Bouwsteen Met de trein door West-Canada

Ontdek West-Canada aan boord van de Rocky Mountaineer. Deze treinreis staat hoog op het wensenlijstje bij vele reizigers. Niet voor niks: terwijl u rustig geniet in een comfortabele stoel met hapjes en drankjes, heeft u continu uitzicht op de adembenemende natuur. U rijdt langs hoge bergen, over en langs diepe kliffen. Aanschouw de vele meren en rivieren en zie de immense Rocky Mountains steeds dichterbij komen. Deze 2-daagse treintocht brengt u van Vancouver naar Banff National Park.

Luxe treinreis
Adembenemend uitzicht
Ontbijt en lunch aan boord
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Canada-Niagara-Falls-Anne_1_622458
Anne
Canada heeft mijn hart gestolen door de ruige natuur, vriendelijke inwoners, het noorderlicht dat ik heb kunnen aanschouwen en de grizzlyberen.
Canada-Toronto-Sign-Lisanne_1_582057
Lisanne
Canada is een fantastische bestemming om te verkennen, vanwege de natuurlijke schoonheid en diverse steden.

Reis van dag tot dag: Met de trein door West-Canada

Dag 1   Aankomst Vancouver

Dag 2   Kamloops

Dag 3   Banff National Park

Dag 4   Banff National Park

Dag 5   Vertrek Banff National Park

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Vancouver

Canada-Vancouver-skyline_1_543989 Australie-Vancouver-Rocky-Mountaineer-Treinstation

U bent al in Vancouver of komt daar vandaag aan. Tijd om de stad nog te verkennen voordat u morgen vroeg naar het station toe gaat.

 

Wij vinden Vancouver de leukste stad aan de westkust van Canada. De stad en omgeving hebben veel te bieden. Het is een relatief jonge stad met veel moderne architectuur. Bezoek zeker de Lookout Tower. Een glazen lift tilt u 160 meter de hoogte in. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht op besneeuwde bergtoppen, Granville Island en groene heuvels.
Wat dichterbij ziet u de leuke wijk Gastown; u gaat daar vast een keer een terrasje pakken. De sfeer uit de pionierstijd van de aanleg van de Canadian Pacific Railway kun je hier proeven. Hier is ook de oude stoomklok, die elk kwartier een melodietje 'fluit'. 

 

Overnachting in Vancouver.

Fietsen in Vancouver
Vancouver

Fietsen in Vancouver

Al fietsend de stad verkennen, dat is iets wat goed kan in Vancouver. Een bezoek aan Stanley Park mag dan ook...

Dag 2 Vancouver - Kamloops

Start van de once-in-a-lifetime treinreis

Vroeg op vandaag. U gaat op eigen gelegenheid naar het treinstation waar u vriendelijk ontvangen wordt. De luxe belevenis begint al bij het instappen. U gaat de komende 2 dagen met de trein op pad.

Reis door tunnels, langs diepe ravijnen en steek over via hoge viaducten. De spoorlijn doorkruist een pad waar u met de auto niet komt. Met veelal een uitzicht op bergen en meren, zal het uitzicht geen moment vervelen.


Aan boord heeft u een comfortabele stoel en door middel van grote panoramische ramen kunt u ten alle tijden van het uitzicht genieten. Bij vertrek wordt er bij uw zitplaats een ontbijt geserveerd.
Nadat u de stad Vancouver heeft verlaten begint het landschap al te variëren. Hoge bergen en valleien worden afgewisseld. De (warme) lunch wordt wederom weer bij uw zitplaats geserveerd. Drankjes zijn inclusief.


U hoeft niets te missen van uw uitzicht. De gastheer geeft u de momenten aan dat u zeker even naar buiten moet kijken.

 

Bij aankomst in Kamloops gaat u naar het hotel dat voor u is gereserveerd door de treinmaatschappij.

 

Overnachting in Kamloops, in een hotel van de treinmaatschappij.

Inclusief treinreis, ontbijt, lunch en drankjes

Dag 3 Kamloops - Banff National Park

Spectaculaire uitzichten vanuit de trein

Canada-Rocky-Mountaineer-treinreis_1_559086 Canada-Vancouver-Rocky-Mountaineer-treinreis-Rocky-Mountains Canada-Rocky-Mountaineer-gastvrijheid

Vroeg op, want er staat u vandaag weer een spectaculaire treinreis te wachten. Ontbijt aan boord. U nadert de Rocky Mountains. De tijd vliegt voorbij als u langs deze gigantische bergen, diepe dalen, meren en ijzige pieken rijdt. Ook vandaag weer een (warme) lunch aan boord. Aan het einde van de dag nadert u Banff National Park. De treinreis zit erop. De komende dagen kunt u het Banff National Park te voet, per kajak, via ski-gondels of per mountainbike bekijken!

 

Witte bergtoppen en groene bossen reflecteren in de meren en rivieren van het Banff National Park. U kijkt uw ogen uit! Er is veel te doen dus dat wordt keuzes maken. Welke keuze u ook maakt, de natuur zal u versteld doen staan in dit nationale park.

Banff Village is een gezellig dorp. De Bow-Rivier stroomt hier doorheen. Huur een fiets en fiets langs de rivier naar het Fairmont Banff Hotel, een gigantisch kasteel uit 1888 dat nu als luxueus hotel fungeert. Maak een klimmetje via de Tunnel Mountain Road en kijk uit over de rivier en de groene bossen. Ga aan het einde van de dag langs de winkels en stil uw honger in één van de restaurants.

 

Overnachting in Banff National Park.

Inclusief treinreis, ontbijt, lunch en drankjes

Dag 4 Banff National Park

Op verkenning in de overweldigende natuur van Banff

Een volle dag om op pad te gaan. Als u vroeg vertrekt, raden we aan om naar de Johnston Canyon te gaan. Wandel door de smalle kloof naar de watervallen en zie hoe het onstuimige water door de kloof dendert. Het is op de route naar Lake Louise. Dit grote en fotogenieke gletsjermeer wordt omgeven door groene bergen, rotsen en witte bergtoppen. Kabbel met een kajak over het rustige strakblauwe water. U voelt u even heel klein als u naar de immense bergen kijkt. Er zijn diverse wandelroutes mogelijk bij het meer. Naast Lake Louise ligt nog een mooi meer; namelijk Moraine Lake. Maak de wandeling omhoog en zie de bergen weerspiegelen in het heldere water. Dit meer heeft ook lange tijd als afbeelding op het 20 dollar biljet van Canada gestaan.

Dichter bij Banff Village blijven vandaag? Neem dan de Gondola naar de top van de Sulphur Mountain. U heeft uitzicht op de zes verschillende bergtoppen in de omgeving. Er is een wandelroute van circa 1 kilometer op de bergtop om alle kanten te bekijken.


Onze tip: houdt altijd uw ogen goed open. In dit National Park leven beren en wie weet komt u die onderweg wel tegen.

 

Overnachting in Banff National Park.

 

Kanotocht op de Bow-rivier
Banff National Park

Kanotocht op de Bow-rivier

Herbeleef de tijd van eind 18e eeuw waarin de handelaren hun pelzen vervoerden per kano. Nu mag u zelf ook...

Dag 5 Vertrek Banff National Park

Er is een einde gekomen aan uw treinreis door West-Canada. U bent in de Canadese Rockies. Vervolg uw reis door West-Canada, bekijk ons aanbod in het bouwsteenoverzicht.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën