geleden leefden hier al dieren zoals dinosaurussen, reptielen, reusachtig grote libellen et cetera. Verder in noordelijke richting naar het Fundy National Park, in de staat New Brunswick.

 

Breng een uitgebreid bezoek aan het Fundy National Park. Volg de route, die door dit nationale park loopt. Er zijn tal van leuke stops te maken en korte en lange wandelingen brengen u naar watervallen of uitzichtpunten. Ook vogelaars komen hier aan hun trekken. Er zijn meer dan 260 verschillende soorten gezien in het nationale park.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 10 Fundy National Park

Enorme getijdeverschillen

Deze dag is ter vrije besteding. Ga vandaag de andere kant op, daar liggen de Hopewell Rocks. Ze liggen zo’n 40 kilometer verder op. Plan uw bezoek op het juiste tijdstip, vraag bij uw hotel of ze u daarover kunnen informeren. De Hopewell Rocks zijn uitgeslepen rotsformaties die met eb, te voet te bezichtigen zijn. Keer op tijd om, want anders moet u met natte voeten terug. Bij vloed kunt u tussen de rotsen kajakken.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 11 Fundy National Park - Prince Edward Island

Ca. 250 km / 3 uur

Canada-Charlottetown-vuurtoren_1_548150

Neem op gepaste wijze afscheid van New Brunswick. Bekijk het getijverschil bij de Hopewell Rocks en neem een foto van ’s werelds grootste kreeft in Shediac. U steekt de bijna 13 kilometer lange Confederation Bridge over naar het kleinste en dunst bevolkte eiland van deze regio: Prince Edward Island.

 

In Pictou kwamen de eerste Schotse immigranten aan land, eind 18e eeuw. In de haven ligt een replica van het eerste schip dat aankwam. Een bezoek aan dit schip is ook meteen een bezoek aan de werf, waar u kunt deelnemen aan workshops of om demonstraties te bekijken. In de hoofdstraat van Pictou zijn nog veel oude gebouwen en leuke winkeltjes te vinden.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 12 Prince Edward Island

Deze dag is ter vrije besteding. Charlottetown is de hoofdstad van Prince Edward Island, in de volksmond ook wel PEI genoemd. Een pittoresk stadscentrum met Victoriaanse gebouwen en vele hoge bomen geven deze stad een leuke sfeer. Er zijn veel Ierse pubs te vinden. Het hartje centrum ligt bij Kings Street en Queen Street. Zeker een bezoek waard. Het provinciehuis stond centraal bij het onafhankelijk worden van Canada. De trots van Prince Edward Island; het is als museum te bezoeken.

 

Stap in de auto of camper en volg de Central Coastal Drive. U volgt de kustlijn met rode zandduinen, kliffen en stranden. U passeert in het noordelijk deel de plaats Cavendish, het dorp waar een kinderboek op gebaseerd is: Anne of the Green Gables. Meer oostwaarts ligt Prince Edward Island National Park. Mooie stranden, vuurtorens, houten boardwalks, vissersdorpjes en glooiende heuvels zijn onderdeel van deze route.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 13 Prince Edward Island - Pictou

Ca. 115 km / 2 uur

Canada-Charlottetown-natuur-bossen Canada-Charlottetown-kustweg

Omdat het slechts een korte rit is van Prince Edward Island naar Pictou, heeft u de hele ochtend nog de tijd om op Prince Edward Island te besteden. Vertrek in de loop van de middag en neem de veerboot terug naar Nova Scotia.

 

Een kleine plaats voor de kust van Prince Edward Island. U overnacht hier om de volgende dag de ferry te nemen naar dit eiland. In Pictou kwamen de eerste Schotse immigranten aan land, eind 18e eeuw. In de haven ligt een replica van het eerste schip dat aankwam. Een bezoek aan dit schip is ook meteen een bezoek aan de werf, waar u kunt deelnemen aan workshops of om demonstraties te bekijken. In de hoofdstraat van Pictou zijn nog veel oude gebouwen en leuke winkeltjes te vinden.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 14 Pictou - Cheticamp

Ca. 260 km / 3,5 uur

Rijdt langs door de omgeving van Nova Scotia, die bekend staat om zijn whisky. Vervolgens start u via de kustlijn ten westen van het eiland een mooie route over de Cabot Trail.

 

Een mooie plek voor het begin of het einde van de Cabot Trail. Ook de ideale plek om walvissen te spotten. Verrassend aan deze kleine plaats is dat het veel Franse invloeden heeft. Zo is de stijl van de kerk, met haar zilverkleurige torenspits, iets wat u vooral ook terug vindt in Québec. Vlakbij Cheticamp ligt ook 1 van de 26 wandelroutes van de Cabot Trail.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 15 Cheticamp - Cape Breton National Park

Ca.125 km / 2 uur

Wat een uitzicht in Cape Breton National Park

Een korte afstand, maar met zoveel stop mogelijkheden voor wandelingen en het bezoeken van dit natuurpark, is dat geen straf. Langs de westkant geniet u van het glooiende groene landschap. Ook is er kans dat u een walvis spot. Neem de verrekijker mee!

 

Dit nationale park langs de 300 kilometer lange Cabot Trail staat bol van verrassingen. Een scenic route langs ruige kliffen, vele haardspelbochten en tal van kleine baaien. Leuke plek voor een picknicklunch. In het binnenland vindt u bossen en rivieren. Langs de route zijn tal van wandelmogelijkheden. Een favoriet is de Skyline Trail Loop. De meeste routes leiden u naar panoramische uitzichtpunten.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 16 Cape Breton National Park

Deze dag is ter vrije besteding. Trekt u meer het binnenland in, dan ziet u daar watervallen. Dieren zijn er ook genoeg te spotten. Langs de westkust zijn mogelijk walvissen en walrussen waar te nemen. Of ziet u een zeearend voorbij vliegen? Verder zijn er herten, elanden en soms ook zwarte beren te spotten in dit gebied. In de herfst worden de groene bergen omgetoverd tot het meest kleurrijke landschap. Dit wordt de Indian Summer genoemd.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 17 Cape Breton National Park - Baddeck

Ca. 95 km / 1,5 uur

Canada-Baddeck-kreeft Canada-Baddeck-Cabot-Trail-strand_1_548187

Wederom een korte afstand, maar daarmee heeft u voldoende tijd om alles te zien en te stoppen voor mooie wandelingen onderweg. U volgt de Cabot Trail. Neem een lekkere picknicklunch mee voor een stop aan één van de kleine strandjes onderweg. Let goed op de bordjes onderweg voor een korte wandeling het park in.

 

Een plek waar de Schotse immigranten hun nieuwe woonplaats hebben gevonden. In het dorp van slechts 1000 inwoners zijn dan ook veel Schotse invloeden te vinden. De plaats wordt voornamelijk gebruikt als begin- of eindpunt van een bezoek aan de 300 kilometer lange Cabot Trail. Met de ligging aan een meer is het een aangename plek voor een overnachting. Belangrijkste toeristische attractie is het zomerhuis van Alexander Graham Bell, de uitvinder van de telefoon. Er is een klein museum aan gewijd.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 18 Baddeck - Louisbourg

Ca. 110 of 170 km

Fantastische uitzichten over het water kenmerken deze dag. U rijdt langs het Bras d’Or Lake. Neem de iets langere zuidelijke route en zet het Highland Village Museum in Iona op uw to-do lijstje voor vandaag. In dit uitgestrekte openluchtmuseum brengen acteurs de tijd van de eerste Schotse kolonisten die zich hier vestigden tot leven. U wordt begroet in het Gaelic.

De rit is 110 tot 170 kilometer, afhankelijk van de route die u kiest.

 

Louisbourg herbergt een schat aan historie. Er is een gerestaureerd fort waar de vroegere tijden daadwerkelijk tot leven komen. Acteurs in kostuums van vroeger spelen het leven van eeuwen geleden na. De ligging van Louisbourg is indrukwekkend: aan de kust van Cape Breton Island. Het gebied rondom de stad nodigt uit tot het maken van korte of lange wandelingen. Maar door de ligging aan de kust, kunt u ook kiezen voor vertier op het water: kanovaren en zwemmen liggen voor de hand. Heel speciaal is een duik naar een oud Frans scheepswrak dat voor de kust ligt.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 19 Louisbourg - Sherbrooke

Ca. 270 km / dagtocht

Canada-Nova-Scotia-vissersdorp_1_548196 Canada-Nova-Scodia-vlag_1_548205

Kies voor de route langs de zuidkust van het Bras d’Or Lake. Onderweg is er een boeiend museum bij St. Peter’s Canal Historic Site. U ziet pottenbakkers, smeden, wevers en drukkers aan het werk. Doe het rustig aan vandaag. De landschappelijke schoonheid van de route vraagt hierom. Ruige natuur aan de kant van de weg. Zorg dat u voldoende tijd heeft voor een extra stop om een wandeling te maken. En blijf goed opletten of u wild spot.

 

Sherbrooke is een vrij grote stad. Struin door de oude wijk. Een oud kerkje en het statige gemeentehuis zijn bezienswaardigheden in Sherbrooke. Er zijn enkele kleine musea. Maar het leukst, zeker ook voor gezinnen met kinderen, vonden wij de muurschilderingen. Haal de route bij de plaatselijke VVV of download de app en ga op zoek naar de zeer diverse kunstwerken op de muren.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 20 Sherbrooke - Halifax

Ca. 200 km / dagtocht

Vertrek vroeg, want langs deze route van 200 kilometer langs de ruige zuidoostkust van Nova Scotia is ontzettend veel te zien! U komt door authentieke vissersdorpen. Stranden strekken zich uit, zo ver als het oog reikt. Blijf niet alleen in de auto of camper zitten, maar maak een hike over de Liscomb River Trail. En als u er geen genoeg van krijgt: kies dan ook nog een korte trail in Taylor Head Provincial Park uit. De natuur is zo mooi, dat het moeilijk kiezen is. Sla onderweg wat lekkers te eten in en ga picknicken in het Marie Joseph Provincial Park. Wandel langs de huisjes van de lokale vissersfamilies. Stop zeker bij Martinique Beach Provincial Park. Zo’n prachtig wit en vijf kilometer lang zandstrand verwacht u sneller in de tropen dan in Canada!

 

En dan bent u weer terug in Halifax. Als u nog tijd in de stad heeft, bezoek dan één van de musea of ga naar het Fairview Lawn Cementary, een begraafplaats waar veel slachtoffers van de Titanic scheepsramp begraven liggen.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 21 Vertrek Halifax

Canada-Halifax-brug-zonsondergang

U levert de camper bij de verhuurder in. Boordevol indrukken en herinneringen aan Atlantic Canada reist u terug naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam. Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis door Canada. Neem eens een kijkje bij ons bouwsteenoverzicht of neem contact op.

 

Inclusief camperhuur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen